DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

De voorbereidingen voor DongenIce zijn al in volle gang. Van Uitert weer hoofdsponsor DongenIce 2018 -2019

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, oktober 17, 2018 09:54:37

De voorbereidingen voor DongenIce zijn al in volle gang.

Van Uitert weer hoofdsponsor DongenIce 2018 -2019

bericht zonder winstoogmerk

De sponsorcommissie is druk bezig om te zorgen dat Dongen en omstreken weer kan genieten van een mooi, sportief en gezellig evenement.

Er is goed nieuws vanuit de sponsorcommissie van DongenIce: “Het contract is getekend!”DongenIce, Van Uitert B.V. en NILO Personeelsdiensten hebben hiermee de overeenkomst als hoofdsponsor weer verlengd. Voor het vierde jaar op een rij verbinden Van Uitert en NILO als hoofdsponsor gezamenlijk hun namen aan de 12e editie van DongenIce.

Erik Emons (sponsorcommissie DongenIce): “We zijn trots dat deze twee mooie Dongense bedrijven DongenIce wederom een warm hart toedragen.”

Robert en Gerard, respectievelijk technisch directeur bij Van Uitert B.V. en directeur NILO Personeelsdiensten ,kijken uit naar de gezellige sfeervolle avonden bij DongenIce. De krachten worden weer gebundeld richting het Dongense winterevenement door samen het hoofdsponsorschap aan te gaan, maar ook op zakelijk vlak is er een prettige, nauwe samenwerking tussen de twee Dongense bedrijven.

Van Uitert B.V. is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van interne transportsystemen, machines en robotapplicaties voor o.a. de dranken- en voedingsmiddelen industrie. Of het nu gaat om een transportsysteem of het volledig turnkey opleveren van een productielijn, Van Uitert heeft met een team van honderd collega’s de juiste kennis en expertise in huis om de allerbeste oplossingen te realiseren. Als integrator levert Van Uitert een totaalconcept: advies, ontwikkeling, productie, assemblage, installatie en integratie.

NILO Personeelsdiensten is een regionaal uitzendbureau dat zich gespecialiseerd heeft in uitzenden, detacheren, werving & selectie en payrolling. Onder het motto: ”Doe maar gewoon”, streeft NILO naar een succesvolle, plezierige en langdurige relatie met hun werkgevers, werknemers en flexwerkers waarin de mens en duurzaamheid centraal staan. NILO heeft een groot bestand met technisch, administratief, horeca, bouw- en productiepersoneel.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5035

Geweldige workshop Stippen bij Harm Rietveld

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, oktober 16, 2018 19:56:21

Geweldige workshop Stippen bij Harm Rietveldartikel zonder winstoogmerk

Door Lia van GoolOp een mooie zonnige nazomermiddag volgde ik een workshop ‘Stippen’ bij Harm Rietveld in Dongen. Met een groepje van in totaal vijf vrouwen (uit Arnhem, Ede, Kaatsheuvel en Dongen) waren wij te gast bij Harm Rietveld thuis. De prachtige houten tafel stond al klaar met allerlei kleuren verf, houten stokjes (tenminste daar leek het nog het meeste op), stokjes met pinnetjes eraan, schilders- paletten en verf, heel veel kleuren verf. Naast de tafel, op de grond, een grote verzameling stenen in allerlei soorten en maten.


Verwachtingsvol keken wij naar Harm Rietveld, want, zo dachten wij, hij gaat ons les geven! Niets was minder waar. In feite vertelde Harm alleen maar dat wij onze creativiteit moesten gebruiken. En dat gebeurde ook. Hoe wonderlijk het ook klinkt, als er vijf vrouwen bij elkaar in één ruimte zitten, binnen zeer korte tijd was het echt doodstil! Iedere mocht doen wat zij graag wilde. Harm had, voor degenen die dat wilden, ook houten schilderijtjes voorbereid, met een hartvorm daarin afgeplakt. Op die schilderijtjes kon je ook stippen zetten. Daar ben ik mee begonnen.


