DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

DONGENSE KERMIS 2017

FEESTENGeplaatst door internetkrant za, juli 08, 2017 19:32:48

'De gezelligste kermis van Nederland'

Kermis in Dongen was druk , gezellig en zonder noemenswaardige incidenten.

Het stond weer ruim vier en een halve dag centraal op het Wilhelminaplein: de draaimolen, de bootjesmolen en de buggy-ride, maar ook de autoscooter, lunapark, breakdance, bungee en de polyp. Natuurlijk waren er ook de spel- en behendigheidsattracties en eetkramen. Skeebaal, de winnaar van de Piet Leander prijs niet te vergeten. Het was gezellig en gevarieerd.'De gezelligste kermis van Nederland ' liet iemand zich ontvallen . Vele extra's ook in Dongen . De ballonnenwedstrijd voor de kinderen ,een feestelijke opening ook en niet te vergeten inderdaad nogmaals de uitreiking van de Piet Leander-beker. Jeffrey Heesen en een ( wie ís die man ? ) mystery quest verhoogde de stemming. De vrijdagavond was billijk voor wat betreft de attractieprijzen ,ook de Roelvinkjes streken neer in ons dorp en de kasteleins – vooral in de nabijheid van het kermisterrein, klaagden niet over de klandizie. Een klap of wat op de vuurpijl maakte dinsdagavond net vóór de regen een einde aan het feest .Jan Verdaasdonk was er bij voor de krant en de Dongenaar die er zelf niet kon zijn. Er is ook een bijdrage van Con Loomans. De video's staan hier allemaal Als je ze niet af kan draaien op je mobiel, zijn er wel de links waarop je kunt klikken.

https://youtu.be/rSSf2mie0no
OPENING DONGENSE KERMIS 2017

Ook dit jaar doet deze krant uitgebreid verslag van de Dongense kermis. Het is en blijft een feest voor jong en oud en is traditioneel plezierig. De opening op vrijdagavond was al feestelijk. Tegen bijna geen geld kon iedere kermisliefhebber zo vast een proefritje maken en daarmee gelijk ' verslaafd ' worden op zijn of haar attractie. Jan Verdaasdonk filmde de opening en is deze dagen meer te vinden bij de draaimolens en suikerspinnen

https://youtu.be/yrr18dRLhoU

KERMIS DONGEN 2017 ( Impressie van de zaterdag )

De opening van de kermis in ons dorp is al te bekijken hierboven.Deze krant besteed ook dit jaar veel aandacht aan dit grote gezellige feest voor jong en oud.Hierbij een impressie van zaterdag. Con Loomans filmde jolijt en plezier op het Wilhelminaplein .

https://youtu.be/9S7PTIIkLgE

KERMIS DONGEN 2017 DE CLOWN DESALLES

Alsof de vele attracties nog niet genoeg zijn ,is er elk jaar wel wat extra's te beleven in Dongen op de kermis. De clown Clown Desalles bijvoorbeeld op zaterdagavond ? Oké ! Hij vermaakte oud ,maar vooral jong -Dongen weer ontzettend blij met zijn fratsen . Het was op zich weer een feest. Lachen en brullen of een traan. Bij een clown kun je kiezen. Veel ballonnen in deze aflevering.De film is gemaakt door Jan Verdaasdonk .

https://youtu.be/vKmD6_suXwY


Videostill Jan Verdaasdonk

Winnaar : Skeeball van de familie Akkerman. '
Ouderwetse kegelen in een digitaal jasje
'

Piet Leander Wisseltrofee' voor de 22ste maal uitgereikt

De kermis loopt lekker. Sinds afgelopen vrijdag is het gezellig druk op het Wilhelminaplein. De jury heeft ook dit jaar weer een attractie kunnen aanwijzen die in aanmerking komt voor de Piet Leander Wisseltrofee; een traditie in ons dorp. Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland. Als dank boden de exploitanten in 1995 het houten paard aan dat al jaren trots in de hal van ons gemeentehuis staat. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is.


Dit jaar wordt deze prijs voor de 22e keer uitgereikt. De jury, bestaande uit Els Zom, (bekende sociale Dongense) Harry Sandig (bouwer van kermisminiaturen) en Piet Scheepers (journalist bij BN De Stem), had ieder voor zich een aantal attracties genomineerd. Hierbij is gelet op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid rond de attractie.Voor de jury bepalen groot en klein het beeld van de kermis. Eigenlijk zouden alle attracties in aanmerking moeten komen voor deze prijs. Er kan er maar 1 winnen. Verschillende jaren staat de winnaar van dit jaar op onze kermis. Het is de Skeeball van de familie Akkerman. Ouderwetse kegelen in een digitaal jasje.

