DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

BBD 2018: 2 goede doelen en 4 bands!

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant ma, april 09, 2018 11:54:52

BBD 2018: 2 goede doelen en 4 bands!


Archieffoto

De Bokse Bikersz D dat is; motoren, muziek, gezelligheid en goede doelen! Voor de 2018-editie van de Bokse Bikersz D zijn weer een tweetal goede doelen uitgezocht, te weten;Stichting Met je Hart Dongen, een initiatief om eenzame ouderen uit Dongen uit hun isolement te halen door ontmoetingen en aansprekende activiteiten te organiseren;Stichting Tunesië Communicatie, een initiatief van de Tilburgse Els Bruëns, die al 30 jaar hulpartikelen voor arme mensen met een beperking in Tunesië inzamelt. Door deel te nemen aan de toertocht, loterij-enveloppen te kopen, en lekker te genieten van een drankje en een hapje tijdens de optredens van de 4 geweldige bands, draag je bij aan de opbrengst voor die goede doelen! Kom dus 22 april naar de Hoge Ham bij den Hamse Bok en maak de achtste Bokse Bikersz D mee: Vanaf 10.00 u. Aankomst Bikersz, inschrijven voor toertocht, kom op tijd want voor de t-shirts geldt; op=op, of schrijf je, t/m uiterlijk vrijdag 20 april, in via de Website: www.boksebikerszd.nl zodat het t-shirt voor je gereserveerd wordt. Voor 25 euro p.p. krijg je: het 2018 BBD T-shirt, de BBD pin, de Bokse lunch en de route, betalen doe je op de dag zelf!


HET VOLLEDIGE PROGRAMMA H I E R :

12.30 - 14.30 u. bokse bikersz lunch

13.00 u. The Sweet Gentleman Beasts: rock, pop en funk coverband uit Dongen!

14.00 u. Deep White: Top hardrock-muzikanten spelen Deep Purple en Whitesnake covers!

16.00 u. Power2: doorgewinterde muzikanten en een energieke frontvrouw brengen nummers van AC/DC tot Janis Joplin!

17.30 u. Einde buitenprogramma

18.00 u. In den Hamse Bok; PM Soundband: de Belgen zijn terug! van Hazes tot Hard Rock. Onze 2 Vlaamse vrienden maken er een feest van!


De BBD wordt georganiseerd door Stichting Bokse Bikersz D i.s.m. MTC CC Ridersz en den Hamse Bok, en wordt mede mogelijk gemaakt door de fantastische vrijwilligers en de geweldige sponsors:Den Hamse Bok, Strada motoren, Rams bouw & uitvoering, Vermijs motorsport, Vd Wou groep,Route 97 motorcycles, Van Ginneken meubelen, bouwbedrijf De Hoogh, ACR autoschadebedrijf,Van Peer autoschade, Van Bezouw ANWB rijopleidingen, Donkers reclame, Van Dongen rioolservice, Buijs glashandel, Autobedrijf Verharen Wijnen, Beatz-Music, De Jong bouw & begeleiding,HDC Puree, Hoekstra schildersbedrijf, Hans Louwet transport, en Rollé car-electronics.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4902

NEDERLAND PUUR NATUUR.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, februari 13, 2018 16:07:24

NEDERLAND PUUR NATUUR.

Fotopresentatie van Wim Tuijtelaars op woensdag 21 februari, de voorstelling vindt plaats in de zaal van De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur.pestvogel Wim Tuijtelaars


In deze serie gaan we weer kriskras door Nederland op zoek naar prachtige plaatjes van alles wat leeft, groeit en bloeit in de natuur.

