DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

14 Socratesleerlingen op het Cambreur

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, juli 11, 2017 10:27:26

14 Socratesleerlingen op het Cambreur


Het Cambreur College is sinds dit schooljaar Socratesschool. En dit blijkt een goede keuze te zijn.

Socrates is een organisatie die sinds 2011 ernaar streeft om de allerbeste leerlingen en studenten van Nederland te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen. Dit doen zij door excellente prestaties te erkennen, high potentials samen te brengen en te verbinden en een brug te slaan tussen theorie en praktijk gericht op de verdere ontwikkeling.Circa 200 scholen werken samen met Socrates. De school selecteert de allerbeste leerlingen op de havo en het vwo en nodigt deze uit om lid te worden van het netwerk.

Naar verwachting krijgen rond de 10% van de leerlingen zo’n uitnodiging, gebaseerd op behaalde cijfers, eventueel aangevuld met bijzondere prestaties.

Het Cambreur College is meer dan trots dat het in dit eerste jaar vijf havoleerlingen (7%) en negen vwo-leerlingen (19%) de speciale Socrateskoker mocht overhandigen.

De school hoopt dat zijn leerlingen de extra kansen daadwerkelijk pakken en hun capaciteiten breed kunnen inzetten voor de ontwikkeling van onze maatschappij.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4716

Turkse 'Kermes ' 2017 in Dongen druk bezocht.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant zo, april 23, 2017 16:29:24

Turkse 'Kermes ' 2017 in Dongen druk bezocht.

Elke jaar is er een open dag bij de Turkse Moskee in Dongen. Deze keer was het een bijzondere 'Kermes'. De Moskee is helemaal opgeknapt aan de binnen- en buitenkant. Het werk is zowat klaar, maar nog niet helemaal.Het werd zo vast wél gevierd.Het was een leuke dag met lekker eten, muziek en spelletjes voor de jeugd. Ook leden van het college kwamen een kijkje nemen in de Moskee aan Rembrandtstraat . Burgemeester Starmans. wethouder van Beers en wethouder Panis toonden daarmee weer hun belangstelling voor de grote Turkse gemeenschap in ons dorp.


https://youtu.be/OxUZsbjwYvY

Elke jaar is er een open dag bij de Turkse Moskee in Dongen. Deze keer was het een bijzondere 'Kermes'. De Moskee is helemaal opgeknapt aan de binnen- en buitenkant. Het werk is zowat klaar, maar nog niet helemaal.Het werd zo vast wél gevierd.Het was een leuke dag met lekker eten, muziek en spelletjes voor de jeugd. Ook de leden van het college kwamen een kijkje nemen bij de Moskee aan Rembrandtstraat en toonden daarmee weer hun belangstelling voor de grote Turkse gemeenschap in ons dorp.

Het was de gehele dag door behoorlijk druk in en rond de Turkse Moskee aan de Rembrandtstraat afgelopen zondag. Veel plezier voor de kinderen door middel verschillende luchtkussens en andere spelletjes , tientallen leuke kraampjes waar je van alles kon kopen en de reuk van warme en koude Turkse hapjes kwam je al van verre tegemoet . Er was ook een loterij waarbij een weliswaar tweedehands maar mooie auto kon worden gewonnen en vele andere prijzen . Ook was er door de dag heen drie keer de mogelijkheid om de Moskee zelf te bekijken. Er werden hiervoor groepen gevormd die uitleg kregen over de rituelen en inrichting van het gebedshuis .

https://youtu.be/AkC2_wIwrE0

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4622

Schrijver en journalist Joost Vullings signeert en verkoopt op woensdag 12 april zijn boek 'De kinderen van Pim ' bij Bruna Dongen.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, april 07, 2017 15:49:36

Een boeiend boek over de Lijst Pim Fortuyn (LPF)

Schrijver en journalist Joost Vullings signeert en verkoopt op woensdag 12 april zijn boek 'De kinderen van Pim ' bij Bruna Dongen.

