DONGEN OPTIMAAL

Tien nieuwe leden in de orde van Oranje Nassau in gemeente Dongen DONGEN OPTIMAAL

Geplaatst door pee do, april 26, 2018 15:55:26

Tien nieuwe leden in de orde van Oranje Nassau in gemeente Dongen

Dongen, s Gravenboer , 26 april 2018. Ook in de gemeente Dongen zijn vandaag koninklijke onderscheidingen uitgedeeld tijdens de jaarlijkse lintjesregen en ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning Willem Alexander. De onderscheidingen gingen naar tien Dongenaren die zich soms al lange jaren inzetten voor sociale en culturele activiteiten in de gemeente. Zo is Mevrouw M.C.A. Klijs (1947) 'een mantelzorger pur sang' zoals burgemeester Marina Starmans haar noemde . Zij heeft in de seniorenflat Jonckerbosch een waardevolle rol ingenomen. Mevrouw Klijs geeft, sinds 2000, de 50-tal bewoners van de flat de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Zij verzorgd terminale bewoners zodat zij thuis in de vertrouwde omgeving kunnen sterven en neemt door praktisch handelen veel zorgen weg bij haar medebewoners . Zo zie je haar dikwijls op de fiets op weg naar,of de Em -Te ,Albert Heijn of de Jumbo.


Blog image

Klik of tik voor vergroting van de foto's

De bewoners mogen dus hun eigen supermarkt kiezen. Het boodschappenlijstje is overal te lezen.. De nieuw gedecodeerde werkt dus in 'dankbare ' opdracht. De bewoners van de flat dragen haar op handen.Zelf doet ze dat allemaal uit liefde voor anderen , gratis, onbaatzuchtig en graag. Emotie en gelukwensen vielen haar ten deel vandaag . Zij is de Florence Nightingale van de Jonckerbosch.

Mevrouw. M.C.W.I de Vries - van der Mee (1938)

Blog image

Mevrouw De Vries is ruim 21 jaar een actieve vrijwilligster bij De Zonnebloem en sinds 1998 vrijwilligster bij De Volckaert waar zij meerdere malen per week dementerende ouderen ondersteunt. Mevrouw De Vries is heel wat uurtjes te vinden op de locatie Jasmijnhof voor de bereiding van de warme maaltijd, het ondersteunen bij de muziekmiddag of de gymnastiek. Altijd rekening houdend met de wensen en beleving van de bewoners. Ze heeft wel altijd rugpijn, maar ondanks dat feit klaagt ze er niet over en gaat door met liefde en toewijding voor mensen die dat nodig hebben én waarderen. Burgemeester Starmans: “U gaat waar uw hart ligt”!

Dhr. C.P. van der Made (1942)


Blog image

De heer Van der Made speelt al ruim 44 jaar een grote rol binnen de Katholieke gemeenschap van de gemeente Dongen. Grote waardering heeft het gemeentebestuur voor zijn rol bij de verkoop van de H. Hubertuskerk, zijn rol tijdens de vluchtelingenproblematiek (opvang van vluchtelingen) en zijn bestuurlijke kwaliteiten. Burgemeester Starmans noemde hem 'de spil van de organisatie'' en een ware bruggenbouwer in kerkelijke en sociale organisaties. Hij zingt in het koor en doet ook daar allerlei karweitjes .Om niet en met grote liefde. Hij is een waar organisator en houdt bovendien de touwtjes strak in handen waarbij hij rekening houdt met ieders wensen en kwaliteiten voor het werk wat gedaan moet worden om de gemeenschap te dienen

Mevrouw Van der Made- van Gils


Blog image

Echtgenote, mevrouw Van der Made- van Gils ( 1945) is al 44 jaar de steun en toeverlaat van de R.K. Parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart. Ook bij zorgcentrum De Volckaert draagt zij haar steentje bij. De duur en intensiteit van haar vrijwilligerswerk zijn uitzonderlijk te noemen. Ook Mevrouw van der Made neemt een belangrijke rol in bij het sociaal- maatschappelijke werk binnen de gemeente Dongen en de kerkgemeenschap. Samen bieden de heer en mevrouw van de Made een helpende hand aan iedereen die dat nodig heeft. Zij doet onder meer de avondwake, ze is collectant en lector en doet allerlei dingen die anderen weer werk uit handen neemt. Toegewijd en uit liefde. Ook doet ze vluchtelingenwerk dat inspireert wordt vanuit haar hart en geloof.

