DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

In Dongen teruggevonden kruisbeeld terug naar rechtmatige eigenaar

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, september 14, 2017 11:21:43

Parochianen van 'De Bron 'in Hoogerheide blij

In Dongen teruggevonden kruisbeeld terug naar rechtmatige eigenaar

Alhoewel de ware reden waarom de dieven een kruisbeeld uit Hoogerheide, in de slootkant aan de Voldersweg gegooid hebben niet bekend is, is het misschien wel een wondertje dat het teruggevonden is. Vandaag haalden twee vertegenwoordigers van de parochie 'De Bron 'uit Hoogerheide het inmiddels goed opgeborgen beeld op bij de Coolhof op Tichelrijt . Burgemeester Marina Starmans gaf het houten kruis met daarop een koperen Christusfiguur hierbij terug aan de rechtmatige eigenaars. Het kruisbeeld ,waarvan de aanschaf- en opbrengstwaarde niet bekend is ,was een geschenk van een begrafenisondernemer aan de parochie. Het stond op een begraafplaats en fungeerde als onderdeel bij de absoute rituelen na een begrafenis en als zodanig een absoluut onmisbare onderdeel voor nabestaanden. Het beeld is voor de teruggave door de politie uitgebreid onderzocht op sporen. Na publicatie in BNdeStem en op de Facebookpagina van de gemeente Dongen had het kerkbestuur van 'De Bron' gemeld. Op 4 september zag een voorbijganger aan de Voldersweg het kruisbeeld in de slootkant en meldde dit bij de politie

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4768

Week tegen Eenzaamheid van 21 september tot 1 oktober

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, september 13, 2017 11:01:44

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid van 21 september tot 1 oktober organiseert SWOD samen met ketenpartners diverse activiteiten. De Kom erbij-activiteiten staan open voor alle inwoners van onze gemeente. De diverse activiteiten zijn bij uitstek de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Positieve actie

SWOD heeft vier jaar geleden het initiatief genomen om in de gemeente Dongen diverse activiteiten te organiseren omdat zij zich samen met ketenpartners inzet voor de strijd tegen eenzaamheid.

Eenzaamheid

Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Maar eenzaamheid is ook een taboe-onderwerp. En dat willen ze samen doorbreken!

Samen tegen eenzaamheid

Door de samenwerking met de ketenpartners is er een mooi divers programma ontstaan in deze week. Meld u aan of nog beter, neem iemand mee die nieuwe contacten kan gebruiken.

Zaterdag 23-09: Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij het Licht klassiek concert Philharmonie ZuidNederland 13.00 tot circa 18.30 uur; deelname is gratis.


Dinsdag 26-09: koffieconcert in ‘t Schouw van 14:00 uur tot circa 16:30 uur; deelname is gratis.


Woensdag 27-09: eetpunt Dr. Maassen vanaf 11:30 uur; € 7,50 p.p..


Woensdag 27-09: Kom erbij ”Samen is Leuker!” bij de Heeren van Dongen van 19:30 tot circa 21.30 uur; deelname is gratis.


Donderdag 28-09: Quiz over oud Dongen bij Mariaoord en lunch van 10:30 tot circa 14.30 uur; € 7,50 p.p..


Vrijdag 29-09: ochtendwandeling Broederpad 10.00 uur; € 2,00 p.p..


Vrijdag 29-09: eetpunt Europlus vanaf 11:30 uur; € 7,50 p.p..


Meer informatie en aanmelden

Wenst u meer informatie? Kijk dan voor een uitgebreid programma op www.swodongen.nl. Aanmelden voor een of meerdere activiteiten is mogelijk bij SWOD. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur of per mail naar activiteiten@swodongen.nl. Let op; vol = vol.

Klik of tik op logo voor het programma

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4765

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee do, september 07, 2017 10:52:29

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

In de breakweek van 25 tot en met 29 september organiseert het Cambreur College weer de inmiddels befaamde Wereldweek voor alle leerlingen van leerjaar 1.

