DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

BBQ -wedstrijden komen er aan

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant zo, augustus 12, 2018 16:31:22


Voorbereiding Internationale BBQ -wedstrijd+

De voorbereidingen voor de internationale BBQ wedstrijd georganiseerd door boerderijvlees De Vaartse Hoeve in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje zijn in volle gang. Iedereen is hierbij welkom om te kijken, ruiken en proeven. BBQ wedstrijden zijn in Amerika overal aanwezig en ook hier in Europa bestaan ze al een hele tijd. Toch kun je typische Amerikaanse wedstrijden niet vergelijken met de meeste wedstrijden die hier in Europa gewoon zijn, al komt daar stilaan ook verandering in. Om een wedstrijd goed te laten verlopen zijn uiteraard spelregels nodig. Een BBQ-team doet meestal niet mee aan één wedstrijd, maar aan verschillende wedstrijden.


8 en 9 september 2018

In deze regio wordt een dergelijke wedstrijd voor de vierde keer gehouden onder het reglement van de KCBS. De KCBS, of voluit de Kansas City Barbecue Society, is een Amerikaanse non-profit organisatie die het barbecueën al meer dan 30 jaar promoot. De belangrijkste activiteit die deze organisatie uitvoert is het certificeren, reglementeren en controleren van meer dan 400 BBQ wedstrijden die jaarlijks plaats vinden. Deze wedstrijden vinden vooral plaats in Amerika, maar ook op ons continent krijgt KCBS stilaan voet aan de grond. Daarom is het uniek dat er in Dongen-Vaart zo’n wedstrijd in Nederland organiseert. De gerechten bij een KCBS wedstrijd liggen vast: kip, ribben, pork en brisket. Op elke KCBS wedstrijd worden deze 4 gerechten bereid, steeds volgens dezelfde regels en de resultaten worden steeds op dezelfde manier (blind) gejureerd. Tijdens het toernooi op zaterdag- en zondagmiddag zijn er nog allerlei andere activiteiten Het belooft een uniek spektakel te worden. Daarom zijn de voorbereidingen hiervoor inmiddels in volle gang. Zo zijn er inmiddels spandoeken geplaatst op verschillende plaatsen in Dongen. Ook zijn er flyers verspreid. De komende weken worden gebruikt om het evenementen terrein in te richten, om weer een gezellige sfeer te creëren.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4985

Kaartverkoop voorstellingen zandtovenaar in volle gang

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, augustus 07, 2018 11:23:13
met onder meer speciale kindervoorstelling
Kaartverkoop voorstellingen zandtovenaar in volle gang

Stichting DonckHuys heeft voor komend theaterseizoen weer een prachtig en afwisselend programma samengesteld. Met de opening van De Cammeleur die op de planning staat, is het theateraanbod voor het seizoen 18/19 nog uitgebreider dan voorheen. Want DonckHuys wil de Dongenaren nog meer bijzondere theatervoorstellingen bieden in de nieuwe Cammeleur.

De grote zaal van De Cammeleur wordt een professionele theaterzaal die beschikt over een (uitschuifbare) tribune met 252 pluche stoelen. Deze zaal is daarmee geschikt voor diverse voorstellingen. Bekijk het volledige programma op https://www.donckhuys.nl U kunt hierbij denken aan kindertheater, cabaret, muziek en storytelling. Een van de pareltjes uit het programma is de serie van drie voorstellingen die de Blazers Compagnie Dongen samen met de Zandtovenaar gaat verzorgen.

Deze voorstellingen zijn geprogrammeerd op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Cammeleur. Op vrijdagavond en zaterdagavond komen in een volledige voorstelling zowel de Blazers Compagnie Dongen (in diverse samenstellingen) als zandtovenaar Gert van der Vijver uitgebreid aan bod. Natuurlijk zullen zij het publiek ook gezamenlijk in vervoering brengen met onder meer een unieke, op maat gemaakte show waarbij de zandtovenaar enkele typische Dongense zaken zal uitlichten. Op zaterdagmiddag 27 oktober is er een kortere kindervoorstelling (zonder pauze) waarin de highlights van de avondvoorstellingen te zien zijn in een op het publiek aangepast jasje.

Wil je dit mee maken dan kun je terecht op https://www.donckhuys.nl voor het reserveren van kaarten. Datzelfde geldt voor alle voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen.