Dhr. P.H. Broeders (1983)


Blog image

De heer Broeders is al jarenlang hét gezicht van de Stichting Dongense Jeugdraad. Een organisatie die jaarlijks activiteiten organiseert voor meer dan 1300 kinderen. De Stichting beoogd dat ieder kind mee kan doen aan de Zomer- en Winterspelen (lage inschrijfkosten, rekening houdend met religie e.d.). Op een zeer jonge leeftijd heeft de heer Broeders bestuurlijke vrijwilligers activiteiten ontplooid voor de Dongense samenleving. Burgemeester Starmans zei nog nooit een zo jonge 'lintjesdrager' meegemaakt te hebben in haar burgemeesterschap . Zij prees Hubert Broeders voor zijn bijdragen bij unieke Dongense evenementen . Hij heeft een rol gehad in de Sinterklaasintocht ,de zomer-en winterspelen , het Oranjeparkfestival en het carnaval. Vooral in bestuursfuncties bleek hij een groot leider. Burgemeester Starmans prees zich gelukkig dat Broeders vooral actief blijft als vrijwilliger in Dongen bij diverse evenementen

Dhr. W. van Gils (1944)


Blog image

De heer ( Willie) van Gils is DE duizendpoot voor alle ouderen in de gemeente Dongen maar ook voor een grote groep mensen met psychische problemen. De Stichtingen binnen de gemeente voor deze groep kwetsbare mensen hebben in de heer Van Gils een zeer gewaardeerde steunpilaar gevonden. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan en het aantal uren dat hij wekelijks aan zijn vrijwilligersactiviteiten besteed is indrukwekkend. Hij was zeer verrast door het bezoek van de burgemeester en haar gevolg. De altijd oprechte grappenmaker van Gils was ontroerd en blij dat deze eer hem ten deel viel.

Dhr. C. Heijboer (1951)


Blog image

De heer Heijboer is een actieve persoonlijkheid binnen de kern 's Gravenmoer van de gemeente Dongen. Gedurende 25 jaar bestuurslid van de heemkundekring Des Graven Moer, 20 jaar vicevoorzitter van de Oranjevereniging s Gravenmoer en nu nog steeds vrijwilliger en al ruim 20 jaar secretaris van de Cantorij waarin hij niet alleen de zakelijke kant op zich neemt maar ook de pastorale zorg draagt voor de koorleden. Onbaatzuchtig. Uit liefde.

mevr. P.J.E. de Geus- de Laat (06-12-1946)


Blog image

Mevrouw De Geus- de Laat is al meer dan 26 jaar actief als vrijwilligster in de kern
's Gravenmoer. Als bestuurslid bij de heemkundekring Des Graven Moer, als bestuurslid bij de Stichting Open Bejaardenwerk 's Gravenmoer, als vrijwilligster bij de Oranjevereniging en als wijkhoofd en collectant voor het Diabetesfonds. Mevrouw De Geus heeft zich op allerlei manieren verdienstelijk gemaakt, een typisch voorbeeld van een stille maar onmisbare kracht. Burgemeester Starmans “U bent beheerst en rustig en daarmee een steunpilaar voor anderen”

Dhr. E.A.W.H.M. van Kerkhof (1963)


