DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

50 jaar Dongen Pallets : Oorsprong kerngezonde onderneming ligt in de vroegere Van Tuyn's Limonadefabrieken

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT zo, september 09, 2012 10:48:32

Dongen Pallets viert 50-jarig jubileum

Oorsprong kerngezonde onderneming ligt in de vroegere Van Tuyn's LimonadefabriekenDongen, 9 september 2012. Dongen kan best trots zijn om de industrie en het bedrijfsleven dat in Dongen werk biedt aan velen. Ondanks de crisis die voor vele bedrijfstakken geldt houden veel bedrijven hun hoofd boven water en slagen velen heel goed in hun pogingen de crisis te overleven. Wie kent in Dongen niet het houtverwerkend bedrijf 'Dongen Pallets' op het bedrijventerrein Tichelrijt. Dit bedrijf viert deze maand haar 50- jarig bestaan. Officieel is dat op op vrijdag 28 september. Vanaf 15.00 uur worden relaties en medewerkers op de stijlvol aangeklede productielocatie in Dongen getrakteerd op een afwisselend feestprogramma onder de toepasselijke naam Goud van Hout. Dongen Pallets heeft alle genodigden gevraagd een bijdrage te storten ten behoeve van Stichting KiKa

stukje geschiedenis

'De oorsprong van de kerngezonde onderneming ligt in de vroegere Van Tuyn's Limonadefabrieken, het huidige Coca-Cola concern. Door de jaren heen werd, mede door de opkomst van kunststof kratten, de overstap gemaakt naar pallets en kisten. In amper vijftig jaar tijd zijn logistieke processen wereldwijd in een stroomversnelling terecht gekomen. Dit alles door de introductie van een hulpmiddel dat in effectiviteit en efficiency nog steeds ongekend hoog scoort. De opkomst van houten pallets hangt nauw samen met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen kwamen voortvarend in actie om Europa en de rest van de wereld een nieuwe start te gunnen. De pallet was de drager van enorme hoeveelheden hulpgoederen en materiaal die uit naam van de Amerikanen wereldwijd werden verscheept. De houten pallet is een eerlijk product met een lange levensduur. Maar zelfs bij éénmalig gebruik, voldoet de pallet –in een aangepaste uitvoering- aan alle eisen die de afnemer stelt. Dongen Pallets gebruikt voornamelijk houtsoorten die afkomstig zijn uit gecultiveerde bosbouw in Noord- Europese landen. Als basismateriaal voor pallets stijgen de intrinsieke eigenschappen vér uit boven die van alternatieve materiaalsoorten als kunststof en staal' ( bron : Dongen Pallets )

Goud van Hout
Van lokale producent van ambachtelijke houten frisdrankkratjes tot internationaal toonaangevende onderneming in productie, reparatie, onderhoud en beheer van houten pallets en verpakkingen. Dat is het verhaal van 50 jaar Dongen Pallets. En dat is wat in 2012 gevierd wordt onder het motto Goud van Hout. Want ondanks de enorme ontwikkelingen die de afgelopen decennia plaatsvonden, is Dongen Pallets trouw gebleven aan wat zij als de mooiste en veelzijdigste grondstof ter wereld beschouwt: hout! De liefde voor hout combineert Dongen Pallets met vergaande kennis van logistieke processen en hoge standaarden in kwaliteit en continuïteit. Ook de zorg voor het milieu speelt een belangrijke rol bij de jubilerende onderneming.

Stichting KiKa
In plaats van cadeaus heeft Dongen Pallets alle genodigden gevraagd een bijdrage te storten op een speciaal geopend rekeningnummer ten behoeve van Stichting KiKa. Ook Dongen Pallets draagt KiKa een warm hart toe en zal zelf een ‘afrondende' donatie doen. Het totaalbedrag wordt na 28 september bekendgemaakt op www.dongenpallets.nl en zal door Algemeen directeur Jurgen Kemps worden overhandigd aan KiKa.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post2071