Eerst koos ik kleuren. Dat was nog niet zo gemakkelijk, met het grote aantal kleuren dat op tafel stond. Ook de andere vrouwen hadden er moeite mee, maar uiteindelijk was iedereen ingespannen bezig. Harm keek wat wij deden, gaf waar nodig tips en liet ons ‘aanmodderen’ (in de positieve zin van het woord dan natuurlijk). En het was mooi om te zien hoe ieder op haar eigen manier een kunstwerkje maakte in de tweeënhalf uur dat de workshop duurde. Het bleef niet bij het stippen van één steen, nee, sommigen maakten er vijf of zes. Naast het schilderijtje met het hartje, heb ik ook nog een paar stenen gestipt. Wat leuk om te zien hoe een eenvoudige steen ineens een klein kunstwerkje wordt.Vooraf had ik niet gedacht, dat zo’n workshop iets voor mij zou zijn. Ik heb Harm een keer geïnterviewd voor Het Kanton. Toen heeft hij mij zijn gestipte kunstwerkjes laten zien. Dat vond ik toen al erg mooi, maar ik dacht ‘dat is Harm zijn ding, niet het mijne’. Die zaterdag ben ik van gedachten veranderd. Wat leuk om te doen, die stippen zetten! Elke stip gaat een eigen leven leiden. Bij elke stip gaan je gedachten weer ergens anders heen. Ik werd er zelfs rustig van, me niet bewust van de mensen om me heen. Echt genieten.


En wat maakt Harm, naast de gestipte stenen, andere prachtige dingen. Op de website van Harm (www.harmrietveld.nl) en op zijn Facebookpagina (Harm Rietveld Kunstzinnige Creaties) zijn voorbeelden van zijn werk te zien. Echt de moeite waard.

Harm Rietveld geeft regelmatig workshops, op zaterdagochtend en op zaterdagmiddag. De kosten voor de workshop zijn € 27,50 per persoon, inclusief onbeperkt gebruik van materialen en een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Binnenkort starten de workshops kerstballen stippen. Kijk voor de data op de website of op Facebook. Het is echt de moeite waard om een workshop te doen. Het geeft je andere kijk op een simpel steentje, dat je gewoon buiten ziet liggen. En natuurlijk blijft Harm af en toe in Dongen stenen verstoppen. Foto’s van de verstop-plekken staan dan op Facebook.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5034

Energie Dongen Redenen genoeg om je stem te geven aan Energie Dongen. Lees maar!

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, oktober 04, 2018 22:13:21

Energie Dongen

Redenen genoeg om je stem te geven aan Energie Dongen. Lees maar!

Energie Dongen, een gewone Dongense vereniging die energie betaalbaar wil houden. Hier geen misverstand over! Een gewone Dongense club waarvan je gewoon lid kunt zijn. Een club die voor je klaar staat als je op zoek bent naar oplossingen voor energiebesparing en –opwekking. En dat alles kosteloos. De energieke motor van Duurzaam Dongen, dát is wat Energie Dongen is!


Is dit al reden genoeg om ons je stem te geven tijdens de RABO Clubkas Campagne? Doen dan! Lees verder als je eerst meer wil weten. Kort: Geld dat we krijgen, komt altijd ten goede aan je zelf!

Energie Dongen is een vereniging van Dongense vrijwilligers en inwoners die iedereen helpt betaalbare energie te waarborgen. De vereniging neemt initiatieven voor projecten waaraan iedereen kan deelnemen, zoals zonnepanelen- en windmolenprojecten. Nog geen kennis gemaakt? Kijk dan eens op www.energiedongen.nl

Dongenstroom start half oktober met het produceren van stroom. De zonnepanelen liggen op de dressuurstal van Marjolein Verharen. Door de stroom te verkopen aan de coöperatie OM|nieuwe energie verlaagt dat de energierekening van de deelnemers enorm.