Blog image

Om allerlei redenen was het bezoek van burgemeester en wethouders aan de heer van Kerkhof ( Bart) een moeilijke opgave. Hoewel de lijst van de nieuwe leden in de koninklijke orde voor de pers een paar dagen voor lintjesregen onder embargo wordt vrijgeven, moest in dit geval wel heel voorzichtig worden omgegaan met de openheid die de gemeente Dongen praktiseert voor de lokale pers. Van Kerkhof is namelijk ook uitgever en hoofdredacteur van de nieuwssite Dongen.nieuws.nl en zat in dat kader ook in de groep journalisten die de lintjesregen voor hun medium verslaan. Een leuke list bracht het gezelschap op het terrein van het Oranjeparkfestival waar overigens Bart van Kerkhof deel uitmaakt van de organisatie. De Heer Van Kerkhof is al sinds jaar en dag de aanjager/stimulator van menig Dongens evenement. Zijn inspanningen om ook de jeugd te enthousiasmeren voor het verenigingsleven en daarmee ook het vrijwilligerswerk, werpt duidelijk zijn vruchten af. Hij is oprichter en bestuurslid van het Oranjecomité en het Oranjeparkfestival, is organisator van de Dongense Dorpsquiz, vrijwilliger van allerlei carnavalsactiviteiten en zit in het bestuur van de Blazers Compagnie Dongen waarin hij zijn eigen partij mee blaast. De inzet van dhr. Van Kerkhof, zowel qua duur als intensiteit, zijn bewonderenswaardig te noemen. Een ware ' doener' en denker. Onmisbaar voor Dongen.

dhr. R.H.C. Jansen (1963)


Blog image

Ook de heer Jansen ( boezemvriend van Van Kerkhof ) kon door middel van de zelfde list niet aan de lintjesregen ontsnappen en werd in het park lid in de orde van Oranje Nassau . Ruud Jansen is sinds 2002 vrijwilliger bij het Oranje Comité en is (mede)oprichter van het Oranjeparkfestival waar híj tegenwoordig verantwoordelijk is voor de techniek. De heer Jansen is, met zijn 'handen uit de mouwen' mentaliteit, een voorbeeld die een aanstekelijke werking heeft. Bij de Harmonie is de heer Jansen sinds 2003 de beheerder van het instrumentarium, voor de Zomerspelen heeft hij zich van 1982 tot 2002 ingezet, eerst als jeugdleiding en later als deel van hoofdleiding. Hij is betrokken bij ontwikkelingsprojecten in Brazilië, zit in het bestuur van De Blazers compagnie Dongen en is vrijwilliger bij de Stichting Peeënstekers. Een duizendpoot met 'aanpakvermogen'.De officiële ordefoto's in Dongen zijn van Jan Stads ( Pix4Profs )

'halve' Dongenaar ontving een lintje in Oosterhout

Op deze donderdag 26 april 2018 was het Dongens Mannenkoor al vroeg op stap. Ook in Oosterhout werden mensen geridderd.De 'halve' Dongenaar Jos Timmermans is een begrip in Dongen, woont in Oosterhout, en al 37 jaar lid van het Dongens Mannenkoor. Jos Timmermans heeft vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van Oosterhout M.A. Fränzel Msc. Het Dongens Mannenkoor wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft na de uitreiking enkele liederen gezongen.Jos ontving deze onderscheiding voor het vele werk wat hij heeft gedaan voor de politievakbond zowel als bestuurslid als voorzitter.Daarnaast is Jos lid van de heemkundekring De Heerlyckheit te Dongen. Hier heeft hij jarenlang mede het blad De Wazerweijen verzorgd. Naast deze activiteiten is Jos al sinds 1983 lid van het Dongens Mannenkoor. Ook hierbij is hij weer jarenlang actief als bestuurder en vice voorzitter van het koor.Als vertegenwoordiger van alle koren van het KNZV Noord-Brabant/Zeeland is hij jarenlang hun vertegenwoordiger geweest bij de bestuursvergaderingen van deze vereniging.Voor al deze activiteiten is Jos benoemd tot LID van de Orde van Oranje Nassau.Blog image


Persfoto gemeente Oosterhout

WensAmbulance-Toernooi “Ieder mens heeft een laatste wens”| 40 jaar jeu de Boulesclub Dongen VERENIGINGSNIEUWS

Geplaatst door pee ma, april 23, 2018 10:32:27

WensAmbulance-Toernooi


“Ieder mens heeft een laatste wens”

Vanwege hun 40-jarig bestaan organiseert Jeu de Boules Club Dongen op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) een groot toernooi voor de eigen leden, maar toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom! De opbrengsten van inschrijfgeld, “wensput” en loterij komen helemaal ten goede aan een GOED DOEL.