Voorgaande jaren namen de volgende exploitanten de prijs in ontvangst.

1996 familie A. Bierens van de gebakkraam

1997 familie G. Leander van de Muziek-Expres

1998 familie T. Paashuis van de snoepkraam

1999 familie P. Leander van de Pandora

2000 familie A. Reemer van de autoscooter

2001 gebroeders Bierens van de buggy

2002 firma Vermolen van de pusher

2003 firma Reemer van het Lunapark

2004 mevr. van Rumund van het klokkenspel

2005 firma Geeris van de poffertjeskraam

2006 firma Tarici van de eendensport

2007 firma A. Ordelman van de Extreme

2008 firma A. Verwijk van de bussensport

2009 firma G. Eeringa van de bootjesmolen

2010 firma van der Beek-Dauphin van de Around the World 60

2011 firma van de Molengraft van de Movie Shuttle

2012 firma Stroucken van de suikerspin-popcorn

2013 firma Verwijk van de polyp

2014 firma Dörenberg van de fotoschietsalon

2015 firma Cameron van het lunapark

2016 firma Stroucken

2017 Skeeball van de familie Akkerman

Traditionele ontvangst kermisexploitanten in Dun Hamse Bok in Dongen

Door Piet Scheepers

Dongen. Donderdagavond, de avond voordat Dongen de kermis met een ballonnenwedstrijd opent voor het publiek, worden middels een informele bijeenkomst de kermisexploitanten welkom geheten door het college van B&W. Traditiegetrouw gebeurt dat al jaren in Gasterij D’n Hamse Bok, schuin tegenover het gemeentehuis. Doordat in Dongen op donderdagavond de gemeenteraadsvergadering op de agenda staat, moest het college verstek laten gaan. De reden was heel simpel: deze avond zou de gemeenteraad moeten gaan beslissen over een eventuele verhuizing van de plaatselijke voetbalvereniging Dongen uit het centrum van het dorp naar het buitengebied. Drie opties waren aangedragen en de leden van de voetbalclub kozen voor de optie in De Beljaart, een spiksplinternieuwe woonwijk aan de rand van Dongen. Een hectisch gebeuren, dat onder de bewoners van De Beljaart veel los heeft gemaakt. Vandaar dat financieel verantwoordelijke en kermiswethouder Ad van Beek, sportwethouder Piet Panis en de voorzitter van de raad, burgemeester Marina Starmans, niet op deze welkomsborrel aanwezig konden zijn. Collega-wethouder Bea van Beers ontvluchtte even deze vergadering om namens het college de exploitanten toe te spreken. Ook was Bovak-voorzitter Atze Lubach-Koers aanwezig.

De opening was voor Atze Lubach-Koers. In een luchtig toespraak heette hij iedereen van harte welkom. ,,Ik sta hier op dit podium. Niet om een liedje te zingen. Daar zitten jullie niet op te wachten. Goed dat jullie Dongen weer aandoen. Een typisch familiekermis, waar verschillende van jullie al vele jaren een vaste standplaats hebben. Ik wens jullie een prima kermis en geef nu het woord aan de wethouder.”

Bea van Beers verontschuldigde haar collega’s en zei dat ze even deze belangrijke vergadering was ontvlucht. Zij kaartte aan dat de exploitanten vorig jaar afscheid hadden genomen van het aanspreekpunt op het gemeentehuis, Con Verdaasdonk. ,,Drieënveertig jaar was hij het aanspreekpunt. En al die tijd heeft hij met jullie goed kunnen onderhandelen, als er onderhandelt moest worden. En altijd werd hier op een prettige manier uitgekomen Jullie hebben dat vorig jaar ook duidelijk kenbaar gemaakt op het afscheid van Con.” Toen even de regie op het Dongense gemeentehuis kwijt was, (wie gaat wat doen, maar wie is nu de opvolger van Con Verdaasdonk) hebben een viertal kermisexploitanten, die al vele jaren Dongen aandoen, het voortouw genomen. ,,Jacky Leander, Tonny Reemer, Ad Bierens en Michel Brunselaar door jullie inzet is de kermis dit jaar weer goed op zijn pootjes terecht gekomen. Bedankt daarvoor!” Vanuit de gemeente Dongen neemt vanaf heden Annelies Schinkels, medewerker kabinetszaken, de zaken van Con Verdaasdonk over. ,,Ik ga het net als Con doen. Ik heb ook eerlijk gezegd geen idee hoe anders. Dus alles blijft alles gewoon hetzelfde.”
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4712

Ballonnenwedstrijd kermis 2016 bracht minstens 5 winnaars op.