De windmolens op De Spinder worden mede gefinancierd door de in Dongen gekochte Spinderdelen, waarvoor jaarlijks een vergoeding en een windbonus wordt betaald. Zo krijg je geld in je portemonnee om dit weer goed te kunnen besteden aan extra energieverlagende werkzaamheden aan je huis of zaak.

Om deze initiatieven op te zetten moet worden voorgefinancierd. Daar is geld voor nodig, maar geld dat na de start van een energieproject altijd weer bij de inwoners en ondernemers van Dongen,

’s-Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart terugkomt. Reden genoeg toch om ons u stem te geven bij de RABO Clubkas Campagne? Geef ons je stem en moedig mensen om je heen aan om dit ook te doen!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5029

Verwendagen voor mantelzorgers

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee ma, oktober 01, 2018 21:19:18

Aanmelden tot en met 14 oktober

Verwendagen voor mantelzorgers

De Werkgroep Mantelzorg van ContourdeTwern organiseert, samen de gemeente Dongen, van 5 tot en met 7 november verwendagen voor mantelzorgers. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er activiteiten op verschillende tijdstippen en locaties. Deze verwendagen worden op woensdag afgesloten met een feestelijke avond in de Cammeleur. De werkgroep heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten samengesteld. Het was fijn te ervaren dat personen en organisaties in Dongen bereid zijn mee te werken en mee te denken om mantelzorgers een paar leuke uurtjes te bezorgen. Voor een ander zorgen is fijn maar soms is onbezorgd ontspannen heel erg nodig, al is het maar even.

Ontspanning

De Week van de Mantelzorg staat in het teken van ontspanning en elkaar ontmoeten. De activiteiten zijn allemaal gratis voor de mantelzorgers en heel divers. Wat te denken van creatief bezig zijn met dotpainting of met bloemen. Een cultuurhistorische wandeling door ’t Blik, een bezoek aan een heel bijzonder museum, hapjes maken van marsepein en een indrukwekkende film in de theaterzaal van Volckaert Dongepark. Thebe Extra presenteert de vele activiteiten die voor mantelzorgers heel nuttig kunnen zijn. Onder meer een vernuftig alternatief voor de traplift. In het programmaoverzicht staat precies wat, waar en wanneer u kunt deelnemen en op welke manier u uw voorkeuren kunt melden. Op de feestavond worden de gasten tussen 19.00 en 19.30 ontvangen in de grote zaal in de Cammeleur met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Daarna is er een optreden van het koor Sjowenzo. Tot slot een afterparty met ‘n hapje en ‘n drankje.

Aanmelden

Alle mantelzorgers die bij ContourdeTwern bekend zijn, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen via de mail of per post. Wie nog geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel mantelzorger is, kan zich melden via vrijwilligerDongen@contourdetwern.nl of telefonisch 0162 314138. Aanmelden kan tot en met 14 oktober via de mail of door het formulier in te leveren bij de balie van De Cammeleur gedurende de ochtenduren.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5028

Kimberly Looijmans uit Dongen aanwezig op Prinsjesdag.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, september 27, 2018 17:14:38

Kimberly Looijmans uit Dongen aanwezig op Prinsjesdag.Door Lia van Gool

Kimberly Looijmans uit was Dongen op Prinsjesdag in Den Haag. Zij mocht, samen met vier andere ‘Skill Heroes’ de kapsels te verzorgen van een aantal aanwezigen in de Ridderzaal. Omdat Kimberly als vijfde geëindigd is bij de World Skills Nederland, een wedstrijd voor getalenteerde MBO’ers, mocht zij dit doen. Juist voor deze gelegenheid werden MBO’ers uitgenodigd, in het kader van de media-aandacht voor deze opleiding en om te laten zien dat deze leerlingen echt niet laagopgeleid zijn.