De Zandtovenaar
De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, is de enige zandkunstenaar van Nederland en laat op magische wijze allerlei tekeningen in zand verschijnen. De Zandtovenaar maakt gebruik van fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien. Zijn werk wordt omlijst met muziek.

Blazers Compagnie Dongen
Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de nabije omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, koren en artiesten en in dit geval dus De Zandtovenaar

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4984

Feestweek H. Hartschool 100 jaar

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee zo, juli 01, 2018 20:03:51

Feestweek H. Hartschool 100 jaar

Afgelopen week van 25 t/m 29 juni was het dan eindelijk zover: de feestweek op de H. Hartschool. Op 2 april j.l. werd de officiële oprichtingsdatum van 1 april 1918 herdacht en nu was de tijd aangebroken om te starten met de extra feestelijke activiteiten voor de kinderen.


Op maandagochtend was het plein rond de plataan ingericht met ontbijttafels en werd er door de kinderen rond het thema Gezonde School, lekker gesmikkeld van alle verse lekkernijen. Een prachtig gezicht en wat trof men het met het mooie weer. In de middag stond de vossenjacht gepland met oma’s en opa’s. Een 120 grootouders hadden zich aangemeld om met hun kleinkind(eren) op stap te gaan in West 2. Daar hadden de vossen uit groep 7 en 8 zich verscholen, opvallend en minder opvallend. Kinderen zaten te vissen in de Donge, lapten ramen, artsen redden levens, vuilnismannen, er werd paardgereden enz.… Door de felle zon ook een grote drukte bij de drinkpost. Een geweldige middag waar oma’s en opa’s en alle kinderen veel plezier aan hebben beleefd.


Op dinsdag stonden de workshops gepland. Tot nu toe werden die op de jaarlijkse HeiligHartCultuurDag verzorgd door ouders en leerkrachten maar dit jaar wilde men de keuze veel breder hebben. Alle kinderen hebben een creatieve en sportieve workshop kunnen doen en daarnaast nog een activiteit met eten. Het was een hele uitdaging om iedereen op tijd op alle plaatsen in school en in Dongen te krijgen maar dat is prima gelukt. Van een schoonheidssalon tot ballonfiguren maken, verdedigingsporten, lasergamen en les van echte DJ’s, percussie, techniek, mooie figuren maken op bankjes, koekjesbakken, enz…. teveel om op te noemen. Tussendoor werd er nog voor meer dan 400 personen een lunch verzorgd. Een zucht van verlichting toen het allemaal klaar was maar vooral ook trots op al twee mooie dagen.


De feestelijke sportdag op woensdag had ook een heel ander karakter dan de gewone sportdagen. Normaal ligt de nadruk natuurlijk op alle atletiek-onderdelen en wordt er op niveau van de kinderen gesport. Nu waren er groepen geformeerd met kinderen van groep 1 t/m groep 8. Zij trokken gezamenlijk op over het Atledo-veld om allerlei sportieve opdrachten bij het waslijnenspel te vervullen. Na dit spektakel was het goed dat er een vrije middag kwam. De warmte, alle activiteiten en het gesjouw hadden al veel energie gevraagd van de kinderen, de hulpouders en het team.

Op donderdag gingen de jongste kinderen met bussen naar de speelboerderij De Steenuil in Oirschot en zij hebben zich daar prima vermaakt. De oudsten reden richting het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar is sinds kort “De Canon” geopend. Dit is een spectaculaire presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland van hunebed tot heden. Het is een ondergronds interactief museum. De digitale opdrachten bleken een schot in de roos en werden serieus door de kinderen gedaan. Ze maakten zelf reportages. Geweldig dat ze daar op zo’n positieve manier mee omgingen. Natuurlijk werd het park buiten ook bezocht.


Na vier prachtige, warme, intense, volle en geweldige dagen was iedereen wel toe aan een rustdag: vrijdag lekker vrij. Het team heeft op deze vrijdag in de vooravond met een gezamenlijk etentje afscheid genomen van de interieur verzorgster Rian van den Kerkhof, Juffrouw Ans Caron, Juffrouw Ella Trommelen en Meneer Gerard Jansen. Zij zijn allen met pensioen gegaan. Ook de IB-er Yvonne Hamers was er voor het laatst, zij gaat buiten het onderwijs werken.