FEESTENGeplaatst door internetkrant za, juli 08, 2017 16:41:01

Ballonnenwedstrijd kermis 2016 bracht minstens 5 winnaars op.

Dongen, 8 juli 2017. Het was niet helemaal duidelijk wie de prijswinnaars waren. Oftewel waar en hoever kwamen de ballonnen vanaf Dongen in Oostelijke richting het vorige jaar. De organisatie die altijd in handen van ' kermismeester ' Con Verdaasdonk was, was was nu overgelaten aan de kermisexploitanten. Of het dan aan communicatie ligt of aan beginnersfoutjes is niet echt belangrijk. Kinderen trekken zich daar minder van aan. Zij vieren gratis en dat een hele dag kermis en dat is toch belangrijker. Er zijn er meer , maar wij feliciteren Senn ( die zondag z'n prijs krijgt , Anastasia , Sage, Quinty en Luuk.


Een vinder deed zelfs een briefje bij het retourkaartje  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4711

Ook bij deze leerlingen van het Cambreur College mag de vlag uit.......

FEESTENGeplaatst door internetkrant za, juli 01, 2017 11:15:46


Geslaagden tweede tijdvak

Ook bij deze leerlingen van het Cambreur College mag de vlag uit.
Het is hun het tweede tijdvak gelukkig wel gelukt om het felbegeerde papiertje te behalen.


P R O F I C I A T !!

vmbo basis:
Annemée Akkermans
Azize Karadeniz
Seyhan Kaya
Türkay Önal
Kirsten Raaijmakers
Gülsüm Türkyilmaz

vmbo kader:
Ayten Basan
Esmee Boor
Bianca Both
Linde in ’t Groen
Darko Huijbregts
Neslihan Özdemir
Pasa Sahan

mavo
Lex van Beek
Frank Claassen
Indy de Cort
Iris Hoekstra
Nienke Siemons
Justus Verharen

havo
Egor Donelevskij
Melissa Doremalen
Kevser Kanbur
Gwen Oomes
Noah Wijnings

vwo
Dana Bezemer
Poshya Said
Rob Siemons

tweetalig vwo

Emma Nuchelmans  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4700

VIVE LA FRANCE BIJ DORPSFEEST KLEIN DONGEN -VAART 2017

FEESTENGeplaatst door internetkrant zo, juni 11, 2017 16:58:23

VIVE LA FRANCE BIJ DORPSFEEST KLEIN DONGEN -VAART 2017

Je moet als filmer maar pech hebben. Door technische oorzaak zijn heel wat opnamen van zaterdag niet meer te gebruiken. Jammer . Dan maar een langer verhaal. Om precies half twee zaterdagmiddag riep Burgemeester Marina Starmans de deelnemende kinderen op om in het Frans vanaf drie af te tellen waarna het Kinder Spelspektakel- feest losbarstte . Tevoren had de burgemeester , die zelf in Dongen -Vaart woont, de organisatie van het 21ste dorpsfeest al geprezen om de ook dit jaar perfectie organisatie. De zon scheen en was zo warm dat er extra drinkpauzes moeten worden ingelast om de dorstige keeltjes te smeren . Zaterdagavond was er de ook al traditionele feestavond met veel muziek en waarbij het spelelement niet ontbrak . Zondag was er weer de overheerlijke brunch , die werd verzorgt door een overbekende keurslager uit s Gravenmoer en traden zo'n 18 teams aan om de eeuwige roem te bemachtigen door het winnen van zoveel mogelijk punten bij de spelletjes . Dit jaar waren de kleuren overwegend van de Franse vlag .Het thema was dan ook 'Vive la France ' .

https://youtu.be/v-ANISXvW5E  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4676

KERSTCADEAUTJE VAN DE INTERNETKRANT

FEESTENGeplaatst door internetkrant vr, december 23, 2016 14:24:46

KERSTCADEAUTJE VAN DE INTERNETKRANT

https://youtu.be/zwfmXkK-ppQ

De 'Dongense' amusementsgroep de Koffiekar én het koor Dongenslevenslied traden deze week op in de Dongense Volckaert. Deze registratie biedt de Dongense Internetkrant aan als kerstcadeautje voor de lezers van de krant . Een film van Con Loomans en Ad Montee voor Dongenhomespot.nl . We wensen je tevens fijne en gezellige dagen toe!