Deze keer is gekozen voor “WensAmbulance Brabant”. Deze stichting vervoert mensen uit heel Brabant en aangrenzende regio’s die niet lang meer te leven hebben. En helpt zo hun laatste wens te vervullen: nog één keer het ouderlijk huis zien, naar familie toe. Of die club bezoeken waar U altijd zo graag kwam.Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Omdat ze bijvoorbeeld aan bed gekluisterd zijn en zittend vervoer niet meer mogelijk is.

Gelukkig is er “WensAmbulance Brabant” . Ambulances, bemand door professionele vrijwilligers en uitgerust met comfortabele brancards, brengen terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plaats.Kent U een ernstig zieke met een wens? Hebt Uzelf nog een laatste wens?Blijf er niet mee zitten en dien een wens in!

“WensAmbulanceBrabant” staat 24 uur per dag klaar, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar! (Tel.: 06-13 57 28 83)Gulle giften van sponsors, donateurs, verenigingen en particulieren dragen deze stichting een warm hart toe. Daardoor kan “Wens AmbulanceBrabant” het vervoer steeds GRATIS aanbieden.Jeu de Boules Club Dongen steunt dit doel van ganser harte en hoopt met dit toernooi een steentje bij te dragen aan het streven om “Ieder mens een laatste wens” te bezorgen.Blog image

Wilt U ook de wens van een terminale patiënt helpen vervullen?

Steun dan “Wens AmbulanceBrabant” door Uw gift op rekeningnummer
IBAN NL 90 RABO 01206057944 Zij kunnen iemand helaas niet beter maken, maar wel een waardevolle ervaring bezorgen. Geluk zit vaak in kleine dingen…Er wordt op deze speciale dag uiteraard ook gespeeld. Ieder lid mag zijn/haar partner meebrengen om gezellig mee te boulen of gewoon de sfeer te proeven.Ieder team speelt op dit Wens Ambulance Toernooi vier wedstrijden. In de eerste ronde spelen “sterke” en “zwakke” teams gewoon tegen elkaar, maar in de tweede ronde worden de deelnemers geselecteerd op basis van de vorige al dan niet gewonnen/verloren partij en spelen vervolgens nog 3 wedstrijden.Tussen de wedstrijden door is het mogelijk wat meer te weten te komen van het fenomeen “Wensambulance” en een kijkje te nemen in zo’n Wensambulance die op het terrein aanwezig is. Ook zal er gezorgd worden voor een hapje en een drankje. Er valt tenslotte toch wat te vieren: het 40-jarig bestaan van Jeu de Boules Club Dongen.

Nieuwe editie magazine Toeristisch Langstraat is uit!DONGEN OPTIMAAL

Geplaatst door internetkrant do, april 19, 2018 15:35:09

Nieuwe editie magazine Toeristisch Langstraat is uit!

Deze week is de nieuwe editie van het magazine 'Toeristisch Langstraat' verschenen. Het gratis tijdschrift presenteert al het moois dat de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Waalwijk en Heusden te bieden hebben.

Blog image

Woensdag 18 april jl. werd de nieuwe editie van magazine Toeristisch Langstraat gepresenteerd bij Stadsbrouwerij Crispijn in Waalwijk. De wethouders Recreatie en Toerisme uit het gebied kregen een eerste exemplaar het gratis tijdschrift aangeboden. Op de foto van links naar rechts: Eric Daandels (Waalwijk), Thom Blankers (Heusden), Kees Grootswagers (Loon op Zand) en Bea van Beers (Dongen).

De uitgave voor 2018-2019 staat weer boordevol praktische informatie en leuke tips voor een kort of lang verblijf in De Langstraat. Binnen de thema's Design & Ambacht, Beleving & Vermaak en Natuur & Cultuurhistorie komen bijzondere parels aan bod. Maar er is meer: een special over food, een toeristisch ABC met allerlei interessante adressen, een overzichtskaart met attractieve plekken en een evenementenpagina.