Na een instructie (‘ik ben er no mind ingegaan’) verzorgde Kimberly de kapsels van twee mannen en twee vrouwen. Helaas mocht zij de kapsels van Geert Wilders of Mark Rutte niet verzorgen. Toch was het gaaf om te doen. “Je ziet de mensen lopen op de televisiebeelden. Dan denk je ‘dat heb ik toch maar mooi neergezet’.” Door de deelname aan de ‘Skills’ behoort Kimberly tot de topklasse van de kappersleerlingen. “Je bent vaktechnisch met je werk bezig, in een hoger segment.”

Natuurlijk droegen de dames wiens kapsel Kimberly verzorgde, een hoed. Kimberly paste het kapsel aan, zodat het paste bij de hoed die de dames op Prinsjesdag droegen. “Ik heb met hen overlegd, geluisterd en mijn eigen creativiteit gebruikt.” Liesbeth van Well uit Breda (‘zij is hoedenontwerpster’) en Ina van der Werken gingen dan ook tevreden de deur uit. Ook CDA’ers Harry van der Molen en Maurits von Martels waren tevreden over het resultaat.

Dat het om haar heen erg druk was, maakte Kimberly niet uit. “In het begin was het even spannend, maar op een gegeven moment sluit je je af. Je legt je focus op de klant. Je wil dat zij een fijne dag hebben. Het was heel gezellig.” De werkzaamheden op Prinsjesdag zijn goed voor haar carrière, vindt Kimberly. “Het is toch te gek voor woorden dat je dit op 20-jarige leeftijd al mag doen. Wie had dat ooit gedacht? Ik vond het een eer om te doen!” En over het verloop van de dag en de gesprekken met de politici zegt zij tot slot: “Ik heb vooral gelachen om de politici en met ze gepraat alsof het gewone mensen zijn!”  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5024

Kinderboeken deel je op de Nationale KinderzwerfboekDag

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, september 27, 2018 10:16:46

Kinderboeken deel je op de Nationale KinderzwerfboekDag

Breng een kinderboek naar een Dongens KinderzwerfboekStation op 3 oktober

Op woensdag 3 oktober is niet alleen de start van de Kinderboekenweek maar is het ook Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook KinderzwerfboekStations Minibieb Tuin 62 in Dongen, Minibieb Het Leesplezier (Salviastraat 1) en De Minibieb van Judith in ’s Gravenmoer (Prinsenstraat 1) doen mee! Wij roepen kinderen op om op 3 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur


Breng een boek

Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roepen deze 3 Dongense minibiebs/kinderzwerfboekstations kinderen op om op 3 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! De zwerfstickers liggen in de biebjes klaar zodat zij hun boek kunnen laten zwerven.


Wat is een KinderzwerfboekStation?

Op meerdere locaties in de gemeente Dongen zijn er KinderzwerfboekStations: Bij een station halen kinderen een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven. Wil je weten waar je nog meer KinderzwerfboekStations kunt vinden? Ga dan naar www.kinderzwerfboek.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5023

Verrassend vwo van start

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, september 26, 2018 14:32:58

Verrassend vwo van start

Afgelopen maandag was het weer zo ver, het begin van de eerste breakweek van dit schooljaar. Dit jaar is er een totaal nieuw programma opgezet voor de klassen vwo en tvwo 1, genaamd ‘verrassend vwo’. Het thema van de eerste dag was wetenschap. Klas vwo1a kreeg allereerst college van Adriaan ter Braack, een wetenschapsjournalist. Adriaan had flink wat proefjes voorbereid om die vervolgens via een wetenschappelijke manier te verklaren. De proefjes waren een simpele manier om toch best complexe theorieën uit te leggen. De andere klas, tvwo1b, ging aan de slag om een ‘kreukelzone’ te maken voor een ei, de zogenaamde “egg challenge.” De bedoeling was om het ei op het einde van de dag van 10 meter hoogte te laten vallen en dit zou dan nog heel moeten blijven. De constructies om het ei te beschermen werden gebouwd met onder andere bubbeltjesplastic en watjes. Halverwege de ochtend wisselde het programma en ging vwo1a aan de slag met de “egg challenge” terwijl tvwo1b college kreeg van Adriaan ter Braack. Toen beide groepen klaar waren, was het natuurlijk zaak om alle constructies daadwerkelijk te gaan testen. Het trappenhuis van gebouw A werd in beslag genomen en alle ontwerpen werden van de tweede verdieping naar de kelder gegooid! Er zaten een paar heel mooie constructies tussen met bijvoorbeeld een parachute. Uiteindelijk bleef meer dan de helft van de eieren heel, een hele prestaties van onze vwo’ers. Het was een zeer interessante, leerzame en vooral leuke dag!