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4445

DE VOOREVENEMENTEN 2016 - 2017

FEESTENGeplaatst door internetkrant do, oktober 06, 2016 09:35:47

Pak nu je kans …om je talent te laten zien met de workshop voor de jeugdsauwel !

Op vrijdag 9 december om 19:00 uur is het weer zover. Bij zalencentrum de Viersprong zijn kinderen die graag zouden willen weten wat een jeugdsauwel inhoud van harte welkom. Ook al heb je geen ervaring dan ben je ook van harte welkom maar zou je graag eens voor een klein publiek een voordracht van een paar minuten willen doen middels moppen vertellen, cabaret, toneel, een dansje of iets anders leuks dan ben je van harte welkom. Vanuit stichting de Peeenstekers zitten er mensen die je tips en tricks geven hoe je een optreden nog leuker kunt maken. Misschien vind je de workshop wel zo leuk dat je een keertje voor een groter publiek op wilt treden, dan is dit je kans!! Door mee te doen aan de jeugdsauwel ! Heb je interesse kom dan vrijdag 9 december naar de Viersprong. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Aanmelden of een vraag stellen kan door een mailtje te sturen aan raadvan11@ziggo.nl ; René Broeders neemt dan contact met je op.
Rens is Jeugdprins Dreke dun 42e!

In het goed gevulde l’Alternatief’ (‘t Schouw) heeft stichting ‘de Peeënstekers’ zondag 20 november de Jeugdprins- en –Prinses verkiezing gehouden. Dongense jongens en meisjes uit de 7e en 8e groep van de basisschool streden deze middag om een plekje in de Jeugdraad van 11, als hofdame of natuurlijk als Prins of Prinses.

Voordat de eerste spelronde kon worden gespeeld werd de Jeugdraad van vorig carnavalsseizoen officieel bedankt (in carnavalstaal: afgelegd) en werden er enkele liedjes gespeeld door Jeugdhofkapel WOW.

De eerste spelronde bestond uit diverse spelletjes zoals sjoelen, ballen gooien, plaatjes raden en sportattributen rapen. Iedere deelnemer moest alle spelletjes spelen en zo punten vergaren om in de volgende ronde te komen.

Alle kinderen die zich hebben aangemeld mogen dit carnavalsseizoen met de Kinderkommissie op stap om een onvergetelijk feest te beleven.

In de tweede ronde gingen een tiental kinderen, 6 jongens en 4 meisjes met de meeste punten in de eerste ronde, de strijd aan om de derde ronde te halen! In deze tweede spelronde moest er een behendigheidsparcours worden afgelegd dat heel verrassend voor de trouwe bezoekers geheel anders was opgezet dan vorige jaren en helemaal in het teken stond van het motto van Prins Dreke 42e, namelijk Dreke’s Sportpaleis. Je moest een broek aan trekken, een muts opzetten, met een hockeystick en een bal door een parcours lopen en tot slot met een pittenzak door en plank met een gat gooien. Vervolgens weer snel terug naar de startplek om een puzzel te maken en op een fluitje blazen. De tijd werd gemeten en de snelste kinderen mochten doorgaan voor de plaatsen Jeugdprins en Jeugdprinses.

De laatste ronde was voor 3 jongens en 2 meisjes weggelegd. Ze moesten 1 voor 1 een tekst voorlezen en het verhaal afmaken. De jury bestond uit Prins Andreo LVII (de 57e), zijn adjudant Bas en de vorige Jeugdprins en Prinses, Minck en Lisette. Na deze ronde werd iedereen omgekleed als lid van de raad van 11 en als hofdame. Kort voor de installatie van de nieuwe Jeugdraad kwam het verlossende woord van Prins Andreo LVII. Dit jaar is Rens Prins Dreke dun 42e en wordt hij bijgestaan door Prinses Jikke.

Na alle spelletjes en officiële handelingen die horen bij het installeren van de nieuwe Jeugdraad was het de beurt aan alle vaders, moeders, broers , zusjes, opa’s en oma’s om de gelukkigen te feliciteren. Deze club kinderen gaat een hele speciale carnaval tegemoet die ze nooit meer zullen vergeten.

'Fluitje van een Band wint Grand Gala du Pee!'