Het boek 'De kinderen van Pim 'van Joost Vullings is pas uit en nu al een bestseller . Joost Vullings schreef een boek over oud- LPF Tweede Kamerleden en 'vrij kortstondige bewindslieden '. Vullings is bezig aan een promotietour. Bij diverse televisieprogramma's mocht hij zijn boek al toelichten Vullings was onder meer te gast bij 'Pauw' en Met het oog op morgen. Deze week stond zijn boek in de belangstelling in het AD en onder andere BNdeStem. . Joost Vullings die 'Pim Fortuyn 'de grootste politicus van het afgelopen decennium' noemt is aanstaande woensdag12 april te gast bij de Dongense vestiging van Bruna. Hij gaat het boek signeren en verkopen . Joost Vullings is in Dongen om 's morgens een jongerendebat te leiden bij het Cambreurcollege. Dat debat wordt georganiseerd door de Dongense VVD . Woensdag 12 april vanaf 14.00 zal de bekende journalist en schrijver aanwezig zijn bij Bruna aan de Hoge Ham . Zijn bezoek aan Bruna Dongen duurt tot ongeveer 15.00 uur
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4608

Gratis inloopspreekuur Logopedie bij bibliotheek Dongen

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, april 05, 2017 11:06:06

Gratis inloopspreekuur Logopedie bij bibliotheek Dongen

Logopedisten onderzoeken, begeleiden en behandelen stoornissen op het gebied van taal, spraak, eten en drinken, mondgedrag, adem, stem en gehoor. Wil je graag passend advies? Vanaf maandag 10 april kun je terecht bij het gratis spreekuur Logopedie in bibliotheek Dongen. Stel je vragen op het gebied van spraak, taal, stem, ademhaling, gehoor, afwijkende mondgewoonten en slikklachten die je ondervindt bij jezelf of je kind. Het spreekuur is op oneven weken op maandagavond van 18.30-19.00 uur.


Signalering

Vind je het lastig om te bepalen of jezelf of je kind behoefte heeft aan logopedie? Er zijn diverse signaleringen die je kunnen helpen bepalen of logopedie zinvol kan zijn voor jezelf of je kind. Denk hierbij aan adem- en stemproblemen bij benauwdheid, heesheid, hyperventilatie, stotteren, slissen, taalontwikkelingsproblemen, slikproblemen, of het moeilijk op woorden kunnen komen. Logopedie kan je hierbij helpen!

Logopedie

Het inloopspreekuur wordt georganiseerd in samenwerking met Logopediepraktijk Manon Kimenai en Logopediecentrum Dongen. Kijk voor meer informatie op www.logopediedongen.nl en www.logopediecentrumdongen.nl. Logopedisten houden zich bezig met communiceren. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal is onderdeel van het werk van de logopedist. Daarnaast is de logopedist de deskundige op het gebied van alle functies m.b.t. eten en drinken.  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4601

15 'historische' bomensoorten verrijken Dongense nieuwbouwwijk De Beljaart

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, maart 22, 2017 13:43:32


Boomfeestdag in Dongen traditioneel

15 'historische' bomensoorten verrijken Dongense nieuwbouwwijk De Beljaart

Dongen 22 maart 2017 . Vandaag was het de 60e Nationale Boomfeestdag in Nederland en waaraan de gemeente Dongen alweer voor de 42e keer deelnam . De leerlingen van groep 8 van basisschool De Biezenkring mochten 'hard labeur ' verrichten aan de Hamsesticht in de Beljaart .6 eiken, 4 berken , 5 elzen werden aan de grond en de natuur overgedragen en toevertrouwd .Wethouder Ad van Beek hielp ook een handje mee. Voor 2017 is het thema: Bomen Verbinden. Het thema 'Bomen Verbinden' is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. In Dongen heeft de bomensoort nog een historistische betekenis .De vandaag geplante bomen stonden hier heel vroeger, toen er nog geen sprake was was de nieuwbouwwijk De Beljaart ook al.