Verspreiding

Het blad telt dit jaar maar liefst 68 pagina's en verschijnt in een oplage van 16.000 stuks. Het wordt breed verspreid via de adverteerders, de toeristische bureaus, de vier gemeenten en vele recreatieve ondernemers in en rondom het gebied De Langstraat. Via het platform ISSUU is het blad digitaal te lezen:

H I E R T E LEZEN ( klik / tik)

Samenwerking

Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk trekken samen op in de gebiedspromotie van De Langstraat. Met als doel: inwoners en recreanten verleiden tot een bezoek en hen te laten betoveren. Het magazine, een initiatief van de toeristische bureaus en gemeenten in De Langstraat, is een voorbeeld van deze samenwerking.

Het magazine ‘Toeristisch Langstraat 2018-2019’ is tot stand gekomen door financiële bijdragen van de initiatiefnemers en advertenties. '2d studio in vorm' uit Kaatsheuvel heeft de vormgeving en de advertentiewerving verzorgd. Belangstellenden kunnen een gratis exemplaar ophalen bij de toeristische bureaus in Dongen, Kaatsheuvel, Waalwijk en Heusden.Verrassend Dongen Dag op 21 mei!DONGEN OPTIMAAL

Geplaatst door internetkrant wo, april 18, 2018 09:34:42

Verrassend Dongen Dag op 21 mei!

Het programma voor de jaarlijkse Verrassend Dongen Dag is bekend! Op maandag 21 mei 2018 (2e Pinksterdag) zal het borrelen en bruisen in de gemeente Dongen. Bij 14 locaties in Dongen, 's Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart kun je genieten van ouderwetse gezelligheid. Zoals vroeger, bij 's mam in de keuken. Schuif aan, drink een bakske en neem letterlijk een kijkje in de keuken.

De deelnemende bedrijven halen van alles uit de kast om bezoekers een onvergetelijke 2e Pinksterdag te laten beleven. Deelnemers zijn: Opener Bier, Pukkemuk, Kookstudio ’t Veurhuis, Café ’t Vaartje, Café-zaal ’t Karrewiel, Mijntjes' Fast catering slow food, Restaurant SED, Molen Koningin Wilhelmina, De Vlaamsche Schuur, De IJzertijdboerderij, HeuvelPark, Natuurlijk Tomaat, Museum De Looierij en Brasserie Winkk. Tijdstip: van 11.00 tot 17.00 uur Deelname is gratis; bij sommige locaties kan een kleine vergoeding worden gevraagd.


KLIK of TIK op document voor het volledige programma

Blog image

Brabant culinaire regio

Het programma van de Verrassend Dongen Dag 2018 sluit aan op de campagne Brabants Celebrates Food. Deze campagne is ontwikkeld omdat de provincie Noord-Brabant is uitgeroepen tot gastronomische regio van Europa. Dat wordt gevoerd met spannende food concepten, spraakmakende evenementen en Brabantse gastvrijheid. De regio Hart van Brabant, waar Dongen toe behoort, heeft rondom dit gastronomische jaar het thema 'Bij 's mam in de keuken' bedacht.

Meer informatie
Op www.dongen.nl/verrassenddongen2018 staat meer informatie over het programma, inclusief een link naar de flyer, die medio mei huis-aan-huis in de gemeente Dongen wordt bezorgd. Houd Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes en verrassende foto's. Kans maken op een mooi mand vol streekproducten van 's mam? Maak een leuke foto van de dag en deel deze met #verrassenddongen op Instagram en Facebook.Afscheid Cambreur in stijlDONGEN OPTIMAAL

Geplaatst door internetkrant di, april 17, 2018 10:02:20

Afscheid Cambreur in stijl
De schoolexamens zijn afgerond, de laatste lessen zijn geweest, alle examenkandidaten zijn klaar om met het centraal schriftelijk examen te beginnen. Leerlingen van vmbo en mavo hebben hun eerste praktische examens al achter de rug. Tijd dus voor een stijlvolle afsluiting van een Cambreurcarrière. De springerige, uitbundige brugklasleerlingen zijn uitgegroeid tot verstandige, stralende jongvolwassenen die klaar zijn voor een volgende stap. Keurig gekapt, in avondjurk en pak zullen zij uit een mooie bolide stappen en over de rode loper schrijden.