BRON : PEEËNSTEKERS

In de grote zaal van ‘l’Alternati ef (‘t Schouw) heeft Fluitje van een Band de Notenbalk in de wacht gesleept. Ze werden muzikaal begeleid door de Vrije Tijdrekkers.Met het nummer ‘Confetti’ kreeg de kersverse Peejenploeg in l’Alternatief de meeste punten van de jury. Het lied zal het hele carnavalsseizoen te horen zijn in het Peeënrijk; in ieder geval ‘live’ voorafgaand aan alle voorevenementen die worden georganiseerd door stichting ‘de Peeënstekers’.De publieksprijs werd gewonnen door CV Pee.Pee.Ee.eM, met het nummer ‘Ze smoaken wir goed!’, zij werden muzikaal ondersteund door de Tostiband. Dit nummer werd ook tweede bij de jury waardering.In totaal deden er 13 verenigingen mee om de strijd om de felbegeerde notenbalk. De wisseltrofee van het Grand Gala du Pee.De kwaliteit van de inzendingen lag hoog. Peeën en Peeërinnen hebben er nog steeds zin om eigen muziek te maken van een goed niveau. De verenigingen (en kapellen die zelf een lied hadden gemaakt waaronder de winnaar) werden begeleid door de Tostiband, de Vrije Tijdrekkers Aosumnoot en Hierzènwedan.De Veterinnen, met het nummer ‘Wè zèn de peeje rijk’ stonden voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale en behaalden de derde plaats.CV de Begaojers werden met het nummer ‘Ode aon de peej’ vijfde achter ’t Aauw Loof met het lied ‘Fan van de fanfare’. De 5 finale liedjes komen ook dit jaar weer op cd te staan die uitgebracht gaat worden door stichting ‘Pee-cd’.Naast de ‘wedstrijdklasse’ was er voor de tweede keer ook een ‘leutklasse’, het Blèr du Pee. Hier waren 3 deelnemers. Deze klasse werd gewonnen door CV De Pleegirls met het nummer ‘WC Lied’.

Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een geweldige 45e editie van het Songfestival, waar nog lang over zal worden nagepraat in het Peeënrijk.

Het 45e Grand Gala du Pee en 2e Blèr du Pee op stapel !Dongen, 6 oktober 2016 . Dongen maakt zich weer op voor wat sommigen vinden het feest der feesten. De vakanties zijn inmiddels al weer even voorbij. Dat betekent dat het aftellen voor het muzikale evenement van het jaar inmiddels echt is begonnen. Het 45e Grand Gala du Pee en 2e Blèr du Pee .Door het succes van het afgelopen jaar, hebben de peeënstekers besloten om de toegangsprijs niet te verhogen en deze te houden op € 5,00 p.p. . Dat is een goed begin. Ook dit jaar zal er gestreden worden om de titel ‘Beste Peeënlied van 2016-2017’ (originele tekst en melodie), ook kan er worden deelgenomen aan het Blèr du Pee (originele tekst op een bestaande melodie). De strijd barst los op 19 november aanstaande in ’t Schouw aan de Rembrandtstraat 69.


We hebben tijdens de vakantie niet stilgezeten. We hebben een lijst samengesteld met arrangeurs en tekstschrijvers die jullie kunnen helpen een peeënhit te scoren. Neem vooral contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het schrijven en/of arrangeren.

Voel je je aangesproken en lijkt het je geweldig om eens mee te doen, dan kun je een inschrijfformulier invullen op www.peeenstekers.nl. Of stuur een mail naar ons nieuwe mailadres ggdp@peeenstekers.nl en vraag daar om een inschrijfformulier. Ook voor vragen kun je altijd een mail sturen. Check voor de laatste info de website en ook de social media.

Uiterlijk 6 november kunnen de laatste inschrijvingen gedaan worden. De laatste mogelijkheid hiervoor: Cafë-Zaal ’t Vaartje vanaf 11:11 uur. Daarnaast werken we met het principe: “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Zorg dus dat je er op tijd bij bent want de eerste inschrijvingen zijn al binnen!

Voor de Peeën en Peeërinnen die dit nog niet gedaan hebben, noteer 19 november in je agenda!

Veel succes met de voorbereidingen en we zien jullie dan graag allemaal op 19 november in ’t Schouw.


Jeugdprins en Prinses Verkiezing 2017

Hallo Peekes en Peeërinnekes.


