DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Internationale BBQ wedstrijd groot succes

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, september 10, 2017 20:59:50

Internationale BBQ wedstrijd groot succes


Op 9 en 10 september 2016 werd voor de derde keer een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd door boerderijvlees De Vaartse Hoeve in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Het was opnieuw een echt spektakel, waarbij het mogelijk was om te kijken, ruiken en proeven van barbecueën op topniveau. Tijdens het toernooi op zaterdag- en zondagmiddag zijn er nog allerlei andere activiteiten. Er was een markt, de mogelijkheid om met dieren (biggen, kalfjes en paarden) kennis te maken, een minitractorbaan, een groot springkussen, spuiten bij de jeugdbrandweer, skippyballen in de vorm van dieren, handboogsport enz. Zowel de kinderen als de volwassenen hebben zich op deze twee dagen uitstekend kunnen vermaken. Het gaat uit eindelijk om het barbecueën. Er waren dit jaar liefst drie wedstrijden: Whole hog (heel varken), de Vaartse Hoeve bokaal en de wedstrijd onder auspiciën van de KCBS.







Foto's : Organisatie BBQ -wedstrijden




Europees Kampioenschap Whole Hog

Op zaterdag was de laatste wedstrijd Whole Hog (heel varken). De beoordeling bestaat uit twee onderdelen: de presentatie en de smaak. Het was enorm spannend want voor deze wedstrijd stonden de teams Turnike Smokers (Lunteren) en de Reizende Mannen (Deurne) beiden aan kop. De wedstrijd in Dongen-Vaart moest dus de beslissing brengen. De wedstrijd werd gewonnen door de Turnpike Smokers met 368 punten. BBQ-team de Reizende Mannen behaalden 359 punten. Hiermee was de Europees Kampioen bekend: Turnpike Smokers. Het Dongense team Smokin’ Suckers behaalde een fraaie derde plaats met 356 punten. Zij lieten zich in de presentatie inspireren door Cuba. Door deze goede prestatie eindigden zij in het Europees Kampioenschap op een fraaie vijfde plaats.

Vaartse Hoeve bokaal: The Dutch Barbecue Crew

Er was ook dit jaar weer de publieksprijs om de Vaartse Hoeve bokaal. Er deden dit jaar tien teams aan mee. Wie alles geproefd heeft kon ervaren dat er erg veel verschillende bereidingswijzen waren. Bovendien was het erg lekker. Evenals vorig jaar ging de prijs overtuigend naar The Dutch Barbecue Crew. Het Dongense team The Smokin’ Suckers eindigde op een prachtige tweede plaats. Ze deelde deze plaats met Dutchef uit Heiloo.

Southern Dutch BBQ wint KCBS wedstrijd

Voor de derde keer werd er in Dongen-Vaart een wedstrijd georganiseerd in de competitie van de KCBS. Om een wedstrijd goed te laten verlopen zijn uiteraard spelregels nodig. De wedstrijd werd dan ook gehouden onder het reglement van de KCBS of voluit de Kansas City Barbecue Society. De gerechten liggen bij een KCBS wedstrijd vast: kip, ribben, pork en brisket. De resultaten werden door een liefst 38 koppige jury steeds op dezelfde manier (blind) gejureerd. Er deden liefst 38 teams aan mee. De overall barbecuewedstrijd werd gewonnen door team Southern Dutch BBQ. Zij namen de titel over van team IQ, die nu tweede werd. Op de derde plaats eindigde team Smoke and Fire. Het Dongense team Vlees van Vandaag eindigde op de 24e plaats. Team the Smokin’ Suckers eveneens uit Dongen eindigde op een prachtige negentiende plaats. Het onderdeel Brisket werd gewonnen door Southern Dutch BBQ. Het onderdeel pork werd gewonnen door team IQ. Bij ribben door team Miss Piggy’s BBQ uit Groot-Brittannië en bij kip door Sea Side Smokers. Voorts was er een speciaal onderdeel Chief’s Choice, waarbij door de teams prachtige gerechten werden bereid. Dit onderdeel werd gewonnen door Mates & Plates uit België. Het evenement werd druk bezocht. De band Impact en het lekkere weer zorgden mede voor een prima sfeer.



