DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Ziekentriduüm 2017 druk , gezellig, devoot en behulpzaam.

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant di, juli 11, 2017 12:33:21

Thema : ‘Geloof, Hoop en Liefde’.

Ziekentriduüm 2017 druk , gezellig, devoot en behulpzaam.

Dongen, 11 juli 2017.Van dinsdag 11 juli tot en met donderdag 13 juli wordt in de Laurentiuskerk en in het Jongerencentrum de Poort het jaarlijkse Ziekentriduüm gehouden. Het Ziekentriduüm- team biedt de gasten een programma waarin ruimte is voor religieuze viering, bezinning, ontmoeting en ontspanning. Het centrale thema is dit jaar: ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Dinsdagochtend begon het triduüm met de viering van de Eucharistie met als voorganger pastor Joost de Bont. Het Gelegenheidskoor uit Dongen verzorgde de zang. Het gezellige koffiedrinken dat daarna volgde en waarbij ook het overigens behulpzame college aanschoof, werd gevolgd door een ontspanningsmoment met accordeonist Riny Marijnissen uit Rijen. In de middag was er nog een viering in de kerk. Elke dag is er op vaste tijden een vroom, gezellig of ontspannend moment in en rond de kerk. Ongeveer 150 ouderen en zieken komen een, twee of drie dagen vieren in ons dorp. Ze komen niet enkel uit Dongen. Zieken en ouderen uit Glize en Rijen, Alphen, Dorst en Oosterhout ontmoeten er elkaar en worden aan tafel op verzoek bij elkaar geschikt. Anderen verkiezen 'de door elkaar'opstelling. Het gaat om de gezelligheid, het praatje , elkaar na een jaar weerzien en het goede gesprek .
Klik voor grotere foto's  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4717

Spectaculaire ballonnenfiësta van dongen,nieuws.nl weer geslaagd evenement

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant di, juli 11, 2017 09:12:08

Ballonnen kozen luchtruim vanaf 'De Nestel '

Spectaculaire ballonnenfiësta van dongen.nieuws.nl weer geslaagd evenement

Collega nieuwsmedium dongen.nieuws.nl organiseerde zaterdagavond 8 juli weer een
sensationele ballonfiësta. Even dreigde de stevige wind nog roet in het eten te gooien maar rond 21.00 uur kwam er groen licht waarna maar liefst vier luchtballonnen het luchtruim konden kiezen. Een prachtig schouwspel waar vele Dongenaren van genoten. Zo konden meer dan 40 passagiers uiteindelijk genieten van een ballonvaart die hen allen voerde richting de Belgische grens naar de plaatsen Alphen en Chaam. Het vertrek vanuit Dongen maakte de vlucht nog unieker. Vanaf 'De Nestel ' keek een groot aantal Dongenaren de ballonnen na ( met dank aan dongen.nieuws.nl | Bart van Kerkhof)

http://gallery.dongenhomespot.nl/#!album-295


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4715

Gratis kramen bij internationale BBQ-wedstrijd!

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, juli 09, 2017 21:49:11

Derde barbecue-wedstrijd:


Gratis kramen bij internationale BBQ-wedstrijd!


Archieffoto 2016

De Vaartse Hoeve organiseert in 2017 voor de derde keer weer een BBQ contest in Dongen-Vaart. Ook deze keer in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Deze wedstrijd wordt voor de derde keer georganiseerd en zal plaatsvinden op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2017. De wedstrijd is goedgekeurd door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket.

Het maximaal aantal teams dat kan deelnemen was 36. Al ruim voordat de BBQ contest wordt gehouden is de limiet van deze 36 teams bereikt. Teams uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Groot Brittannië hebben ingeschreven. Het belooft wederom een prachtige BBQ festijn te worden.

Naast de BBQ wedstrijd zijn er nog tal van andere activiteiten op de boerderij. Vorig jaar waren dit onder andere biggen knuffelen, educatieve kijkstal, jeugdbrandweer, handboogsport en een mega-zandbak. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Dat betekende dat er vorig jaar erg veel mensen op af kwamen. Om te proeven en/of deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Omdat er nu reeds 36 teams hebben ingeschreven, verwacht de organisatie het dit jaar nog drukker. Hier zal overigens ook rekening mee worden gehouden, zodat het ook voor iedereen gezellig blijft. Ook wordt er dit jaar weer een jaarmarkt gehouden. Marktkramen, waarin van alles aangeboden kan worden, worden ook dit jaar helemaal gratis ter beschikking gesteld. Dit betekent dat iedereen van dit aanbod gebruik kan maken. Van streekproducten tot mensen met een beperking die diversen spullen aanbieden. Iedereen die wat te verkopen heeft is welkom. Geïnteresseerden voor een marktkraam kunnen contact opnemen met Astrid of Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082).

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4713

Duckers Parade Dongen groot succes !

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant do, juli 06, 2017 18:48:58

Duckers Parade Dongen groot succes !