Komend weekend is het dan eindelijk zover, dan wordt bepaald wie komend jaar deel uitmaakt van de Jeugdhofhouding in het Peeënrijk.Heb je jezelf nog niet opgegeven voor de verkiezingen, dan kan dit nog steeds. Als je in Dongen in groep 7-8 van de basisschool zit of in Dongen woont en 11 of 12 jaar bent. Kun je jezelf opgeven voor deze middag. De middag begint om 15:00 uur in ’t Schouw (‘l’Alternatief’ zoals deze leuttempel in dit Carnavalsseizoen heet) je mag gratis naar binnen.

De deur gaat al open om 13:30 uur.Tijdens deze middag gaan alle jongens en meisjes die zich hebben opgegeven een aantal spelletjes doen. Wie die middag de meeste punten haalt heeft de meeste kans om Jeugd Prins of Prinses te worden. Maar we hebben ook 11 raadsleden en 4 hofdames nodig. Je kunt jezelf opgeven via het formulier dat je kunt vinden op: www.peeenstekers.nl.

Het is natuurlijk wel gezellig als er ook kinderen zijn om je aan te moedigen; dus nodig al je klasgenoten, vriendjes, vriendinnetjes, buurkinderen, opa’s en oma’s uit om te komen kijken in ‘t Schouw. Want het is natuurlijk wel tof dat als jij bezig bent met een spel de hele zaal jou aanmoedigt!!!!Dus breng de hele club mee op: komende zondag 20 november om 14:00 uur naar ‘t Schouw. De deur gaat al open om 13:30, dus ben op tijd, dan heb jij in ieder geval een goed plekje.

Spetterende opening carnavalsseizoen


11/11- viering in Het Schouw

Een nieuw carnavalsseizoen staat weer voor de deur en de voorbereidingen zijn inmiddels weer in volle gang. We kunnen de komende maanden weer genieten van geweldige evenementen vol carnavaleske gezelligheid.Zaterdag 12 november 2016 vindt de officiële aftrap plaats en traditiegetrouw doen we dat met de 11/11-viering. Ook dit jaar willen we de start van al dat carnavalsgeweld op spetterende wijze vieren. Maar let op: dit jaar in Het Schouw aan de Rembrandtstraat.De avond begint om 20.30 uur en rond de klok van 21.45 uur zal de Prins Andreo en zijn hofhouding bekend worden gemaakt. Ook zal dan het nieuwe carnavalsmotto onthuld worden.Aansluitend gaat het dak eraf met niemand minder dan De Fik erin en DJ Tommy. De Fik erin kennen de echte carnavalsvierders van een paar jaar terug toen zij al eens een te gekke sfeer neerzette tijdens een van onze voorevenementen. DJ Tommy heeft in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk natuurlijk geen introductie nodig.Kortom een avond om bij te zijn en mooie bijkomstigheid; De entree van deze avond is gratis!

Fantastische muzikale opening carnavalsseizoen

11/11- viering in Het Schouw

Het belooft een spetterende avond te worden; komende 11-11 viering op zaterdag 12 november 2016 in ’t Schouw (Rembrandtstraat Dongen). Met natuurlijk de presentatie van de Prins met zijn Hofhouding, die dit jaar heel spectaculair wordt. Maar natuurlijk ook de bekendmaking van het carnavalsmotto en de Peejeploeg voor komend seizoen.Na die officiële aftrap van het carnavalsseizoen wordt de avond feestelijk voortgezet met feest-garantie-band De Fik Erin. Naast deze topact wordt de avond verder muzikaal ondersteund door DJ Tommy en de Uitslaopers. Al bij al een muzikaal 11-11 feest met alleen maar toppers op hun muzikaal gebied.Kortom een avond om bij te zijn en mooie bijkomstigheid; De entree van deze avond is gratis! Ja, gratis!


SAUWELEN

Inschrijven vanaf nu mogelijk.

Ook dit jaar wordt er weer een sauwelweekend georganiseerd in het Peeënrijk! De inschrijvingstermijn voor de deelnemende sauwelaars is vanaf nu opengesteld.De Sauwelavonden vinden dit seizoen plaats in het weekend voor de carnaval en wel op vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari 2017.Heb je ambitie, ben je niet verlegen, ben je een gangmaker, ben je een lolbroek?? Dan ben jij degene die wij zoeken!De Dongense sauwelavonden zijn sinds jaren bekend om hun invulling met prachtige creaties waarbij bezoekers in grote getalen aanwezig zijn. Durf jij de uitdaging aan....schrijf je dan nu in om aan te kunnen sluiten bij een prachtig team sauwelaars.Voor meer info kun je een mailtje sturen aan info@peeenstekers.nl t.a.v. René Broeders. Hij neemt dan contact met je op of neem een kijkje op onze website waar de formulieren zijn te downloaden.Inschrijven is mogelijk tot 22 november 2016.