Het is een mooie week geworden en nu op naar de toekomst. Op weg naar een nieuwe start, nieuwe mogelijkheden en kansen straks in een nieuw schoolgebouw in de Beljaart.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4970

Predicaat Koninklijk voor Hoppenbrouwers Techniek

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant za, juni 23, 2018 09:25:37

Predicaat Koninklijk voor Hoppenbrouwers Techniek

Dongen, 23 juni 2018 Hoppenbrouwers Techniek heeft tijdens het feest van het 100-jarig bestaan van het bedrijf het Predicaat Koninklijk ontvangen. Samen met ruim 500 relaties en medewerkers werd het 100-jarig jubileum van Hoppenbrouwers Techniek in het Efteling theater gevierd. Henny de Haas, algemeen directeur/eigenaar heeft de oorkonde in ontvangst mogen nemen uit handen van de heer Wim van de Donk, Commissaris van de Koning. Ook de burgemeester van Gemeente Tilburg, Th. Weterings was hierbij aanwezig. Op 18 april 2014 nam Hoppenbrouwers het failliete bedrijf Van Wanrooij Elektrotechniek uit Dongen over en namen ook een aantal Dongense werknemers over. Door overname van andere bedrijven heeft het bedrijf nu zeven vestigingen in Brabant en Gelderland.Persfoto

Een bekroning op het 100-jarig bestaan van Hoppenbrouwers Techniek. Henny de Haas: “Het is een voorrecht om het Predicaat Koninklijk te mogen voeren. Daar ben ik heel trots op en dankbaar voor. Het predicaat is niet alleen voor mij, maar ook voor mijn voorgangers Jan Beekmans, Wil Hoppenbrouwers en Theo Hoppenbrouwers een eerbetoon en de kers op de taart tijdens ons 100-jarig jubileum. Samen met hen, maar ook met alle medewerkers, hebben we Hoppenbrouwers Techniek opgebouwd tot een vooraanstaand installatiebedrijf dat zich onderscheidt in de branche. Deze onderscheiding is de bekroning op ons werk en bevestigt dat we gaan voor kwaliteit, duurzaamheid, langetermijndenken en niet opgeven. Onze goede naam wordt op deze manier bevestigd, wat vooral een mooie beloning is voor onze medewerkers. Zij leveren immers het goede werk! Natuurlijk vieren we dat uitgebreid, maar daarna gaan we gewoon weer verder met nóg beter ons best te doen.”

Predicaat Koninklijk Het predicaat ‘Koninklijk’ kan enkel door zijne Majesteit Koning Willem Alexander worden toegekend. Om de onderscheiding te ontvangen, moet een onderneming aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de onderneming minimaal 100 jaar oud zijn en op zijn gebied in Nederland, een eerste of een zeer vooraanstaande plaats innemen. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van het bedrijf, het aantal werknemers en de omzet. Bovendien dient de bedrijfsvoering onberispelijk te zijn en moeten het bedrijf, bestuursleden en commissarissen te goeder naam en faam bekend staan en van onbesproken gedrag zijn.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4964

Ad van der Ven neemt afscheid van het Cambreur

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, juni 22, 2018 11:56:25

Ad van der Ven neemt afscheid van het Cambreur

Ruim dertig jaar was Ad van der Ven een markante persoonlijkheid op het Cambreur College. Opgeleid als onderwijzer, bleek hij als docent toch minder te hebben voor het jonge kind. Hij had meer uitdaging nodig en startte als docent biologie in Den Bosch op een LTS, om na negen jaar over te stappen naar het speciaal onderwijs in Tilburg. Een collega daar, Jan van Engelen, vertrok naar Dongen en haalde hem over om mee te gaan.
Foto : Cambreur College

Zo kwam Van der Ven op het vmbo terecht. Hij pendelde van gebouw B naar gebouw D, het onderwijsgebouw op de plek van het huidige GFK-kantoor. Zo weinig mogelijk verschillende gezichten voor de klas, was in die tijd de filosofie (en ook wettelijk toegestaan). Dus gaf Ad biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands en zelfs gym. Als voorzitter van de MR ging hij zich meer met beleidszaken bemoeien. En als hij het principieel ergens mee oneens was, trok hij verregaande conclusies. Toen dat zich voordeed, nam hij daarom ontslag en zocht een andere werkgever. Daarop kwamen de leerlingen van gebouw D in opstand: “Van der Ven moet blijven!!” Dit gebeurde.

knipoog


Onder Gerard Rijnders als leidinggevende heeft hij graag gewerkt. Deze persoonlijkheid werd een voorbeeld voor Ad in zijn latere carrière.