Notenkraker Wim Tuijtelaars


Langs de Ijssel ontdekken we de zeldzame Kievitsbloem. Op een landbouwweggetje bij Kloosterhaar in de provincie Overijssel zien we een Veldleeuwerik die zingend naar grote hoogte stijgt en weer zingend neerdaalt in het hoge gras. In deze provincie laat zich ook een biddende Torenvalk bewonderen. Prachtige beelden van een poetsende Gele Kwikstaart. In de Engbertsdijksvenen komen we de Wespenorchis tegen alsmede de Roodborsttapuit, Gekraagde Roodstaart, Witgesterde Blauwborst, Wielewaal en de Zomertortel. Mooie vliegbeelden van een biddend vrouwtje Bruine Kiekendief en van de vlindersoort het Groentje. We spotten hier ook nog een vluchtende Ree. Op een voertafel in Beerze hebben we alleen oog voor een prachtige Appelvink. In het Fochteloerveen komen we oog in oog te staan met een Boomvalk, afgewisseld met mooie vliegbeelden. Bij Lauwersoog zien we een groep Kluten in de vlucht, de Grote Burgemeester en een foeragerende Steltkluut en Bosruiter. Verder nog een poetsende Kemphaan. Bij Almelo ontdekken we een Middelste Bonte Specht en de zeldzame Siberische Taling. In het Bargerveen zit een Grauwe Klauwier en een Sprinkhaanzanger voor ons te poseren. Een bezoekje aan de omgeving van Alkmaar levert een ontmoeting op met een Baltimore Troepiaal en in het Westland wordt de Zwarte Ibis waargenomen. De haven van Harderwijk is goed voor een Ijsduiker en Zwolle levert mooie plaatjes op van de Pestvogel. De Oesterdam verrast met een Strandleeuwerik en een Sneeuwgors. Bij Willemstad staan we verbaast te kijken naar een neerdalende Blauwe Reiger. In de Biesbosch genieten we van een vissende Grote Zilverreiger en in de winter van een Roerdomp en een naar voedsel zoekende Vos. Tenslotte levert een wandeling langs het Wilhelminakanaal in Dongen zowel het mannetje als vrouwtje Krooneend op.

Verder nog mooie Landschappen, Wolkenluchten, Winterbeelden, paddenstoelen, vlinders, bloemen, dieren waaronder o.a. de adder, eekhoorn en zandhagedis en nog niet genoemde vogelsoorten.

Kom kijken en laat u verrassen.

Natuurvereniging Ken en Geniet hoopt u te mogen begroeten op woensdag 21 februari in de "Heeren van Dongen", Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur.

Een ieder is van harte welkom, ook de mensen die nog geen lid zijn van de Natuurvereniging en de toegang is gratis.

Zondag kunt u ook mee gaan wandelen, Peter Verschure gaat wat meer vertellen over de Duiventoren en alle perikelen omtrent de nieuw aan te leggen weg. Deze wandeling start om 8.30 uur bij het parkeerterrein aan de Moerkensdreef, ter hoogte van de fiets.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4871

KLUS-actie voor de Kumarischool en een weeshuis in Nepal

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, december 19, 2017 10:55:25

KLUS-actie voor de Kumarischool en een weeshuis in Nepal

Persfoto's

De leerlingen van het Cambreur College kloppen in deze kerstweek bij u aan en hopen op een positief antwoord. Zij verkopen loten voor de Kumarischool, een project dat al 25 jaar op de steund van het Cambreur kan rekenen. Een project ook waarbij we er zeker van kunnen zijn dat iedere euro gebruikt wordt voor de kinderen voor wie het bedoeld is.Sinds de opening van de Kumarischool in 1994 werden in totaal 344 kinderen opgevangen. Nu wonen er nog 134 kinderen die geen ouders hebben of wier ouders gehandicapt zijn. Sommige kinderen werden in de steek gelaten en hebben geen huis. Op de Kumarischool krijgt een kind voor een bedrag van € 300,- per jaar eten, onderdak, onderwijs, kleding, medische hulp en een toekomst. Maar vooral ook liefde en veiligheid. Van de 134 kinderen hebben 60 kinderen een sponsor. De kinderen van de Kumarischool hopen dat het Cambreur College de andere 74 kinderen van de Kumarischool wil helpen. Helpt u de Cambreurleerlingen zich in te zetten voor deze 74 kinderen? Zo hoopt de KLUScommissie dat we deze kinderen hiermee een dak boven hun hoofd aan kunnen bieden en een toekomst voor ze veilig kunnen stellen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4836

Kampvuurkuil Stormvogels eindelijk klaar dankzij TVM Foundation en Wouters Transport

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant zo, november 12, 2017 16:52:49

Kampvuurkuil Stormvogels eindelijk klaar dankzij TVM Foundation en Wouters Transport


Het jaar 2017 gaat bij Scouting De Stormvogels de boeken in als een heel succesvol jaar. Door allerlei (grote) donaties, sponsoring (Karwei Dongen) en acties (Rabobank Clubkas Campagne, Stelvio Challenge) kwam er veel geld binnen dat hard nodig was om (te) oude materialen te vervangen.