In deze week krijgen de leerlingen les volgens een volledig ander rooster. Van maandag tot en met donderdag stappen een aantal van onze eigen Cambreurdocenten uit hun dagelijkse rol als vakdocent en organiseren zij een workshop met een multi-culti thema. Daarnaast zullen er een flink aantal gastdocenten in onze school rondlopen die met de leerlingen aan de slag gaan om hen de gebruiken en tradities van hun vaak zo andere cultuur bij te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld trommelles gegeven door een echte Afrikaanse trommelaar, wordt er Braziliaans gedanst, luisteren de leerlingen naar spannende verhalen van ver of leren ze wellicht prachtige Chinese lettertekens te schrijven. En dat is nog maar een heel kleine greep uit de verschillende activiteiten die er in die week zijn.

Al jarenlang koppelt het Cambreur College aan deze week een goed doel: Stichting Vluchtelingenwerk Nederland. Tijdens een sponsorloop op maandag 25 september bij Atledo gaan alle leerlingen hun beste beentje voorzetten om aan hun sponsoren te laten zien dat zij het aan hen beloofde sponsorgeld echt waard zijn. De leerlingen hebben inmiddels een sponsorkaart ontvangen en wellicht zijn zij al bij u aan de deur geweest met de vraag of u hen wilt sponsoren. We hopen natuurlijk dat u hen niet teleurstelt.


Op donderdagavond 28 september is er in de aula in het hoofdgebouw en in de gymzaal aan de linkerkant van het gebouw een voorstelling waarin alle leerlingen van leerjaar 1 een rol spelen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn vanaf maandag 25 september voor 2,50 euro te verkrijgen bij de conciërges op de verschillende gebouwen van het Cambreur College. Een spektakel dat niemand eigenlijk mag missen! De avond start om 19.00 uur en de opbrengsten van deze avond gaan uiteraard ook naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Op vrijdagmorgen wordt de week afgesloten met een gezamenlijke ontbijt in de aula met verschillende spijzen en drankjes uit diverse werelddelen. De boterham met hagelslag zullen we dus zeker niet aantreffen op de mooi gedekte tafels.


Het belooft weer een spetterende week te worden.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4757

14 Socratesleerlingen op het Cambreur

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, juli 11, 2017 10:27:26

14 Socratesleerlingen op het Cambreur


Het Cambreur College is sinds dit schooljaar Socratesschool. En dit blijkt een goede keuze te zijn.

Socrates is een organisatie die sinds 2011 ernaar streeft om de allerbeste leerlingen en studenten van Nederland te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen. Dit doen zij door excellente prestaties te erkennen, high potentials samen te brengen en te verbinden en een brug te slaan tussen theorie en praktijk gericht op de verdere ontwikkeling.Circa 200 scholen werken samen met Socrates. De school selecteert de allerbeste leerlingen op de havo en het vwo en nodigt deze uit om lid te worden van het netwerk.

Naar verwachting krijgen rond de 10% van de leerlingen zo’n uitnodiging, gebaseerd op behaalde cijfers, eventueel aangevuld met bijzondere prestaties.

Het Cambreur College is meer dan trots dat het in dit eerste jaar vijf havoleerlingen (7%) en negen vwo-leerlingen (19%) de speciale Socrateskoker mocht overhandigen.

De school hoopt dat zijn leerlingen de extra kansen daadwerkelijk pakken en hun capaciteiten breed kunnen inzetten voor de ontwikkeling van onze maatschappij.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4716

Turkse 'Kermes ' 2017 in Dongen druk bezocht.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant zo, april 23, 2017 16:29:24

Turkse 'Kermes ' 2017 in Dongen druk bezocht.

Elke jaar is er een open dag bij de Turkse Moskee in Dongen. Deze keer was het een bijzondere 'Kermes'. De Moskee is helemaal opgeknapt aan de binnen- en buitenkant. Het werk is zowat klaar, maar nog niet helemaal.Het werd zo vast wél gevierd.Het was een leuke dag met lekker eten, muziek en spelletjes voor de jeugd. Ook leden van het college kwamen een kijkje nemen in de Moskee aan Rembrandtstraat . Burgemeester Starmans. wethouder van Beers en wethouder Panis toonden daarmee weer hun belangstelling voor de grote Turkse gemeenschap in ons dorp.


https://youtu.be/OxUZsbjwYvY

Elke jaar is er een open dag bij de Turkse Moskee in Dongen. Deze keer was het een bijzondere 'Kermes'. De Moskee is helemaal opgeknapt aan de binnen- en buitenkant. Het werk is zowat klaar, maar nog niet helemaal.Het werd zo vast wél gevierd.Het was een leuke dag met lekker eten, muziek en spelletjes voor de jeugd. Ook de leden van het college kwamen een kijkje nemen bij de Moskee aan Rembrandtstraat en toonden daarmee weer hun belangstelling voor de grote Turkse gemeenschap in ons dorp.