  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4763

Grand Gala du Pee & Blèr du Pee 2017

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant wo, augustus 30, 2017 12:42:47

Grand Gala du Pee & Blèr du Pee 2017

De vakanties zijn inmiddels (voor de meeste) voorbij. Dat betekent dat het aftellen voor het muzikale evenement van het jaar inmiddels echt is begonnen. Door het succes van het recente jaren, hebben we besloten om de toegangsprijs wederom niet te verhogen en deze te houden op € 5,00 p.p.

Ook dit jaar zal er gestreden worden om de titel Peeënlied van het jaar (originele tekst en melodie), ook kan er deelgenomen worden aan het Blèr du Pee (originele tekst op een bestaande melodie). De strijd barst los op 18 november en zal dit jaar ook weer gaan plaatsvinden bij ‘t Schouw. De akoestiek in de nieuwe Cammeleur is namelijk nog niet getest.

We hebben tijdens de vakantie niet stilgezeten. We hebben een lijst samengesteld met arrangeurs en tekstschrijvers die jullie kunnen helpen een peeënhit te scoren. Neem vooral contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het schrijven en/of arrangeren.

Voel je je aangesproken en lijkt het je geweldig om eens mee te doen, dan kun je een inschrijfformulier invullen op www.peeenstekers.nl. Of stuur een mail naar ons nieuwe mailadres ggdp@peeenstekers.nl en vraag daar om een inschrijfformulier. Ook voor vragen kun je altijd een mail sturen. Check voor de laatste info de website en de berichten op de sociale media.

Uiterlijk 05 november kunnen de laatste inschrijvingen worden ingeleverd. De laatste mogelijkheid hiervoor is de CV vergadering die start om 11:11 uur of per de mail. Daarnaast werken we met het principe: “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Voor de peeën en peeërinnen die dit nog niet gedaan hebben, noteer 18 november in je agenda!

Veel succes met de voorbereidingen en we zien jullie dan graag allemaal in ‘t Schouw!



  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4752

Topkok Julius Jaspers naar BBQ-wedstrijd

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, augustus 20, 2017 17:30:15

Derde barbecue-wedstrijd:

Topkok Julius Jaspers naar BBQ-wedstrijd

Even als vorig jaar komt het team de Zwarte Hand uit Bussum naar de derde BBQ contest in Dongen-Vaart. Van dit team maakt topkok Julius Jaspers deel uit (zie foto). Vorig jaar was Julius al in actie te zien bij de BBQwedstrijd in Dongen-Vaart. Het maximaal aantal teams dat kan deelnemen was 36. Al ruim voordat de BBQ contest wordt gehouden is de limiet van deze 36 teams bereikt. Teams uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Groot Brittannië hebben ingeschreven. Het belooft wederom een prachtige BBQ festijn te worden. Pikant detail is wel dat het team van Julius Jaspers het eerste team was dat zich inschreef. Op zaterdag staat het Europees Kampioenschap Whole Hog (heel varken) op het programma. Op zondag de BBQ-wedstrijd. De wedstrijd is goedgekeurd door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. Naast de BBQ wedstrijd zijn er nog tal van andere activiteiten, waaronder een markt. Op zaterdag begint het om 12.00 uur tot 17.00 uur en op zondag om 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Er is gelegenheid tot proeven tegen een kleine vergoeding. Op zondag is er bovendien Live-muziek wat verzorgd wordt door de coverband Impact. Vorig jaar was het al erg gezellig en behoorlijk druk. Omdat er nu reeds 36 teams hebben ingeschreven, verwacht de organisatie het dit jaar nog drukker. Hier zal overigens ook rekening mee worden gehouden, zodat het ook voor iedereen gezellig blijft. Zorg dat je er bij bent! Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Astrid of Christiaan Lodewijks van de Vaartse Hoeve (telefoonnummer: 0162-312082).



De foto Julius in actie: Top-tv-kok Julius Jaspers in actie tijdens de wedstrijd van vorig jaar.