Kaarten Carnavalsevenementen

Met de opening van het carnavalsseizoen binnenkort echt voor de deur, betekent dat er ook dit jaar weer verschillende carnavalsevenementen op de kalender prijken. De elf-elf-viering en de jeugdprins en -prinses (12 en 13 november aanstaande) zijn gratis toegankelijk, maar voor de evenementen die later in het seizoen volgen, zijn toegangsbewijzen nodig.

2 verkooppunten bij Dongense ondernemers

Stichting “de Peeënstekers” kan rekenen op vele bedrijven die het carnaval in Dongen een warm hart toedragen. En nog steeds blijft het centrum dé plaats om kaarten voor de carnavalsevenementen te halen: ook dit jaar zijn ze bij DA Ingrid en Leijten Digitaal Drukken te koop.

Leijten BV is al jaar en dag de drukwerkleverancier van Stichting “de Peeënstekers”. Of het nu gaat op het misboekje, loten voor de loterij of ’t Peeke, Leijten verzorgt het al jaren. Met DA Ingrid is de traditie van het carnavalsbloed voorgezet en kent zo carnaval vierend Dongen dan ook op haar duimpje, maar hier kun je ook terecht voor een geurtje zalfje en nog veel meer.

Welke kaarten zijn er vanaf heden te koop?

Grand Gala du Pee (zaterdag 19 november 2016)

Ut Grote Veurspel (zaterdag 4 februari 2017)

De kaarten voor de sauwelavonden (vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2017) zijn nog niet in de verkoop. Ook hier is onze organisatie druk met de voorbereidingen, maar zijn de laatste puntjes nog niet op de i gezet. De verwachting is dat deze kaarten in de loop van december beschikbaar komen. Zodra deze kaarten beschikbaar komen voor verkoop zullen wij dit communiceren.

De twee verkoopppunten, DA Ingrid (Looiersplein 27-28) en Drukkerij Leijten (Hoge Ham 80-82), zijn ook de adressen waar u in het bezit kunt komen van de Peeënvlag, Wimpel en Peeënsjaol. Welke natuurlijk niet mag ontbreken bij uw huisversiering of garderobe.

Peeënvervoer tijdens voorevenementen stichting ‘de Peeënstekers’

Als gevolg van de sloop van de Cammeleur worden de evenementen nu op alternatieve locaties gehouden. De 11-11 viering en het Grand Gala du Pee worden in ’t Schouw gevierd.’t Schouw ligt ook in Dongen, maar een klein beetje uit het centrum. Dat is makkelijk voor de mensen die in west wonen, maar voor andere feestvierders is het net even verder.Na het succes van de Samen met de bus actie van Cees Beerens tijdens de carnavalsdagen begin dit jaar, zal zijn service nu ook tijdens de voorevenementen, de 11-11 viering (12 november) en het Grand Gala du Pee (19 november) weer door het Peeënrijk rijden.Cees is eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met VANDERWOU Tours, onderdeel van de VANDERWOU Groep, eveneens al jaren een trouwe sponsor van de activiteiten van stichting ‘de Peeënstekers’.Wanneer je gebruik wilt maken van de bus op zaterdagavond 12 en 19 november aanstaande bel je naar 06- 51 385 853 en dan hoor je waar en hoe laat je op kunt stappen. De kosten bedragen € 2,-- per rit.Stichting ‘de Peeënstekers is blij met dit initiatief en hoopt dat zoveel mogelijk Peeën en Peeërinnen de weg zullen vinden naar onze feestlocatie ’t Schouw aan de Rembrandtstraat in Dongen.


Voor meer informatie over de 11-11 viering en het Grand Gala du Pee kijk even op onze website, www.peeenstekers.nl


Van Hot Nàr Hèèr!

Dat wordt het motto van carnaval in het Peeënrijk komend jaar. In een volle zaal van ‘L’ALTERNATIEF’, zoals de feestlocatie vanaf nu tot en met carnaval 2017 zal heten, werd de nieuwe hofhouding gepresenteerd.