Maar dit was nog niet alles: Wouters Transport uit Rijen heeft voor Scouting De Stormvogels een aanvraag gedaan bij de TVM Foundation om de kampvuur op te knappen en wat knusser te maken. En die aanvraag werd gehonoreerd.

De afgelopen maanden zijn onze bouwploeg flink bezig geweest het met opknappen, verbeteren, verlichten en verfraaien van de kampvuurkuil. Een flinke klus waar heel wat zaterdagochtenden in zijn gaan zitten voor de heren! Naast alle tijd die de mannen er in hebben gestoken zijn er meters steigerhout, liters tuinbeits en botenlak en meters schuurpapier in opgegaan! Verder zijn er nog meters verlichtingskabel gebruikt, vele prikkabelfittingen en een hoop schroeven. En we kunnen echt trots zijn op het eindresultaat!

Hoe mooi het is geworden en hoe dat de kampvuurkuil verlicht er uit ziet kunt u zelf komen bewonderen tijdens onze jaarlijkse Winterfair, dit jaar op 9 december van 16 tot 18 uur. Het adres is Oude Baan 99h in Dongen.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4816

Burgemeester als gastspreker voor de klas

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, november 09, 2017 13:35:41

Burgemeester als gastspreker voor de klas

Burgemeester Marina Starmans was op dinsdagmiddag 8 november geen voorzitter van de raad, geen voorzitter van het college, was niet in functie als hoofd van de politie of als hoofd van de brandweer, maar kroop in de rol van docent. In het kader van de week van respect ging ze met vierdejaars van het voorbereidend mbo in gesprek. Ze werd daarbij geassisteerd door een jonge stagiair: Tijmen uit groep 7 van de St. Agnesschool. Tijmen had na een bezoek aan de Tweede Kamer het plan opgevat om premier te worden en dit is zijn eerste stap richting een bestuurlijke functie.


Sensatiezucht

De discussie kwam aanvankelijk wat traag op gang, maar burgemeester Starmans sprak de leerlingen met hun voornaam aan en riep hen op om een reactie te geven. Over cyberpesten waren ze het allemaal snel eens: dat doe je gewoon niet. “Pesten heeft geen zin, je moet sowieso niet pesten”, gaven de leerlingen aan. Ook het vernielen van de slagbomen op de Nolenslaan die kinderen en brigadiers moeten beschermen, vindt de groep gewoon niet in orde. “Dat doe je gewoon niet!”. Lastiger is om in te schatten wat je doet als iemand op straat aangevallen wordt: Schiet je te hulp? Zorg je dat je niet betrokken raakt? Film je het gebeuren om bewijsmateriaal te verzamelen? Alleen maar uit sensatiezucht blijven kijken en/of opnames maken, dat werd als optie niet genoemd.

Goede gewoonte

Op de vraag wat de leerlingen zouden willen veranderen in Dongen komen aarzelend wat reacties: een schone, heldere vijver in de Hoge Akker, een nachtwinkel en een McDonalds, maar ook een Johan Cruijffveldje.Als de bel om 15.00 uur gaat pakken de leerlingen net als bij een “gewone” docent hun tas. Maar een “gewone” docent staat niet aan de deur om iedere leerling voor zijn bijdrage te bedanken. Zouden we misschien in het onderwijs moeten invoeren.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4813

'Gevaarlijke bomen ' bij basisschool de Vlinderboom gekapt

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, november 08, 2017 11:26:10

