DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Dongen vergeet te scoren en geeft Nuenen de mogelijkheden

SPORTBERICHTENGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT ma, september 30, 2013 14:06:00

Dongen vergeet te scoren en geeft Nuenen de mogelijkheden

Ingezonden verslag


Oomens Fotografie

Dongen, 30 september 2013 De voetbalwetten zijn hard. Maak jezelf de opgelegde kansen niet af dan doet de tegenstander dat wel. Terwijl Dongen de mogelijkheid krijgt om tot tweemaal toe op voorsprong te komen, gooit thuisploeg Nuenen met twee vlijmscherpe uitvallen de wedstrijd op slot. Na deze 3-1 achterstand was Dongen niet meer bij machte om iets aan deze stand te doen. Dongen moest het in Nuenen doen zonder centrale verdediger Mitchell van der Stappen. Hij meldde zich voor de wedstrijd ziek af. Voor hem kwam Mathieu Kops die samen met Jaap van der Waarden het centrale verdedigingsblok vormde. Paul van Zon begon op de wisselbank waardoor Daan Poelmans zijn positie als linksachter in ging nemen. Floris Wouters begon op de rechtsachter positie. De drie tenoren van Dongen, Fatih Kamaci. Revy Rosalia en Stijn Biemans, werden op het middenveld geposteerd. De aanval was weer het vertrouwde trio: Remon Koenen, Sander de Bont en Robbert Mutzers.

Al snel in de wedstrijd werd de thuisploeg aan een voorsprong geholpen. Doelman Timen Beijes ging net iets te ver door met de bal weer in het spel te brengen. Beijes schoot de bal tegen de jagende spits Joep van Maasakkers, waardoor het voor hem een koud kunstje was de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. 1-0 binnen de tien minuten. Dongen moest de mouwen op gaan stropen en trok het spel naar zich toe. Hierdoor ontstonden er een aantal mogelijkheden. Het was weer Rosalia die uit een vrije trap van Stijn Biemans kort voor rust de gelijkmaker binnenkopte. Dongen pakte na ruist de draad weer op waardoor er zelfs mogelijkheden ontstonden om op voorsprong te komen. De eerste mogelijkheid werd gecreëerd door Mutzers. Zijn voorzet werd door ‘Bontje’ tegen de paal geschoten. Kort hierna was het Remon Koenen die net voorlangs schoot. Tussen de 54e en 63e minuut trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Twee messcherpe uitvallen werden doeltreffend afgerond. Eerst was het Van Maasakker (2-1) waarna Jaafar Aafouallah doelman Timen Beijes vertwijfeld achter liet voor de 3-1. Het inbrengen van de wissels aan Dongenzijde (Paul van Zon voor Jaap van der Waarden, Mounir Maamar voor Robbert Mutzers en de debuterende Bob Brooijmans voor Daan Poelmans) konden aan de stand niets veranderen. Zondag komt Deurne op bezoek. Een tegenstander die in de onderste regionen huist. Na twee verloren wedstrijden, waarin de tegenstanders in een troon naar de zege werden gedragen, wordt het tijd dat de punten in Dongen blijven.


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3089