DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Omscholing naar monteur elektrotechniek of werktuigbouwkunde is in Dongen mogelijk

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant ma, september 17, 2018 13:06:26

Omscholing naar monteur elektrotechniek of werktuigbouwkunde is in Dongen mogelijk

redactioneel artikel zonder winstoogmerk


Veel bedrijven zitten met problemen vanwege het tekort aan personeel. Het werven van met name leerkrachten, horecapersoneel en technisch personeel is een zaak van veel adverteren, een goed aanvangssalaris en beloofde geboden kansen bij aanname op korte termijn na te komen. Beloften die body vragen verdienen van zowel de sollicitant als toekomstig werkgever. Eén echte oorzaak van krapte op de arbeidsmarkt is niet te vinden. Een raadsel is het evenmin; deskundigen weten de oorzaak soms haarfijn uit te leggen. Zij zeggen steeds meer dat het voor werkgevers belangrijk is geen ellenlange CV's door te spitten als die zelf in het werven al aangeeft dat er in het bedrijf omscholingsmogelijkheden zijn en dat een baan bij 'ons' perspectieven biedt in de toekomst. Loze beloften helpen niet meer. Eerlijkheid is de maatstaf.


Het steeds nog groeiende bedrijf Hoppenbrouwers is een van die bedrijven in Dongen die hard aan de weg timmert, kwaliteit wil leveren en goede mensen zoekt die daar achter staan. Op de website van het bedrijf lezen we dat ' ...steeds meer mensen er op latere leeftijd achter komen dat ze eerder een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt, dat ze veel interesse hebben in techniek en graag daar in zouden willen werken. Ze hebben hier dan alleen geen ervaring in én geen studie in gevolgd. Dit terwijl dit vaak wel een voorwaarde is om in die branche te kunnen werken...'. Het bedrijf zegt hierover dat 'je bij Hoppenbrouwers terecht kunt dankzij een omscholingstraject '. Hoppenbrouwers houdt op 24 september een banenavond in alle vestigingen. In Dongen kun je na aanmelding op de website vanaf 19.00 uur terecht.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5015

ENERGIE DONGEN GEEFT DONGEN STEVIGE IMPULS ENERGIETRANSITIE INWONERS KOCHTEN AL MEER DAN 870 SPINDERDELEN

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant ma, september 10, 2018 16:24:25

ENERGIE DONGEN GEEFT DONGEN STEVIGE IMPULS ENERGIETRANSITIE

INWONERS KOCHTEN AL MEER DAN 870 SPINDERDELEN

Energie Dongen zet een grote stap in de energietransitie. Leden en inwoners van de gemeente Dongen vinden het belangrijk bij te dragen aan de 4 windmolens op De Spinder die voor 7.500 huishoudens stroom gaan leveren.

Leden Energie Dongen laten zich van de goede kant zien

In Dongen zijn al meer dan 870 Spinderdelen verkocht door de (nieuwe) leden, ook nog niet-leden lieten zich niet onbetuigd! Samen geven ze het goede voorbeeld, dat navolging verdient. “Maken we er met z’n allen 1000 van in september?”, vraagt bestuurslid Lucien Snoeren zich af. “In Dongen doen we dat! Wedden?”, verzekert Anton Euren. Het Hart van Brabant klopt ook in Dongen! In totaal is al 90% van deze 6.000 Spinderdelen verkocht!

Extra tijd voor de vakantieganger

Tijdens de vakantieperiode is natuurlijk niet iedereen in de gelegenheid geweest om mee te doen. Daarom volgt een tweede periode tot 30 september 2018 om zo veel mogelijk inwoners nog een kans te geven. “Het is tenslotte een burgerinitiatief!”, merkt Ruud Zuer, voorzitter van het Burgerwindpark, op. “De kopers uit de eerste periode zijn zeker van het door hun gekochte aantal.” Dat is goed voor je eigen portemonnee.

Wat heb ik nauw aan zo'n Spinderdeel van Burgerpark De Spinder?