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4578

Fantastische opbrengst Douwe Egberts Actie voor de Voedselbank

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, maart 17, 2017 13:54:16

Velen hebben DE-waardepunten ingeleverd

Fantastische opbrengst Douwe Egberts Actie voor de Voedselbank

In januari is de Douwe Egberts waardepuntenactie weer van start gegaan. Douwe Egberts verstrekt hiervoor pakken koffie voor de Voedselbank. Bovendien verhoogt Douwe Egberts het aantal met 15 %.


Veel dozen waarin de bonnen konden worden afgeleverd stonden in de diverse supermarkten, de Volckaert en scholen in Rijen, s Gravenmoer en Dongen.In het begin viel de opbrengst wat tegen, maar na een oproep in de krant in de rubriek "lezers helpen lezers" onder persoonlijke titel was het succes overweldigend. De e mails ongeveer 40 stuks stroomden binnen. Lions Club Donge Vallei heeft veel enveloppen en pakketten ontvangen met DE waardebonnen.


Aan de slag met tellen! De twee tellingen leverden in totaal 335.000 punten op. Dit wordt nog met 15 % verhoogd door Douwe Egberts.Dat zijn maar liefst 532 pakken koffie .Dit is een mooi resultaat voor de Voedselbank.Hartelijk dank aan alle gulle `puntengevers` namens de Voedselbank en Lionsclub Donge Vallei!
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4572

Wel of geen standbeeld voor succesvolle Dongenaar Koos Aarts

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, maart 14, 2017 16:18:35

Lucas van der Hoeven": "De negatieve beslissing van het Dongense College van B&W reikt verder dan dit verzoek "

Op 16 maart wordt het bezwaarschrift van Lucas van der Hoeven tegen een negatieve beslissing van het College van B&W van de gemeente Dongen en ’s Gravenmoer behandeld. Zijn bezwaren betreffen het afwijzen van de plaatsing van een standbeeld voor dhr. Koos Aarts (1864 – 1929). Dhr. Aarts was een succesvol lederproducent en uitvinder. Zo was hij onder meer de eerste autobouwer in Brabant in 1899. Maar ook deed hij onderzoek naar watergasproductie en grondlegger van het eerste Privaat Instituut voor Technologie. Zijn leven is uitvoerig beschreven door dr. G. van Hooff (ex-docent TU-Eindhoven). Zijn standbeeld zou Dongenaren kunnen inspireren tot zelfbewustzijn en een succesvolle carrière.


Lucas van der Hoeven : " De negatieve beslissing van het Dongense College van B&W reikt verder dan dit verzoek. Er bestaat feitelijk géén beleid, noch financiering voor openbare standbeelden. Terwijl uit passages in de Cultuurnota en uitspraken van ex-burgemeester Dirven blijkt dat accentueren van het verleden in de openbare ruimte van groot belang wordt geacht. Door de afbraak van vele lederfabrieken in Dongen, zijn inmiddels vele sporen uitgewist, die naar het verleden verwijzen. Er staan in de gemeente slechts 3 profane beelden naar het verleden verwijzen (Looijerke, Entrop en Carnaval) "

Volgens Lucas van der Hoeven heeft de gemeente Dongen de afgelopen jaren verzuimd om in de begroting gelden te reserveren voor onderhoud en aankoop van beelden. De ervoor benodigde gelden zijn echter wel beschikbaar of kunnen worden gecreëerd. " Zo heeft de reconstructie van het Looijersplein in Dongen maar liefst € 815.000 gevergd, waarvan € 54.500 is besteed aan straatmeubilair. Het beeld van Aarts zou slechts een extra uitgave van € 13.000 vergen. Slechts: 1,6% van de totale renovatie van het Looijersplein of 24% van het aangeschafte straat meubilair "aldus Lucas van der Hoeven

De heer van der Hoeven zal in een dia presentatie (omstreeks 15 minuten) zijn standpunt uiteen zetten. Daarna zal hij ingaan op vragen van de bezwarencie

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4569