Blog image

Archieffoto


Casinoavond

Op dinsdag 8 mei starten de vmbo- en mavoleerlingen bij De Vennen, rijden over de oude baan richting Julianastraat om bij de Oude Kerk de feestlocatie te betreden. De eerste auto zal rond 18.00 uur arriveren.In de kerk worden de leerlingen ontvangen door hun docenten, kunnen ze als in een echt casino een gokje wagen en kan er gedanst worden.

Blog image

ArchieffotoBlog imageArchieffoto

Stijlavond

De volgende avond is het opnieuw feest. Op 9 mei zijn de havo- en vwo-leerlingen aan de beurt. Zij starten bij het Cambreur College, rijden via de Gasthuisstraat naar de Kardinaal van Rossumstraat en komen zo bij de Oude Kerk aan. Ook hier zullen de eerste wagens rond 18.00 uur aankomen. Hier kan voor hen het feest beginnen. De CIA heeft de avond georganiseerd en de gaten kunnen erop vertrouwen dat alles tot in de puntjes geregeld is.Blog image

Archieffoto

Het team van het Cambreur College wenst alle leerlingen een bijzondere avond.35e Tractorbehendigheidswedstrijd. Oranjestichting-Klein-Dongen-VaartDONGEN OPTIMAAL

Geplaatst door internetkrant ma, april 16, 2018 22:15:47

35e Tractorbehendigheidswedstrijd. Oranjestichting-Klein-Dongen-Vaart

Al weer voor de 35e keer organiseert de Oranje stichting Klein Dongen Vaart de tractor behendigheid wedstrijd, het zevende lustrum. Wat begon als een avond evenement op koninginnendag op het terrein van Jan en Koos Huijben in 1983, is uitgegroeid tot een dag evenement juist voor of juist na de Koningsdag. In de loop der jaren hebben we, dankzij de medewerking van diverse eigenaren, steeds mooie wedstrijden op even zo mooie wedstrijd-terreinen gehad in de Vaart en op Klein Dongen. Voor het tweede jaar op rij kunnen we nu gebruik maken van het pony-terrein.Blog image

Een gezellige traditie in Klein Dongen Vaart.

Sportiviteit, gezelligheid en gezonde rivaliteit staan weer voorop bij onze Tractorbehendigheidswedstrijd. Een wedstrijd voor dames, heren, veteranen en jongeren. We hebben veel jeugdige deelnemers de laatste jaren, bij de jongeren en de dames. We zullen maar denken wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Voor ons een extra motivatie om er ook dit jaar, met een aantal nieuwe proeven, weer iets speciaal van te maken. Dus tot ziens allemaal op 29 april om 12.30 uur op het Pony terrein aan de Gemeenteweg achter het voetbalveld. De entree en het parkeren zijn zoals altijd weer gratis. Deelneming vind altijd plaats met goedkeuring van de organisatie, en deelnemers dienen uiterlijk voor 12.00 uur in te schrijven.

Deelnemers moeten bij hun verzekering melden dat er deelgenomen gaat worden aan een behendigheidswedstrijd.Deelnemers dienen een geldig tractor rijbewijs of autorijbewijs B van voor 1 juli 2015 te kunnen tonen bij de inschrijving!

Bike Trial show en clinics:Patrick Smit

Bij een jubileum evenement, verwacht men toch altijd iets speciaals. We hebben Patrick Smit kunnen contracteren, professioneel bike trial rijder en voormalig Nederlands Kampioen.Hij verzorgt al jaren spectaculaire mountainbike trial shows en mountainbike techniek clinics in binnen en buiten land. TV shows: Wedden dat, Wedden dat ik het kan, Holland got Talent. Commercials: Optimel, Vodafoon en Snelle Jelle Evenementen: Tour de France start in Rotterdam 2010 en Utrecht 2015, Eneco Tour, Acht van Chaam, Boxmeer, Tour de Qatar Saoedi Arabi.