Zondag 2 juli 2017 vond alweer de 10de editie van dit muzikale evenement in het parkje bij De Viersprong plaats. We mogen wel zeggen dat het een zeer geslaagde dag betrof die om 11.00 uur begon met een druk bezochte brunch. Tussen 11.15 uur en 12.00 uur hebben we kunnen genieten van het optreden van Drumband Prinses Juliana uit Tilburg (een drumband bestaande uit personen met een verstandelijke en enkele zelfs ook met een lichamelijke beperking) ,dit was grandioos.Om 12.40 uur heeft de organiserende kapel, ”Feestband De Duckers” enkele nummers gespeeld waarna onze burgemeester, Marina Starmans, de 10de editie van het kapellenfestival officieel geopend heeft. Vanaf 13.00 uur hebben de deelnemende kapellen, 15 stuks, vanuit alle Brabantse windstreken afkomstig 2 maal 25 minuten gespeeld op diverse podia. Het weer werkte goed mee en de sfeer zat er al snel goed in. Niet onvermeld mag worden dat Moniek van Dongen de balloncreaties verzorgd heeft en dat de diverse sponsoren het feest weer mogelijk hebben gemaakt De organisatie kijkt terug op en zeer geslaagd kapellen festival


Het fust bier welke verloot werd onder de nog aanwezige kapellen na afloop van het kapellenfestival is gewonnen door de Bergse Leut Brigade uit Bergen op Zoom.De tweedehandsmarkt was ook dit jaar weer een leuke toevoeging aan ons festival. En natuurlijk mogen wij ook het optreden van de Dongense band CoverUp! tijdens de after party van 17.15 uur-21.15 uur niet vergeten te vernoemen. Deze band heeft er met veel verve voor gezorgd dat Duckers Parade Dongen op een spetterende wijze afgesloten werd. De muziek en zang van deze band was weer geweldig. De sfeer zat er meteen vanaf het begin tot het einde goed in onder het toen aanwezig publiek, het was voor de organisatie fijn te zien dat er nog zoveel toeschouwers hierbij aanwezig waren. Top!! Mede door de presentatie van Kees Hoevenaars, die dit evenement ook voor de 10de maal gepresenteerd heeft, alle vrijwilligers en de bijdrage van onze sponsors (op wat voor manier ook) kunnen we weer terugkijken op een een geweldige 10de editie van de Duckers Parade Dongen. Hopelijk mogen wij ook in 2018 weer rekenen op jullie steun.


Op zondag 1 juli 2018 vindt de 11de editie van Duckers Parade Dongen plaats, hopelijk tot dan!  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4710

DONGEN ZINGT OP HET LOOOIERSPLEIN 2017 ( DEEL 1 en 2 )

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, juli 02, 2017 23:21:44

DONGEN ZINGT OP HET LOOOIERSPLEIN 2017 ( DEEL 1 )

Een nieuw evenementen voor Dogen. Dongen bruist .In de zomer van 2017 kreeg Dongen zowaar twee hopelijk 'blijvertjes 'bij. Dongen zingt is er daar een van . Deze video laat het zien : een evenement waarbij alle bezoekers uitgenodigd worden mee te zingen op een mix van Nederlandstalige liedjes . Met af en toe een uitschieter naar het Frans of Engels. Maar het zijn altijd Tophits uit het heden en verleden. Con Loomans én Jan Verdaasdonk filmden op het Dongense plein en laten hier de resultaten zien . Straks in deze krant de impressie die Jan Verdaasdonk maakte . Hier eerste nu de versie van Con Loomans. Veel plezier Dongenaren !

Ineke Buijs Voorzitter Vrienden Smartlappenkoor ,zond een eigen verslag naar de krant :

Op zondag 25 juni vond voor de tweede keer de Braderie bij De Salamander plaats. Het Vrienden Smartlappenkoor en De Loswalklinkers verzorgden beiden twee optredens. Op zondag 2 juli vond voor de eerste keer Dongen Zingt plaats. Zin in Zang, Nederpopkoor Zonder Noten en het Vrienden Smartlappenkoor verzorgden elk twee optredens van een half uur. Tussen de optredens door zongen de Dongense zangers Randy en Davy hun liedjes.

