DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Vijf fouten worden genadeloos afgestraft, Dongen verliest met 1-5

SPORTBERICHTENGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT di, september 24, 2013 12:22:48

Dongen schenkt UDI ‘19/Beter Bed de overwinning:

Vijf fouten worden genadeloos afgestraft, Dongen verliest met 1-5.

Hoe persoonlijke fouten genadeloos worden afgestraft, heeft Dongen afgelopen zondag ondervonden. Binnen tien minuten keek Dongen tegen een 0-3 achterstand aan. Net na rust kopte Revy Rosalia uit een corner van Fatih Kamaci de 1-3 binnen. Dongen zette de inhaalrace in. Helaas, het verre opdringen van Dongen werd genadeloos afgestraft door het counterende UDI. Het is te danken aan Dongen doelman Timen Beijes dat UDI ’19/Beter Bed slecht omging met de geboden kansen. Dubbele cijfers hadden anders het scorebord gesierd.


Niet alleen waren de spelers aangeslagen, ook de hondstrouwe aanhang verliet met het hoofd tussen de schouders het sportpark De Biezen. Vooraf vroegen zij zich af, toen de opstelling bekend was gemaakt, waar de gevestigde jongens stonden. In het centrale verdedigingsblok geen Jaap van der Waarden, maar Mitchell van de Stappen en Stijn Biemans, geflankeerd door Paul van Zon en Mathieu Kops. Op het middenveld Revy Rosalia met Daan Poelmans en Floris Wouters. In deze opstelling was de hangende rechtsbuiten Fatih Kamaci met als spits Sander de Bont en op links Robert Mutzers. Wat is er met rechtervleugel spits Remon Koenen? Niet in de opstelling? ,,Remon heeft afgelopen donderdag nog wat hinder gehad van een lichte blessure die hij zondag tegen EHC had opgelopen. Hij kan spelen. We hebben genoeg spelers, dus houden we hem even aan de kant,” was de uitleg van Ron Timmers voor de wedstrijd.

Het zal dit jaar een grote puzzel worden voor Timmers. Hoe gaat hij om met het drietal, Kamaci, Biemans en Rosalia? Drie knappe voetballers met diverse kwaliteiten in huis. Drie kapiteins op een schip, gaat dit wel? Zondag thuis tegen UDI ‘19/Beter Bed deed hij dat wel. De eerste tien minuten was het Dongen wat de klok sloeg. In de eerste minuut brak Floris Wouters door op rechts. Zij voorzet belandde achter zijn opkomende medespelers. Dongen speelde deze periode nonchalant. In die zin dat vele passes net niet aankwamen. Het resulteerde in enkele afstandsschoten terwijl de bezoekers nog niet eenmaal bij Timen Beijes in de buurt waren geweest. Vanaf minuut twaalf brak de onheilspellende periode voor Dongen aan.

Centrale verdediger Mitchell van der Stappen ging de fout in en verspeelde de baal aan zijn belager Tim Wolf. Geheel vrijstaand voor doelman Beijes had hij de hoek voor het uitkiezen, 0-1. Nog geen twee minuten later begint het met een misverstand op het middenveld. Revy Rosalia speelde de bal te zacht terug, waardoor een UDI speler de bal op kan pakken en op doel schiet. Het schot komt via een Dongenbeen bij de vrijstaande Bart van Schijndel, die de 0-2 voor zijn rekening neemt. Nog geen vijf minuten later ziet Paul van Zon, na een steekbal, twee vrije spelers tegenover zich. Het schot op doel wordt half geblokt, net niet goed gepakt door Timen Beijes, en valt in de kluts voor de voeten van Van Schijndel, die de 0-3 aantekent. Er moet nog ruim een kwartier gespeeld worden en Dongen snakt naar de rust. Dongen kroop nog een paar keer door het oog van de naald. Met name Mitchell van der Stappen had het moeilijk in de 1 op 1 situaties. De zwoegende en vaak alleen staande Sander de Bont had na een half uur spelen een kleine mogelijkheid om te scoren. Zij schot ging net naast. Het morrende publiek zag dat Dongen veel balverlies op het middenveld leed. De eerste wissel aan Dongenzijde diende zich voor rust al aan. Mounir Maamar werd ingezet voor Paul van Zon. Dus werd gehoopt op meer aanvallende kracht. Er kwam gelijk een tegenzet van UDI trainer Bas Gösgens. Rechterspits Tim Wolf werd vervangen door de meer verdedigend ingestelde Anwar Tuithof om Maamar in te dammen. Dongen kwam na rust heel snel uit de kleedkamer. Er waren daar waarschijnlijk een paar daadkrachtige woorden gesproken, waar het dan ook bij bleef. Dongen pakte deze donderspeech goed op en vijf minuten later kopte Rosalia de 1-3 binnen. Nog geen twee minuten later hoopte alles wat Dongen was dat uit een gegeven vrije trap de aansluitingstreffer zou komen. Uit de daarop volgende felle scrimmage binnen de zestien kwamen de bezoekers als winnaars te voorschijn. Alle hoop op meer werd na een uur voetballen door Bart van Schijndel naar het land der fabelen geschoten. Het fel aandringend Dongen nam het risico dat UDI via snelle uitvallen de score zou gaan opvoeren. Van Schijndel zette zo de 1-4 op het bord en de 1-5 was voor Sam Wassenberg.

Wissels aan Dongenzijde, Yeswendum Gire en Jaap van der Waarden, mochten niet baten. Zondag is de uitwedstrijd naar Nuenen. ,,Daar kan Dongen weer ineens met een 3-0 zege weglopen,” werd na afloop opgemerkt. Hetgeen aangeeft hoe wispelturig Dongen op dit moment is.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3078