Toen het Cambreur College door een fusie tot stand kwam, nam Ad van der Ven de leiding over het vmbo op zich. Hij regelde alles: roosters, het aansturen van het team, examens, leerlingzaken. Ad was van de ludieke straffen: op zaterdagmorgen om 05.00 uur melden en daarna samen met de boosdoener(s) ontbijten bijvoorbeeld. Hij had een geweldig geheugen. Bij de diploma-uitreiking werd niet zelden een bijzonder voorval uit de carrière van een leerling met een knipoog opgedist.

In augustus 2002 werd hij met steun van zijn team benoemd tot adjunct-sectordirecteur, verantwoordelijk voor mavo en vmbo 3 en 4. Voor de vorm schreef hij een sollicitatiebrief, ze kenden hem immers toch door en door? Zijn kantoor was de ‘vissenkom’ in de hal bij gebouw B. Regelmatig was zijn schaterlach te horen. Hij ging iedere dag met plezier naar zijn werk, dat is nooit veranderd.

onorthodoxe aanpak

De toenmalige rector Frans van der Knaap vroeg hem in de lente van 2006 om de leiding van het Cambreur College op zich te nemen, daar de directeur tijdelijk niet op zijn plek zat. Van der Knaap zag potentie in hem. Van der Ven nam de uitdaging aan, maar op voorwaarde dat Helga van der Weele dit samen met hem zou doen. Zo ontstond een samenwerking die tot 2016 duurde. Directeur van een brede scholengemeenschap, dat had hij, groot geworden in het speciaal onderwijs en in het vmbo nooit durven dromen. Maar Ad werd zonder meer gedragen door het hele team. Dit moest wel wennen aan zijn soms wat onorthodoxe aanpak, maar waardeerde zijn directheid en zijn hart voor mensen.


Ad van der Ven is een mensenmens. Hij leeft mee met zijn mensen, is oprecht bezorgd, zeer attent en laat zijn emoties echt zien. Waar het kon, bleef zijn steun niet bij woorden alleen.

De laatste twee jaar keerde hij terug voor de klas, terug naar gebouw B. Het colbertje ging uit, de mouwen werden opgestroopt en biologie aan vmbo1 werd weer zijn uitdaging. Zijn opvolger René Hermans stond hij bij met goede raad: hij wilde zijn werk goed overdragen en het Cambreur op het goede spoor achterlaten.

Ad van der Ven is in al zijn rollen gewoon zichzelf gebleven en dat is maar goed ook. Het Cambreur gaat hem missen. Bedankt Ad!  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4963

Rood-witte vlaggen wapperen op het Cambreur

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, juni 15, 2018 13:30:43

Rood-witte vlaggen wapperen op het Cambreur


De allerleukste avond is de avond van de uitslag: de leerlingen hebben na een spannende dag te horen gekregen dat ze geslaagd zijn, komen ruim op tijd op school om elkaar om de hals te vliegen en zich te laten feliciteren door hun docenten. Uitgelaten, trots, verrast, euforisch of nog een beetje beduusd zoeken ze hun mentor op, waar ze hun cijferlijst krijgen en de rood-witte Cambreurvlag. Dan pas dringt het echt tot ze door: ze hebben het gehaald! Het zit erop!

Alle BB-leerlingen mogen al een feestje vieren, kan een trotse Marloes Luijten vaststellen, en met een puike 95% geslaagden op zijn vwo-afdeling kon de brede lach niet meer wijken van het gezicht van teamleider Bram Thielen. Zou hij dit jaar de 100% halen? We duimen allemaal heel hard voor de paar leerlingen die in het tweede tijdvak nog actief moeten worden.
Ook op mavo, havo en kb was men zeer content. Hier waren wel al een paar leerlingen definitief gezakt en dat kwam hard aan. Maar de andere nog niet geslaagde kandidaten hebben echt een kans.De 241 vlaggen wapperen nu als het goed is samen met boekentas en schriften in en om Dongen, op 29 juni volgen er meer.


Stage-bedrijven, bedankt!!