Je kunt als inwoner of ondernemer investeren in de windmolens. Al bij een inleg van € 250, profiteer je van de opbrengst. Twintig jaar lang krijg je dan elk jaar een uitkering. Een deel van dat bedrag is zeker, omdat we subsidie krijgen van het Rijk voor de opgewekte duurzame energie (SDE+- subsidie). Een ander deel van dat bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid wind. Totaal groeit je ingelegde € 250 in twintig jaar tot ongeveer € 538 (voorzichtige schatting) of tot ongeveer € 630 (waarschijnlijke schatting).

Energie Dongen met 10 lokale energiecoöperaties

Samen bouwen zij vier windmolens op De Spinder. Deze windmolens produceren elektriciteit voor 7.500 huishoudens. Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan de doelstelling om energieneutraal te worden en duurzame energie op te wekken. Onder de naam Coöperatieve Vereniging Burgerwindpark De Spinder U.A. werken ze samen.

Met de aanschaf van een Spinderdeel, steun je ook je energiecoöperatie Energie Dongen om ook voor jou de energiedoelstellingen te realiseren en energie betaalbaar te houden in Dongen. Je kunt nog Spinderdelen kopen tot en met 30 september 2018 op: www.spinderwind.nl


Jef Verboven Dongenaar en windmolenspecialist  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5012

Drie in een tijdens open deur dag Hoge Ham 112

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant vr, september 07, 2018 19:34:26

Drie in een tijdens open deur dag Hoge Ham 112

-Claudia Zuidema van Pure Mammacare

-Marianne Verharen van Fit & Slank

-Mariëlle van Mierlo van Mariëlle van Mierlo acupunctuur

artikel zonder enig winstoogmerk

Iets heel unieks ,maar ook weer niet. Het gebeurt gewoon in Dongen waar we dingen samen doen. Op 15 september van 14.00 tot 17.00 uur, staat de deur van Hoge Ham 112 in Dongen wagenwijd open voor degenen die een kijkje willen nemen bij drie zorgverleners die zijn gestart op dit adres. Achter deze deur zijn dan wel drie verschillende bedrijven te vinden, er is zeker sprake van een aantal gemeenschappelijke uitgangspunten. Persoonlijke aandacht is het sleutelwoord voor zowel Claudia, Marianne als Mariëlle. Haastwerk in een kort consult? Onbekend voor deze drie dames. Zij nemen de tijd voor hun cliënten en leveren maatwerk, kwaliteit en een goede service. Drie bijzondere bedrijven op één adres en dat ‘gewoon in Dongen’.


Maak kennis met:

Claudia Zuidema – Pure Mammacare

Claudia Zuidema is sinds januari 2017 gestart met haar eigen Mammacare speciaalzaak: Pure Mammacare.

Wat heeft Pure Mammacare te bieden:

*Een kennismakingsgesprek onder het genot van een kopje koffie of thee

*Een praktijk waar u in alle rust en privacy geholpen wordt, mede doordat er op afspraak wordt gewerkt

*Een deskundige Mammacare adviseuse met meer dan 25 jaar verpleegkundige achtergrond

*Een groot aanbod van borstprothesen, lingerie, badmode, sport-, nacht- en loungekleding

*De mogelijkheid om de borstprothese 2 weken uit te proberen en deze kosteloos om te ruilen wanneer deze niet aan de verwachting voldoet

*Samenwerking met andere disciplines

*Een spreekuurmogelijkheid op 3 locaties
En natuurlijk:

*Een goede service, garantie en persoonlijke aandacht

Fit & Slank – Marianne Verharen

Voedingscoach Marianne Verharen ondersteunt iedereen die zijn of haar denk- en eetpatronen wil doorbreken om zodoende weer een gezonde leefstijl te bereiken. Met Fit & Slank wordt een gezond eetpatroon ontwikkeld, waarbij de cursisten leren zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Geen weekmenu’s, pillen en poeders, maar inzicht in voedingsgewoonten. Marianne leert hen alles over vitale en fatale voeding en geeft hulp bij het verbeteren van eetgewoonten en leefstijl. Dit doet ze in 8-weekse groepscursussen en in personal coaching trajecten. De kosten hiervoor worden vaak (deels) vergoed door de aanvullende verzekering.