'Gevaarlijke bomen ' bij basisschool de Vlinderboom gekapt

Dongen, 8 november 2017. Vijf oktober 2017. Ook de leerlingen van de Dongense Basisschool waren vrij van school en de leerkrachten zaten in de bus naar Den Haag. Op weg naar de grote demonstratie voor meer geld voor het onderwijs en andere dringende zaken. Daar is inmiddels grote aandacht voor en zijn er van regeringswege was toezeggingen gedaan. Op die bewuste dag was er in Nederland sprake van een eerste najaarsstorm die vooral de noordelijke kust trof , maar ook Dongen kwam er niet zonder schade vanaf. Op een plein van basisschool De Vlinderboom brak een flinke tak af van een, naar later bleek -zieke boom en richtte schade aan aan het dak . Directeur Felix van den Bosch werd in de bus naar de residentiehoofdstad telefonisch op de hoogte gebracht van het feit en de brandweer ruimde in Dongen inmiddels de afgewaaide takken op. Bij onderzoek later bleek de boom erg ziek en was die ook hol. Voor de directeur van de school reden om actie te ondernemen ter voorkoming van herhaling en erger.

Ook een tweede boom bleek aangetast met een rottingsproces. Er werd een spoed- kapvergunning aangevraagd en verkregen. Vandaag werden beide bomen uit hun lijden verlost door een specialistisch bedrijf uit Udenhout .Directeur van den Bosch : “Gelukkig werkte de gemeente goed mee met het afgeven van de kapvergunningen en is er geen gevaar meer voor de kinderen”.Volgens de directeur koste het karwei van vandaag zo'n € 1600.- “Daar hadden we andere dingen voor kunnen doen die ten goede komen aan onze leerlingen “.Of de schade van de dakreparatie en de rekening van het bomenbedrijf te vergoeden valt door bijvoorbeeld de plaatselijke overheid is nog een aandachtspunt van de school.


Tik of klik op een foto. Er ontstaat een diashow en de foto's worden vergroot

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4811

Tweede diploma-uitreiking voor tweetalige leerlingen Cambreur College

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, november 02, 2017 09:43:51

Tweede diploma-uitreiking voor tweetalige leerlingen Cambreur College

Drie maanden nadat de examenleerlingen van de tweetalige havo- en vwo-afdeling hun reguliere diploma in ontvangst mochten nemen, zijn ze bijna allemaal terug op het Cambreur College. Oud-leerling nu, studenten op diverse plekken in Nederland. Opnieuw worden zij met hun ouders feestelijk ontvangen. En terecht. Zij hebben in de meivakantie het IB-examen gedaan en hun internationale diploma’s zijn in de grote vakantie geleverd.


Met trots mocht docente Catherine Hawkins aan al haar havoleerlingen een IB-diploma uitreiken. Deze eerste tweetalige havolichting heeft het fantastisch gedaan: alle leerlingen zijn met een goed tot excellent resultaat geslaagd. En daarbij was de groep zeer hecht en sociaal.


De vwo-leerlingen sloten hun IB-traject af op higher level, hierin opgeleid door docent Mohammadi Laghzaoui. Geen gemakkelijke weg. Maar diverse oud-leerlingen gaven in hun 30-secondenpitch aan dat de meerwaarde van dit vak bij hun universitaire opleiding heel zichtbaar is. Een dankjewel dus voor docent Engels.

De vrijdagavond werd informeel afgesloten, waarbij er al heel wat bij te praten viel. Voor het Cambreur College vormde deze avond een bekroning van 11 jaar tweetalig onderwijs.

Nieuwe tweetalige leerlingen van harte welkom

Leerlingen van groep 7 en 8 zoeken een passende “grote” school. En misschien is tweetalig onderwijs wel een prima optie. In ieder geval de moeite waard om op het Cambreur College eens te gaan luisteren bij de informatieavonden die op woensdag 8 en donderdag 9 november worden gehouden.Om half acht zijn de leerlingen en hun ouders van harte welkom voor achtergrondinformatie en voor een eerste les in het Engels.Want als je een goede keuze wil maken, moet je eerst weten wat er te kiezen valt.De TTO-leerlingen die hun opleiding inmiddels afgerond hebben, zeggen stuk voor stuk: DOEN!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4803