Locaties

Er valt niet aan te ontkomen dat de sloop van de ‘Cammeleur’ veel impact heeft op de evenementen tijdens dit carnavalsjaar. Dit komt terug in zowel het motto als de naamgeving van de feestlocaties dit jaar. Deze naamgeving ‘L’ALTERNATIEF’ zal meereizen tijdens de evenementen. Twee feestlocaties liggen al vast, namelijk ‘t Schouw’, waar de meeste evenementen zullen plaatsvinden, en de ‘Heeren van Dongen’. Stichting ‘De Peeënstekers’ is nog steeds in onderhandeling over andere locaties en zodra deze zijn afgerond zullen wij bekend maken welke dit zijn. Houd hiervoor ook onze website www.peeenstekers.nl in de gaten.

Hofhouding

Na het ontbinden, het afleggen genaamd, van de hofhouding en een korte interim-periode werden omstreeks 22.00 uur de nieuwe leden van de raad van 11, Prins, adjudant en hofdames bekend gemaakt. Aan deze bekendmaking ging een traditionele openingsact vooraf. De nieuwe hofhouding kwam vermomd als dwergen de zaal van ’t Schouw binnen. De nieuwe Prins en Adjudant kwamen al schommelend door een muur het podium op.

Wilbert den Boer zal als Prins Andreo LVII ook komend jaar (zijn derde) regeren over het Peeënrijk, bijgestaan door zijn adjudant Bas Vereggen. In zijn aanvaardingsspeech gaf Prins Andreo LVII aan er weer heel veel zin in te hebben om ook dit jaar weer voorop te gaan in het ‘fist van de leut’.

In de raad van elf zijn geen nieuwkomers. De trouwe ploeg zal ook dit jaar deel uitmaken van de hofhouding van Prins Andreo LVII. Bart Jan Roomer heeft na 6 jaar inzet voor stichting ‘de Peeënstekers’ de hofhouding verlaten. Bart Jan was 4 jaar raads- en 2 jaar bestuurslid. Ook Linda van Hoof nam afscheid als hofdame, een taak die zij 2 jaar heeft vervuld.

Peejenploeg

Fluitje van een Band gaat komend carnavalsseizoen als Peejenploeg 2016 door het leven. Deze titel is een waardering voor deze kapel voor hun bijdrage aan het openbare carnaval in het Peeënrijk in de afgelopen jaren. Fluitje van een Band is actief op veel voorevenementen zoals het Grand Gala du Pee en de Straotparade. Ook tijdens de carnavalsdagen laten zij vaak van zich horen.

Feest

Na de installatie van de nieuwe hofhouding werd het nog een zotte avond in ‘L’ALTERNATIEF’. Tot in de kleine uurtjes wisten de regionaal bekende band ‘De Fik erin’ en dj Tom de toegestroomde Peejen en Peejerinnen te vermaken.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4354

Twee dagen Oktoberfest in Salamander

FEESTENGeplaatst door internetkrant ma, september 19, 2016 18:02:33

Twee dagen Oktoberfest in Salamander


Dongen gaat helemaal niet onder doen voor de Bayerische Oktoberfesten in München. Dit jaar bruist sporthal De Salamander twee avonden (21 en 22 oktober) van specifieke Deutsche Schlagers, Bratwurst, kalte platten, Bretzel und Franfurters. Vrijdag speelt de live band Wahsinn en zaterdagavond is gereserveerd voor Woenderbaar, die vorig jaar tijdens het eerste Oktoberfest in De Salamander voor een prima geslaagde avond heeft gezorgd. De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen rond 00.30 uur.

Coert en Jolanda van Os hebben in samenwerking met het bestuur van Musis Sacrum besloten van het Oktoberfest een traditie te maken. En dat was niet tegen dove mansoren gezegd. Het programma stond koud op de website en in een zeer korte tijd was de zaterdagavond uitverkocht. ,,Voor de vrijdagavond zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar,” vertelt een tevreden Coert van Os.

Kaarten kosten 15 euro p.p. Maar er zijn ook arrangementen verkrijgbaar. Deze staan op de website. Voor 8 personen entree inclusief eten en nog eens 16 consumptiebonnen per persoon, dan ben je voor 420 euro rond.

De sporthal wordt weer omgebouwd tot een echte feesthal, waarin tafels met banken staan. In het totaal kunnen 600 personen plaats nemen achter de tafels. ,,Vooraf reserveren is raadzaam. Onze gasten hoeven niet van hun plaats af om hun drankje te halen. Per twee tafels staat of een gastheer of een gastvrouw die zorgen voor de bediening.”

Voor uitgebreide informatie zie website: http://oktoberfest-dongen.nl

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4333