Fit & Slank is:

-Eenvoudig

-Makkelijk toepasbaar

-Afvallen zonder hongergevoel

-Gezond eten

-Fitter voelen

Mariëlle van Mierlo acupunctuur – Mariëlle van Mierlo-Weel

Sinds 2014 probeert Mariëlle van Mierlo met haar praktijk voor acupunctuur een brug te slaan tussen de westerse geneeswijzen en de oosterse benadering van gezondheid. De Traditionele Chinese Geneeswijzen vormen de basis van de praktijk, maar dat betekent niet dat het westerse deel wordt uitgesloten. Het één is niet beter dan het andere: het is juist zo mooi om het beste van deze twee werelden te combineren. Tenslotte hebben we elke dag te maken met het stelsel dat volledig is ingericht op de westerse aanpak van ziekten. Gelukkig hebben steeds meer mensen ook oog voor het goede van oosterse geneeswijzen, waardoor behandelingen volgens deze visie steeds vaker worden ingezet.In de loop der tijd heeft Mariëlle een specialisatie ontwikkeld op het gebied van pijnbestrijding. Mensen met pijn (of noem het ongemak) in de breedste zin van het woord, maar vooral degenen met pijn aan het bewegingsapparaat weten de praktijk te vinden.

Dus dit allemaal op een nieuw adres: Hoge Ham 112, gewoon in Dongen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5009

Volgende stap in fusieproces De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant di, september 04, 2018 18:43:41

Positief advies ondernemingsraden en cliëntenraden over voornemen tot fusie

Volgende stap in fusieproces De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring

De ondernemingsraden en de cliënten-/klantenraden van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring hebben een positief advies uitgebracht over het voornemen tot verregaande samenwerking tussen de drie zorgorganisaties. Dat betekent een nieuwe stap in het fusieproces. De Riethorst Stromenland biedt zorg aan in en rond Geertruidenberg en is overlappend in Oosterhout en het Land van Heusden en Altena. Zorgaanbieder De Volckaert met al van oudsher een vestiging in Dongen, heeft ook een vestiging in Oosterhout. Schakelring biedt zorg aan in de regio Waalwijk en de regio rond Tilburg. De raden van bestuur van de betrokken zorginstellingen kondigden het voornemen tot een mogelijke fusie al in deze zomer aan.

De afgelopen maanden hebben de cliënten/klantenraden en ondernemingsraden (cr’s en or’s) van de drie organisaties zich verdiept in de intentieovereenkomst. De or’s en cr’s zijn allemaal positief in hun advies over het voornemen te fuseren. Begin oktober zal een formele intentieovereenkomst worden ondertekend door de drie bestuurders van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring en de raden van toezicht.

Ondertekening

De komende tijd wordt het fusieplan verder uitgewerkt. In de herfstmaanden bezoeken de drie bestuurders Mireille de Wee (De Riethorst Stromenland), Annet Boekelman (Volckaert) en John Moolenschot (Schakelring) gezamenlijk diverse locaties van de drie zorgorganisaties om met medewerkers van gedachten te wisselen over het voornemen tot fusie.In het vervolgtraject worden de cliënten/klanten, medewerkers en externe stakeholders van de drie zorgorganisaties betrokken. Ook wordt de formele toestemmingsaanvraag opgestart bij de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Intensieve samenwerking

De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring kennen al een goede vorm van samenwerking. Mensen kunnen bij de drie zorgorganisaties rekenen op goede zorg dicht bij huis. Om deze kwalitatieve zorg ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, hebben de raden van bestuur en de raden van toezicht van De Riethorst Stromenland, Schakelring en Volckaert de ambitie uitgesproken om te komen tot een fusie. De zorgorganisaties willen zorg kunnen blijven geven in het gebied dat globaal gelegen is tussen Breda, Tilburg, Den Bosch en Gorinchem. Door de krachten en financiële middelen te bundelen kunnen de drie organisaties investeren in innovatie en technologische ontwikkelingen. Bij fusie is er meer kennis en expertise in huis en een groter aanbod aan zorgproducten. Zo blijven de drie organisaties gezamenlijk ook een aantrekkelijke werkgever.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5005

Netwerk 50+ Dongen stopt met zijn activiteiten.