Hij geeft vanaf 12 uur enkele malen een korte show waarna de kinderen een mountainbike clinic kunnen volgen. Hij brengt vier extra fietsen mee, maar je mag ook je eigen mountainbike meebrengen. Rond 16 uur wordt een spectaculair trial parcours opgebouwd met een auto, een tractor, stro balen, rioolbuizen, platte wagens, balken, planken etc., voor de grote mountainbike trial show van Patrick.

Komt dat zien !!!!!!!!Veel aanvragen staanplaatsen Dongen Promotion Jaarmarkt DONGEN OPTIMAAL

Geplaatst door internetkrant ma, april 16, 2018 22:00:31

Veel aanvragen staanplaatsen Dongen Promotion Jaarmarkt

De traditionele Dongen Promotion (DP) Jaarmarkt staat komende zondag op 22 april gepland. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur kunnen koopjesjagers zich te buiten gaan op zoek naar uiteenlopende producten of andere snuisterijen. Het DP-bestuur heeft, tijdens haar onlangs gehouden ledenvergadering, de plannen voor de toekomst uiteengezet. De evenementencommissie maakt plaats voor de activiteitencommissie. ,,Vanuit het bestuur gaan nu leden diverse activiteiten coördineren met onze leden en vrijwilligers,” vertelt voorzitter John Jansen. Ingrid Voskuil-Goos is weer het aanspreekpunt voor de komende jaarmarkt. Zij is verheugd over de vele aanvragen voor een staanplaats. ,,De kleding en de food zijn de grootste aanvragers. Daar hebben we ook mensen moeten teleurstellen. We hebben graag een gevarieerd aanbod van producten.” Tot vorige week stroomden de aanvragen nog steeds binnen. ,,Ons doel is 180 kramen en 475 verkoop meters. Dat doel is dus bereikt. Op de dag zelf, in de vroege ochtend, staan er nog volop gegadigden, meelopers noemen wij die, te smeken om een plaats. Gisterenzijn we de standplaatsen gaan intekenen,” lacht een tevreden Voskuil-Goos. De jaarmarkt loopt vanaf de Laurentiuskerk in de Hoge Ham, gaat het richting korte St. Josephstraat naar de Tramstraat tot met het terras bij de cafe d’Ouwe Sok. Aan weerszijden van dit parkoers staan de kramen. Op het Looiersplein is ook weer een groot terras gecreëerd. Daar zorgen de jongens van het voormalige Aurora, Davy en Randy Michielsen, in samenwerking met de Bourgondier voor het vertier. Verder zijn er terrassen op het parkeerterrein in De Biezen (De Viersprong) Jansen &Jansen en Hamse Bok met live optredens. Daarnaast zijn er muziekbandjes aangetrokken om de sfeer op de jaarmarkt op te vrolijken.Blog imagearchieffoto

Goede Doelen.

De Hoge Ham vanaf het gemeentehuis tot Jansen & Jansen staat deze dag in het teken van de goede doelen. De 15-jarige Motor & Toer Club organiseert de achtste Bokse Bikersz D. vanuit hun thuishonk De Hamse Bok. Naast een 100 kilometer toertocht door de Baronie treden een viertal bands op. De motorclub gaat dit jaar voor twee goede doelen geld inzamelen. De eerste is Stichting Met je Hart Dongen. Deze stichting streeft ernaar om eenzame ouderen uit Dongen uit hun isolement te halen door ontmoetingen en aansprekende activiteiten te organiseren. Stichting Tunesië Communicatie is het tweede goede doel van de nu 80-jarige Tilburgse Els Bruëns. Al 32 jaar verscheept zij acht tot negen zeecontainers (inhoud 90 m3) per jaar met hulpartikelen (zoals rolstoelen) voor arme mensen met een beperking naar diverse plaatsen in Tunesië. Deze goede doelen hebben een kraam nabij het podium bij De Hamse Bok.

Parkeerverbod

Omwonenden worden er op gewezen dat zij hun auto of ander vervoermiddel elders moeten parkeren. Vanaf zaterdagnacht geldt er een parkeerverbod in de straten waar zondagmorgen de marktkramen vanaf 5.00 uur worden opgebouwd. Daarnaast zullen omwonenden rondom het centrum veel overlast hebben van geparkeerde auto’s.