De Braderie werd voor de tweede keer georganiseerd door Café De Salamander. Leden van het Vrienden Smartlappenkoor hebben hand en spandiensten verricht. Het was een leuke samenwerking en mooi om ook op een andere manier een bijdrage te leveren aan onze thuisbasis. Een viertal leden hadden een kraam bemand waarin voornamelijk CD's en boeken werden verkocht. Tevens was er promotiemateriaal van het koor aanwezig. De braderie bestond uit 18 kramen die heel divers waren met hun koopwaar. Tevens kon men een proefduik doen bij de duikvereniging. Maar natuurlijk moest er ook gezongen worden. De Loswalklinkers begonnen om 11.15 met hun eerste optreden, gevolgd door het Vrienden Smartlappenkoor. Om 12.45 uur werd gestart met de tweede sessie welke werd afgesloten door het Vrienden Smartlappenkoor. De middag werd verder opgeluisterd door Wicked Wood en afgesloten door de band The Fellas. Op 2 juli werd door De Bourgondiër, De Tramhalte en Café-Restaurant Aurora "Dongen Zingt" georganiseerd. Dit festijn vond plaats op het Looiersplein in Dongen. Zin in Zang, Nederpopkoor Zonder Noten en het Vrienden Smartlappenkoor zongen elk twee keer een half uur. Tussen de optredens door traden de Dongense zangers Randy en Davy op. Het was de eerste keer dat dit evenement werd georganiseerd en, wat het Vrienden Smartlappenkoor betreft, zeker voor herhaling vatbaar. Ook het Dongense publiek genoot van de diversiteit van meezingliedjes. De weergoden waren de organisatie goed gezind. Het Vrienden Smartlappenkoor stond voor het eerst onder leiding van vaste reserve dirigente Ingrid van Gils en kan terugkijken op een fantastisch festijn. Organisatie, collega koren, Davy en Randy hartelijk bedankt. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar enthousiaste muzikanten (accordeonisten, (bas-) gitarist, keyboard speler). Wij zoeken mensen die het leuk vinden samen met ons muziek te maken en het Nederlandstalige lied te vertolken . Wij zijn een 60 leden tellend vrienden smartlappenkoor en repeteren op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Salamander in Dongen. Wij hebben gemiddeld zo'n 15 optredens per jaar. Indien je interesse is gewekt, dan komen wij heel graag met jou in contact. Meer informatie kun je vinden op onze website www.vriendensmartlappenkoor.nl of stuur een mail naar onze voorzitter Ineke Buijs voorzitter@vriendensmartlappenkoor.nl of naar onze ledenadministratie Jan Horvers ledenadministratie@vriendensmartlappenkoor.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4701

PROEF DONGEN IN PARK VREDEOORD OP 30 JUNI 2017

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant vr, juni 30, 2017 23:10:46

PROEF DONGEN IN PARK VREDEOORD OP 30 JUNI 2017

Proef Dongen wil de grootste culinaire zomerborrel van Dongen zijn. Het nieuwe Dongense spektakel vond plaats op 30 juni in Park Vredeoord. 12 culinaire ondernemers uit Dongen en directe omgeving lieten het beste het beste van hun culinaire prestaties zien én proeven Het werd gezellig druk en de hapjes en de drankjes namen gretig aftrek Een kijkje in Dongen Proeft, met foto's van Hans Driesen .
https://youtu.be/fbLcH7KSqGs
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4699

Wilhelminaplein Dongen van 7 tot en met 11 juli 2017 één grote kermis Jeffrey Heesen treedt op tijdens Dongense kermis

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant wo, juni 28, 2017 11:44:31

Wilhelminaplein Dongen van 7 tot en met 11 juli 2017 één grote kermis

Jeffrey Heesen treedt op tijdens Dongense kermis

Van 7 tot en met 11 juli staat het Wilhelminaplein in Dongen weer vol met kermisattracties. Er staan ongeveer 30 attracties klaar om jong en oud te vermaken. Op vrijdag is de familieavond, waarbij alle attracties speciale prijzen hanteren of aanbiedingen hebben voor de bezoekers.

De opening van de kermis valt traditiegetrouw samen met de ballonnenwedstrijd. Na de openingshandeling op vrijdag 7 juli 2017 om 19.00 uur wordt het startsein gegeven voor de afstandswedstrijd. De ballonnen met wedstrijdkaart zijn die dag tussen 18.15 en 18.45 uur gratis af te halen aan de Hoge Ham (ter hoogte van chinees restaurant Nieuw China). Blaospiepel zorgt voor de muzikale begeleiding tijdens de tocht van de Hoge Ham naar het Wilhelminaplein.


Programma

Op vrijdag start, na de ballonnenwedstrijd, de kermis met de familieavond. De attracties geven op deze avond aantrekkelijke kortingen. De kermis is deze dag tot 24.00 uur geopend.

Op zaterdag 8 juli brengt Clown Desalles om 19.00 uur een bezoek aan de kermis. Op zondagavond 9 juli rond 19.00 uur bezoekt een mysteryguest bekend van de tv de Dongense Kermis voor een meet en greet. En op maandag 10 juli treedt Jeffrey Heesen op vanaf 19.30 uur.

Van zaterdag 8 juli tot en met dinsdag 11 juli is de kermis open van 13.30 uur tot 24.00 uur. Dinsdagavond sluit een spetterend vuurwerk (onder voorbehoud van het advies van de regionale brandweer) de kermis om 23.00 uur af.

Ballonnenwedstrijd 2016

Zaterdagmiddag 8 juli is de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd 2016. De winnaars mogen om 14.00 uur bij de poffertjeskraam hun prijs, een dag gratis kermisvieren, in ontvangst nemen. De prijswinnaars zullen persoonlijk worden benaderd.

Attracties

De kermisbezoekers kunnen zich uitleven in onder andere de draaimolen, de bootjesmolen en de buggy-ride. Andere attracties zijn autoscooter, lunapark, breakdance, bungee en de polyp.

Natuurlijk zijn er ook spel- en behendigheidattracties en eetkramen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4697