VRAAG EN AANBODGeplaatst door pee di, juli 17, 2018 07:51:55

Netwerk 50+ Dongen stopt met zijn activiteiten.

Na vijf jaar succesvol bemiddelen, ondersteunen en stimuleren stopt Netwerk 50+ Dongen met zijn activiteiten. In maart 2013, nadat er een golf van ontslagen over Nederland kwam, werd door John van Riel en Frank van Heteren het initiatief genomen om Netwerk 50+ Dongen te starten met het doel om de oudere werkzoekende te helpen met het vinden van een baan. De eerste inloopavonden waren zeer druk bezocht en eind 2013 hadden we 70 leden. Het kernteam vergaderde wekelijks en bedacht activiteiten die onze leden konden helpen in hun sollicitatieproces.

Bert Verbunt van de stichting : : “We hebben trainingen gegeven in het verwoorden van de z.g. elevatorpitch, sollicitatietrainingen inclusief het schrijven van een CV, motivatiebrief en het sollicitatiegesprek. Daarnaast gaven we netwerktrainingen en cursussen voor het effectief gebruik van LinkedIn en Twitter.”Tijdens de inloopochtenden werden veel onderwerpen behandeld door sprekers. Om er een aantal te noemen: Claudia Bouwens (Het Belmeisje), Theo Thomas (Strategie met Ballen), Freeke Mauritz (het CV dat werkt) en Kavita Parsan (Loopbaanswitch). Ook onderwerpen die niet direct met het vinden van een baan te maken hadden kwamen aan bod zoals “rondkomen met een bijstandsuitkering” en “de gewijzigde wetgeving van het UWV” met sprekers van het UWV en de Gemeente Dongen.

“Tijdens een aantal avondsessies hebben we thema’s behandeld zoals' hoe hanteren personeelschefs en uitzendbureaus LinkedI' en hebben de Dongense politieke partijen kennis gemaakt met onze doelstelling, die zij positief waardeerden. “zegt Verbunt.

Wat natuurlijk niet vergeten mag worden is een hele dag op 24 mei 2014 in het gebouw van scouting De Stormvogels met als thema “Omgaan met werkeloosheid” m.m.v. Egel Weerbaarheid, Out of My Box en 2Faciltate4Best Results. Het resultaat na deze 5 jaar is dat 76 leden een andere baan hebben gevonden of zelf gestart zijn met een eigen onderneming: een zeer mooi resultaat.

Bert Verbunt : “We merken dat er minder werkzoekenden behoefte hebben om lid te zijn van ons netwerk. Er lijkt geen of nauwelijks meer behoefte te zijn aan trainingen en workshops die wij geven. Tijdens de inloopochtenden wordt er nauwelijks genetwerkt en er komen geen vragen meer over het vinden van een andere baan. Ons ledental is inmiddels gedaald naar 26, exclusief het kernteam. Wij menen daarom vast te mogen stellen dat de behoefte aan Netwerk 50+ Dongen en de daarbij gegeven ondersteuning bij het vinden van een andere baan, nihil is c.q. elders wordt gevonden.”Het Kernteam Netwerk 50+ Dongen wil iedereen die op één of andere manier heeft bijgedragen aan het netwerk, heel hartelijk bedanken en wensen iedereen die nog op zoek is naar een baan, heel veel succes.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4980

Dongen werkt ! – Trotse Partner Van Schijndel krijgt deelnemersbordje.

VRAAG EN AANBODGeplaatst door pee ma, juni 18, 2018 16:55:32

uniek 'zelf gemaakt' bordje

Dongen werkt ! – Trotse Partner Van Schijndel krijgt deelnemersbordje.