Internationale BBQ-wedstrijd vernieuwd

De Vaartse Hoeve organiseert samen met sportcafé ’t Vaartje voor de derde keer weer een BBQ contest in Dongen-Vaart op 9 en 10 september. Deze keer zijn er een drietal vernieuwingen doorgevoerd om het geheel nog aantrekkelijker te maken. Om te beginnen is het aantal teams uitgebreid tot een maximum van 36 teams. Al ruim van tevoren was dit aantal bereikt en staan er zelfs teams op de wachtlijst. Op zaterdag is er voor het eerst de finale van het Europees Kampioenschap “Whole Hog” (heel varken). Dat betekent dat na deze wedstrijd de Europees Kampioen bekend is. Op zaterdag beginnen de activiteiten om 12.00 uur en lopen door tot 17.00 uur. Een derde nieuw element is de komst van een live band op zondagmiddag. De Coverband Impact treedt op. Vorig jaar was het ook op zondagmiddag een drukte van belang. De organisatie verwacht dat deze band er voor zal zorgen dat de gezelligheid nog verder wordt verhoogd. Op zondag begint het al om 10.00 uur en loopt het eveneens door tot 17.00 uur. Er zijn ook een aantal zaken die erg werden gewaardeerd gebleven. Op beide dagen is het mogelijk om te proeven. Tegen een kleine vergoeding kun je dan bij verschillende teams gaan proeven en kun je ook zelf de resultaten vergelijken. Ook is er weer een markt en zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, zoals een springkussen, een tractorbaan, pony rijden, handboog schieten, portret tekenen en klompen schilderen. Op zondag is er bovendien de wedstrijd onder auspiciën de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. Het belooft weer een geweldig spektakel te worden. Geïnteresseerden voor een marktkraam of anderszins kunnen contact opnemen met Astrid of Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082).



  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4745

Ziekentriduüm 2017 druk , gezellig, devoot en behulpzaam.

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant di, juli 11, 2017 12:33:21

Thema : ‘Geloof, Hoop en Liefde’.

Ziekentriduüm 2017 druk , gezellig, devoot en behulpzaam.

Dongen, 11 juli 2017.Van dinsdag 11 juli tot en met donderdag 13 juli wordt in de Laurentiuskerk en in het Jongerencentrum de Poort het jaarlijkse Ziekentriduüm gehouden. Het Ziekentriduüm- team biedt de gasten een programma waarin ruimte is voor religieuze viering, bezinning, ontmoeting en ontspanning. Het centrale thema is dit jaar: ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Dinsdagochtend begon het triduüm met de viering van de Eucharistie met als voorganger pastor Joost de Bont. Het Gelegenheidskoor uit Dongen verzorgde de zang. Het gezellige koffiedrinken dat daarna volgde en waarbij ook het overigens behulpzame college aanschoof, werd gevolgd door een ontspanningsmoment met accordeonist Riny Marijnissen uit Rijen. In de middag was er nog een viering in de kerk. Elke dag is er op vaste tijden een vroom, gezellig of ontspannend moment in en rond de kerk. Ongeveer 150 ouderen en zieken komen een, twee of drie dagen vieren in ons dorp. Ze komen niet enkel uit Dongen. Zieken en ouderen uit Glize en Rijen, Alphen, Dorst en Oosterhout ontmoeten er elkaar en worden aan tafel op verzoek bij elkaar geschikt. Anderen verkiezen 'de door elkaar'opstelling. Het gaat om de gezelligheid, het praatje , elkaar na een jaar weerzien en het goede gesprek .




Klik voor grotere foto's



  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4717

Spectaculaire ballonnenfiësta van dongen,nieuws.nl weer geslaagd evenement

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant di, juli 11, 2017 09:12:08

Ballonnen kozen luchtruim vanaf 'De Nestel '

Spectaculaire ballonnenfiësta van dongen.nieuws.nl weer geslaagd evenement

Collega nieuwsmedium dongen.nieuws.nl organiseerde zaterdagavond 8 juli weer een
sensationele ballonfiësta. Even dreigde de stevige wind nog roet in het eten te gooien maar rond 21.00 uur kwam er groen licht waarna maar liefst vier luchtballonnen het luchtruim konden kiezen. Een prachtig schouwspel waar vele Dongenaren van genoten. Zo konden meer dan 40 passagiers uiteindelijk genieten van een ballonvaart die hen allen voerde richting de Belgische grens naar de plaatsen Alphen en Chaam. Het vertrek vanuit Dongen maakte de vlucht nog unieker. Vanaf 'De Nestel ' keek een groot aantal Dongenaren de ballonnen na ( met dank aan dongen.nieuws.nl | Bart van Kerkhof)

http://gallery.dongenhomespot.nl/#!album-295






  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4715

Gratis kramen bij internationale BBQ-wedstrijd!

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant zo, juli 09, 2017 21:49:11

Derde barbecue-wedstrijd:


Gratis kramen bij internationale BBQ-wedstrijd!