Zoals elk jaar hebben ook dit schooljaar veel leerlingen van het Cambreur College hun stageperiode kunnen afronden bij een van onze stagebedrijven. Hiervoor wil het Cambreur college alle stage-aanbieders heel hartelijk bedanken!!Gedurende het hele jaar kunnen de school honderden leerlingen ervaring laten opdoen op diverse niveau’s. Zonder de enthousiaste ondernemers in Dongen en omstreken zou dit een onmogelijke opgave zijn. Langs deze weg wil de school dan ook, mede namens de leerlingen, alle deelnemende bedrijven bedanken voor de tijd en energie die ze ook dit schooljaar weer in onze leerlingen hebben gestoken. 'Samen kunnen we de uitstroom van leerlingen op deze wijze nog beter laten aansluiten bij de wensen van u, de ondernemers. En daar zijn wij u allen erg dankbaar voor. Wij kunnen ons geen betere samenwerking wensen, en spreken de hoop uit dat we ook het nieuwe schooljaar weer tot een succes met elkaar kunnen maken ' aldus Grâcia Rosenbrand Stagecoördinator Cambreur College

Stagebedrijven 2017-2018

Adams Place

Alanya

Albert Heijn Dalempromenade

Albert Heijn Dongen

Amarant dagcentrum

Amarant Groep

Amphia Langendijk Breda

Amphia Oosterhout

Apotheek Racamy

Apotheek van der Veen

Arjun Fashion

Audax

Autobedrijf Jabé

Autobedrijf Scheerders

Autobedrijf van Dorst Rijen

Autobedrijf Verboven

Autobedrijf Verharen en Wijnen

Autosnelservice Breda

B.T. Systeem

Bakker Christ

Bakkerij Lale

Bakkerij Pim Filius

Banket en Fijnbrood de Koning

Barbershop Dongen

Basisschool de Brakken

Basisschool de Kring

Basisschool de Vijf Eiken

Basisschool de Westerkim

Basisschool de Zevensprong

Basisschool Heilig Hart

Basisschool Klinkers

Basisschool Sint Jan Dongen

Basisschool Sint Jan Oosteind

Basisschool St. Agnes

Basisschool St. Jozef

Basisschool Westerwel

Bayram Fysiotherapie

Beaunesse

Berkhof auto's

Bioracer

Bolle daksystemen

BonBons enzo

Brasserie Winkk

BS Achterberg

BS Meander

Buro Pracht

Buurthuis Meidoorn

Café de Salamander

Café-Eeterij 't Vermaeck

Cafetaria Eethuis van Holst

Cafetaria LEF

Canna Corporate B.V.