Verrassend vwo dag 2

Vandaag maakten de vwo en tvwo 1 leerlingen onder leiding van leerlingen van vwo5 kennis met de kunst van het debatteren en met de uitdagingen die getallen en wiskunde te bieden hebben; twee activiteiten die ze later in hun vwo-carrière gegarandeerd vaker tegen zullen komen. De leerlingen van het Lagerhuisdebat-team gingen onder leiding van Rob van Esch aan de slag met kleine groepjes brugklasleerlingen. Allereerst werd er geoefend met enkele proefdebatoefeningen die de bovenbouwleerlingen zelf ook gebruiken. Vervolgens werd deze kennis in de praktijk gebracht middels een eerste officiëel debat met andere teams uit de klas, vanzelfsprekend ook weer ondersteund door de vwo5- leerlingen! Tegelijkertijd gingen de wiskundeB-leerlingen uit vwo5 aan de slag met de andere brugklassers. Na een centrale uitleg over de wereld van de getallen mochten de burgklasleerlingen in groepjes aan de slag met het oplossen van vraagstukken. Het doel: zoveel mogelijk punten binnenslepen, zodat we aan het einde van de dag kunnen kijken welke leerlingen de wiskundewedstrijd hebben gewonnen! Twee echte vwo-activiteiten, uitstekend vormgegeven door vwo-docenten en vwo-bovenbouwleerlingen die op hun beurt erg enthousiast waren over de inzet en het niveau van onze nieuwste lichting vwo’ers.

Wereld 2 daagse op het vmbo

De allereerste breakweek voor leerjaar 1 stond in het teken van de Wereld 2-daagse. Op maandag en dinsdag waren allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten gepland waarin het thema Vluchtelingen centraal stond. De week werd opgestart met een vertelling van een vluchteling die het verhaal begeleidde met muziek die live gespeeld werd in de aula op gebouw B. Daarna gingen de groepen geel, wit, groen en rood op maandag en dinsdag workshops volgen. Ze maakten kennis met verschillende opdrachten en er werd fanatiek meegedaan. Zo werd er een djembéworkshop gegeven, werden er poëzieposters geschilderd en konden ze een oud T-shirt pimpen. Maar de topfavoriet bij velen was de workshop rap. Er werd een rap geschreven over vluchtelingen. Er werd heel wat gefreestyled, aan talent geen gebrek!Maandagmiddag was het tijd om voor het goede doel zoveel mogelijk lege flessen te verzamelen. Het werd al snel duidelijk dat er meer dan genoeg werd gedoneerd in de Dongense gemeenschap. Trots kwamen de 1e jaars terug met volle zakken en de personeelskamer op gebouw B stond al snel vol met leeg goed.

Dinsdag werd de hele dag nog enthousiast meegedaan aan de verschillende workshops. Op het einde van de dag was de prijsuitreiking van de lege-flessenactie. De groep die de meeste lege flessen had verzameld was groep geel. Wat een toppers! Uiteraard werden ze in het zonnetje gezet en kregen ze iets lekkers aangeboden.

In totaal zijn er door alle 1e jaars binnen 90 minuten tijd maar liefst 535 lege flessen verzameld, een topprestatie! De opbrengst van deze actie gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland. We willen onze leerlingen bedanken voor hun enthousiaste inzet en kunnen terugkijken op een leuke, leerzame en gezellige Wereld 2-daagse.