Archieffoto 2016

De Vaartse Hoeve organiseert in 2017 voor de derde keer weer een BBQ contest in Dongen-Vaart. Ook deze keer in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Deze wedstrijd wordt voor de derde keer georganiseerd en zal plaatsvinden op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2017. De wedstrijd is goedgekeurd door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket.

Het maximaal aantal teams dat kan deelnemen was 36. Al ruim voordat de BBQ contest wordt gehouden is de limiet van deze 36 teams bereikt. Teams uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Groot Brittannië hebben ingeschreven. Het belooft wederom een prachtige BBQ festijn te worden.

Naast de BBQ wedstrijd zijn er nog tal van andere activiteiten op de boerderij. Vorig jaar waren dit onder andere biggen knuffelen, educatieve kijkstal, jeugdbrandweer, handboogsport en een mega-zandbak. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Dat betekende dat er vorig jaar erg veel mensen op af kwamen. Om te proeven en/of deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Omdat er nu reeds 36 teams hebben ingeschreven, verwacht de organisatie het dit jaar nog drukker. Hier zal overigens ook rekening mee worden gehouden, zodat het ook voor iedereen gezellig blijft. Ook wordt er dit jaar weer een jaarmarkt gehouden. Marktkramen, waarin van alles aangeboden kan worden, worden ook dit jaar helemaal gratis ter beschikking gesteld. Dit betekent dat iedereen van dit aanbod gebruik kan maken. Van streekproducten tot mensen met een beperking die diversen spullen aanbieden. Iedereen die wat te verkopen heeft is welkom. Geïnteresseerden voor een marktkraam kunnen contact opnemen met Astrid of Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082).

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4713

Duckers Parade Dongen groot succes !

EVENEMENTENGeplaatst door internetkrant do, juli 06, 2017 18:48:58

Duckers Parade Dongen groot succes !

Zondag 2 juli 2017 vond alweer de 10de editie van dit muzikale evenement in het parkje bij De Viersprong plaats. We mogen wel zeggen dat het een zeer geslaagde dag betrof die om 11.00 uur begon met een druk bezochte brunch. Tussen 11.15 uur en 12.00 uur hebben we kunnen genieten van het optreden van Drumband Prinses Juliana uit Tilburg (een drumband bestaande uit personen met een verstandelijke en enkele zelfs ook met een lichamelijke beperking) ,dit was grandioos.Om 12.40 uur heeft de organiserende kapel, ”Feestband De Duckers” enkele nummers gespeeld waarna onze burgemeester, Marina Starmans, de 10de editie van het kapellenfestival officieel geopend heeft. Vanaf 13.00 uur hebben de deelnemende kapellen, 15 stuks, vanuit alle Brabantse windstreken afkomstig 2 maal 25 minuten gespeeld op diverse podia. Het weer werkte goed mee en de sfeer zat er al snel goed in. Niet onvermeld mag worden dat Moniek van Dongen de balloncreaties verzorgd heeft en dat de diverse sponsoren het feest weer mogelijk hebben gemaakt De organisatie kijkt terug op en zeer geslaagd kapellen festival


Het fust bier welke verloot werd onder de nog aanwezige kapellen na afloop van het kapellenfestival is gewonnen door de Bergse Leut Brigade uit Bergen op Zoom.De tweedehandsmarkt was ook dit jaar weer een leuke toevoeging aan ons festival. En natuurlijk mogen wij ook het optreden van de Dongense band CoverUp! tijdens de after party van 17.15 uur-21.15 uur niet vergeten te vernoemen. Deze band heeft er met veel verve voor gezorgd dat Duckers Parade Dongen op een spetterende wijze afgesloten werd. De muziek en zang van deze band was weer geweldig. De sfeer zat er meteen vanaf het begin tot het einde goed in onder het toen aanwezig publiek, het was voor de organisatie fijn te zien dat er nog zoveel toeschouwers hierbij aanwezig waren. Top!! Mede door de presentatie van Kees Hoevenaars, die dit evenement ook voor de 10de maal gepresenteerd heeft, alle vrijwilligers en de bijdrage van onze sponsors (op wat voor manier ook) kunnen we weer terugkijken op een een geweldige 10de editie van de Duckers Parade Dongen. Hopelijk mogen wij ook in 2018 weer rekenen op jullie steun.


Op zondag 1 juli 2018 vindt de 11de editie van Duckers Parade Dongen plaats, hopelijk tot dan!



  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4710