Dongen, 18 juni 2018.Wethouder Rolf Vullings reikte vandaag in het kader van Dongen Werkt! aan Jessica van Schijndel van Van Schijndel Metaal Bv het 'Trotse partner van Dongen Werkt!'- bordje uit. Het bordje met daarop de Dongense skyline is in het bedrijf zelf gemaakt. Van Schijndel Metaal Bv is de eerste werkgever die uitgeroepen wordt tot 'Trotse partner van Dongen Werkt!'. Dit bedrijf biedt op een maatschappelijke manier iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op nieuw werk met een normaal inkomen. Jessica Van Schijndel heeft nieuwe Dongenaar en statushouder Saleh een baan aangeboden zodat hij aan de slag kon. Na een aantal cursussen kent hij de Nederlandse taal en kan hij zich opwerken als volwaardig vakman waarna hij ook een arbeidscontract krijgt aangeboden. Het bedrijf ,maar ook Saleh zijn zeer tevreden met dit vooruitzicht . Dongen Werkt! ,ooit bedacht door voormalig SP-wethouder René Roovers begeleidt al jaren mensen terug naar de arbeidsmarkt door middel van individuele trajecten en door middel van unieke evenementen. De regionale bustour 'Samenwerken' is een initiatief onder de vlag van Dongen Werkt! dat hiermee ook onderdeel is van een samenwerking tussen gemeenten in het hart van Brabant .

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4960

Spreekuur ‘Levensvragen’

VRAAG EN AANBODGeplaatst door pee za, juni 02, 2018 17:03:27

Spreekuur ‘Levensvragen’

Iedereen heeft er weleens behoefte aan: even je hart luchten, je zorgen met iemand delen, je verdriet uiten om geliefden die zijn overleden of je pijn om moeilijkheden in relaties, eenzaamheid of weggestopte ervaringen. Je wilt je familieleden er niet mee belasten, je vrienden zijn druk, en alles delen met je buren of dorpsgenoten voelt niet vertrouwelijk genoeg. Je kunt dan naar de dokter gaan, je kunt een psycholoog of maatschappelijk werker inschakelen. Je kunt vanaf begin april ook terecht bij het spreekuur ‘levensvragen’ in De Geubel.Het spreekuur is opgezet vanuit de gezamenlijke kerken. De voorgangers, kerkelijk werker Marjanne de Bruin (Gereformeerde Kerk), dominee Jan Boom (Hervormde Kerk), dominee Jan Willem Ester (Christelijke Gereformeerde Kerk), en voorganger Rick Verkijk (hoop! Evangelische Kerk Dongen), ervaren het als een taak om iets te betekenen voor de samenleving. Naast bidden voor mensen in de maatschappij willen zij ook iets dóen: belangeloos dienstbaar zijn aan de dorpsgemeenschap. Rick Verkijk doet overigens niet zelf het spreekuur, maar Gerda Sinon, een lid van zijn pastoraal team, vervangt hem.

Iedereen uit Dongen en ‘s Gravenmoer kan terecht bij het spreekuur. Daarbij kan in principe alles ter sprake komen. De voorgangers zijn vertrouwd met dit soort gesprekken met mensen binnen hun geloofsgemeenschap. Of het nu gaat om de zin van het leven, het op orde krijgen van je leven, om vragen over God, geloof en kerk of om zomaar een praatje maken met iemand die een open hart heeft en een open oor, het kan allemaal. Als het nodig is kun je geholpen worden om de weg te vinden naar een maatschappelijk werker, psycholoog of schuldhulpverlener.

Bij het organiseren van het spreekuur speelde de vraag naar de vertrouwelijkheid een grote rol. Het spreekuur moet een veilige plek zijn waar je langs kunt komen zonder angst dat privacygevoelige zaken op straat belanden. Het is dus goed om te weten dat de pastors vanwege hun werk beroepsgeheim hebben, en ook van de gastvrouw die aanwezig is wordt geheimhouding verwacht.

Bezoek aan het spreekuur is mogelijk elke donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur, in een van de bovenzalen van De Geubel. Er is een traplift aanwezig. Iedereen kan zonder afspraak terecht. Een bezoek is gratis, evenals de koffie en thee. Op de pagina ‘kerknieuws’ in het Weekblad Dongen staat het spreekuur wekelijks vermeld.  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4945