Verrassend vwo dag 3, 4 en 5

Na een inleiding op wetenschap door Adriaan ter Braack en een dag vol debat en wiskunde gingen de vwo 1 en tvwo 1 leerlingen op woensdag verder met het thema vluchtelingen. Net als de leeftijdsgenoten op de havo kregen de leerlingen een online game voorgeschoteld waarbij vluchten centraal stond. Daarna kregen ze een gastles van een Syrische vluchteling die over zijn ervaringen kwam vertellen. Na een nagesprek met de docent sloten ze de dag af met een lezing van striptekenaar en oud-Cambreuriaan Jules Calis die kwam vertellen over zijn ervaringen in Libanon, Afghanistan, Duinkerken en Mali. Al met al een indrukwekkende dag.

Op donderdag was het tijd voor actie. Docente Sanne van Gastel had met hulp van enkele collega’s een heuse Cambreur-escaperoom opgezet voor onze vwo’ers. Allerlei proefjes, raadsels, geheimschriften en verstopte sleutels moesten worden opgelost en gevonden voordat leerlingen de sleutel van het lokaal vonden en uit 207 konden ontsnappen. Hard werken en vooral ook samenwerken was cruciaal om de oplossingen te vinden. Zeker voor herhaling vatbaar!

De vrijdag stond in het teken van Europa en de Europese Unie. Leerlingen van tvwo5b Global Studies gingen samen met twee docenten en met de leerlingen van vwo1a en tvwo1b aan de slag met het thema Europese Unie. Allereerst moesten de leerlingen natuurlijk uitzoeken wat de Europese Unie nu eigenlijk is, en dat blijkt al best ingewikkeld te zijn. Vervolgens vertegenwoordigden de leerlingen in groepjes verschillende landen en moesten ze met elkaar aan de slag gaan om grote Europese problemen op te lossen. En ze kwamen er al snel achter dat dit toch niet zo eenvoudig is als het soms wel lijkt. Hierbij kwamen gelukkig de debatoefeningen van dinsdag goed van pas.

Al met al was het een bewogen week vol met activiteiten voor onze nieuwe vwo’ers. De leerlingen van vwo 5 en alle docenten van het vwo-team hebben hun uiterste best gedaan om een mooi programma vorm te geven waardoor de leerlingen zich nog meer thuis voelen op het Cambreur-vwo en tegelijkertijd al meteen een goed beeld hebben gekregen van enkele zaken die ze de komende jaren te wachten staan.

Europaweek

In deze eerste breakweek was er voor leerjaar 1 (T) havo een totaal nieuw programma met als thema Europa.

Ze ontmoetten op maandag een vluchteling uit Syrië die zijn verhaal kwam vertellen en speelden ook een computergame, waarbij ze zelf op de vlucht zijn en nadenken over de keuzes die ze onderweg moeten maken. Ook bekeken ze samen met striptekenaar Jules Calis zijn tentoonstelling die tijdelijk in onze aula hangt. Op dinsdag stapten onze leerlingen op de fiets en gingen ze onder leiding van gids Rolf Rombouts een toeristische selfietour door Dongen maken: de Cammeleur, de Looierij, de bergen, het Wilheminapark en de kerk stonden onder andere op het programma. Onze leerlingen maakten bij elke locatie een mooie selfie en ze gaan er zelf nog een digitale collage van maken.


Woensdag werkten we samen met de gemeente Dongen aan een project rondom duurzaamheid in Europa, maar dus ook duurzaamheid in Dongen. Leerlingen moesten een plan maken hoe we Dongen duurzamer kunnen maken, nadat ze informatie van Mark Roza en Oscar van Rijn hadden ontvangen. Ook een kijkje op het duurzame dak van ons gemeentehuis behoorde tot het programma. Donderdag belandden de kids op een heuse internationale camping (buiten bij ons OLC) en leerden ze te overleven op een camping in verschillende talen. Engels, Duits, Frans en Spaans stonden op het programma. We sloten deze fantastische (zonnige!) dag op de camping gezellig af met een gezamenlijke bbq.


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5021