Het was de gehele dag door behoorlijk druk in en rond de Turkse Moskee aan de Rembrandtstraat afgelopen zondag. Veel plezier voor de kinderen door middel verschillende luchtkussens en andere spelletjes , tientallen leuke kraampjes waar je van alles kon kopen en de reuk van warme en koude Turkse hapjes kwam je al van verre tegemoet . Er was ook een loterij waarbij een weliswaar tweedehands maar mooie auto kon worden gewonnen en vele andere prijzen . Ook was er door de dag heen drie keer de mogelijkheid om de Moskee zelf te bekijken. Er werden hiervoor groepen gevormd die uitleg kregen over de rituelen en inrichting van het gebedshuis .

https://youtu.be/AkC2_wIwrE0

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4622

Schrijver en journalist Joost Vullings signeert en verkoopt op woensdag 12 april zijn boek 'De kinderen van Pim ' bij Bruna Dongen.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, april 07, 2017 15:49:36

Een boeiend boek over de Lijst Pim Fortuyn (LPF)

Schrijver en journalist Joost Vullings signeert en verkoopt op woensdag 12 april zijn boek 'De kinderen van Pim ' bij Bruna Dongen.

Het boek 'De kinderen van Pim 'van Joost Vullings is pas uit en nu al een bestseller . Joost Vullings schreef een boek over oud- LPF Tweede Kamerleden en 'vrij kortstondige bewindslieden '. Vullings is bezig aan een promotietour. Bij diverse televisieprogramma's mocht hij zijn boek al toelichten Vullings was onder meer te gast bij 'Pauw' en Met het oog op morgen. Deze week stond zijn boek in de belangstelling in het AD en onder andere BNdeStem. . Joost Vullings die 'Pim Fortuyn 'de grootste politicus van het afgelopen decennium' noemt is aanstaande woensdag12 april te gast bij de Dongense vestiging van Bruna. Hij gaat het boek signeren en verkopen . Joost Vullings is in Dongen om 's morgens een jongerendebat te leiden bij het Cambreurcollege. Dat debat wordt georganiseerd door de Dongense VVD . Woensdag 12 april vanaf 14.00 zal de bekende journalist en schrijver aanwezig zijn bij Bruna aan de Hoge Ham . Zijn bezoek aan Bruna Dongen duurt tot ongeveer 15.00 uur
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4608

Gratis inloopspreekuur Logopedie bij bibliotheek Dongen

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, april 05, 2017 11:06:06

Gratis inloopspreekuur Logopedie bij bibliotheek Dongen

Logopedisten onderzoeken, begeleiden en behandelen stoornissen op het gebied van taal, spraak, eten en drinken, mondgedrag, adem, stem en gehoor. Wil je graag passend advies? Vanaf maandag 10 april kun je terecht bij het gratis spreekuur Logopedie in bibliotheek Dongen. Stel je vragen op het gebied van spraak, taal, stem, ademhaling, gehoor, afwijkende mondgewoonten en slikklachten die je ondervindt bij jezelf of je kind. Het spreekuur is op oneven weken op maandagavond van 18.30-19.00 uur.


Signalering

Vind je het lastig om te bepalen of jezelf of je kind behoefte heeft aan logopedie? Er zijn diverse signaleringen die je kunnen helpen bepalen of logopedie zinvol kan zijn voor jezelf of je kind. Denk hierbij aan adem- en stemproblemen bij benauwdheid, heesheid, hyperventilatie, stotteren, slissen, taalontwikkelingsproblemen, slikproblemen, of het moeilijk op woorden kunnen komen. Logopedie kan je hierbij helpen!

Logopedie

Het inloopspreekuur wordt georganiseerd in samenwerking met Logopediepraktijk Manon Kimenai en Logopediecentrum Dongen. Kijk voor meer informatie op www.logopediedongen.nl en www.logopediecentrumdongen.nl. Logopedisten houden zich bezig met communiceren. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal is onderdeel van het werk van de logopedist. Daarnaast is de logopedist de deskundige op het gebied van alle functies m.b.t. eten en drinken.  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4601