Citak Lighting

CoCo Bijoux & Cadeaux

Contour de Twern

CSI Packaging Industries

C-Track Benelux

CZ

CZL

D.Y.C. Timmerwerken

DA Ingrid

Dagverzorging Het Palet

DC Company - Dance

De Biezenkring

De Brakken

De Hazelaar

De Jong Kozijnen

De Singel

De Toverdroom

De Tovertuin

De Vennen

De Vlinderboom

De Volckaert

Deniz Slagerij

Deveci Hairstyling

Diamant groep

Dierenartsen Dier en Dongen

Dierenartsenpraktijk Langerwerf

Doner Center

Eccolo

Eeterij ’t Vermaeck

Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis

EMN Expertise

Emté ’s Gavenmoer

Emté Dongen

Emté Rijen

Etos Dongen

Expert Dongen

Fens Occasion Center

Fit by Jeff

Formido Rijen

Fourstar

Garage Denissen

Garage Mepa

Gemeente Dongen

GFK

Goos evenementen

GSM Shop

Harlekijn

Hema Dongen

Hema Rijen

Het Groene Paradijs

Het Nwe Faxx

Het Vlindertje

Hippisch Centrum Midden Brabant

Hitachi Construction Machinery

Hoppenbrouwers Techniek Dongen

Hot Networkz

Huisartsenpraktijk Weissmann

Huisartsenpraktijk Zorgvlied

Ikkemikke BV

IMA Life

In 't Groen groente en fruit

Intersport Oosterhout

Intertoys Dongen

Intertoys Oosterhout

Intertoys Reeshof

Ipcon

Izmir Bakkerij

J&R Bouw

J.J. Anspach

JC De Poort

Jemako

Jet Reports Benelux

John Flora

Jola Mode

Jolo Fashion

Jumbo Dongen

Jumbo Rijen

Kamer 52

Kapsalon G.J. Vereggen

Kapsalon Hülya

Karwei Dongen

Kazerne Oirschot

KBS Noorderpoort

KDV KrisjKrasjKresj

Kees Visualiser

Kindercentrum Petito’s

Kinderdagverblijf Kiddy

Kinderopvang De Teddybeer

Kinderopvang De Tovertuin

Kinderopvang De Vindervallei

Kobam

Kruidvat Dongen

Kruidvat Rijen

Kwekerij Zeelenberg

Leenbakker Oosterhout

Lubron

Maasduinen/ Vita Zorg en Welzijn

Manege de Vijf Eiken

Manege 't Zandeind

Maria-oord

Marine

Mauser Benelux

MdJ Bouwservice

Meijs Wonen

Melisa

Melkveebedrijf Huijben

Merin

Merlin Aviation

Mijnbuurtjes.nl

Ministerie van Defensie

Mondzorg Rijen

Montis

Mortez Herensalon

NHTV

OBS De Biezenkring

Omroep Gelderland

Oog & Blik

Outokumpu

Peeters Projectzonwering

Perfetti van Melle

Politie Zeeland-West-Brabant

Prisma

Proeflokaal Bregje

Provincie Noord Brabant

Profit Development

Pukkemuk

Queenies Tattoo en piercing art

Rabobank de Langstraat

Racehofscooters

Razzmatazz

Rechtswinkel Tilburg

Restaria Westhoek

Restaurant De Egelantier

RIMI

RK Basisschool Achterberg

Ron’s Total Dog Care

Roosen Zwembaden

Royal Hairstyling by Tamara

Scapino

Schellekens & van Riel

Schoonheidssalon Dorien

Schoonmaakbedrijf Erwin van Leeuwen

Senioren Collectief Oosterhout

Shoeby Dongen

Smit Sound

Snoeren Techniek

Sovak

Spar Andel

Spar Claassen

Spijs en ijs

Stichting de Volckaert Oosterhout

Stichting hergebruik

Struyk Verwo Infra B.V.

Studio Bram Knol

Studio Radiance

t Centrum

Terstal familiemode

Textieldrukkerij Sport Print

Theaterschool Tintelbelle

Thiekon Constructie B.V.

Thomashuis Tilburg

Timbezo BV

Transportbedrijf J.A. van Wanrooij

Trobas

Van den Noort

Van Gils Sport

Van Liesdonk Bandenspecialist

Van Loon Dongen

Van Olphen Viande Select

Van Schijndel Metaal

Vespo

Vihamij Den Bosch

Vliegbasis Gilze Rijen

Volckaert Buurstede

Wadani Winkel

Winkk

Woonvoorziening Ons Thuis

Zeeman Dongen

Zeeman Rijen

Zeloo Financiële Dienstverlening

Zolderkids

ZoLeuk

Zorgboederij Bella Vita  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4958

Geslaagde gezellige start ' eetpunt' ’t Palet in West 2

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, juni 05, 2018 15:14:29

Tweede eetpunt is op 13 juni

Geslaagde gezellige start ' eetpunt' ’t Palet in West 2

Dongen, 5 juni 201. Stichting Welzijn Ouderen Dongen organiseert al jaren diverse eetpunten in een aantal wijken in Dongen. Het aantal gasten dat participeert is het afgelopen jaar flink gestegen. Ook in West 2 is nu een eerste keer deze service aangeboden , ook om te verkennen of er ook behoefte is aan een eetpunt in deze wijk . Op 23 mei was het zover. De 3 nieuwe vrijwilligers gingen enthousiast aan de slag en Party-Service Vermeulen had 2 heerlijke menu’s samengesteld.

De eerste gasten kwamen om half twaalf binnen en hadden er al duidelijk zin in. Er volgde een welkomstwoord en een kort voorstelrondje waarna er al gelijk gezellig gekletst werd. De sfeer was erg prettig en ontspannen. Na afloop van de maaltijd stond een van de gasten op en vroeg hoe het de overige gasten was bevallen. Iedereen had het erg naar de zin gehad en ook de vrijwilligers vonden het een fijne activiteit.


Op 13 juni is het volgende eetpunt bij ‘t Palet! Komt u dan ook gezellig mee-eten? Het menu is als volgt: Het voorgerecht is aspergesoep. Voor het hoofdgerecht heeft u de keuze uit varkens cordon bleu, groene groenten en bieslookpuree of visstick, andijvie à la crème en gekookte peterselie aardappels en het nagerecht is slagroomvla. Deze uitgebreide maaltijd inclusief een kopje koffie of thee na kost slechts € 8,00 per persoon. En als u er dan toch bent, sluit ’s middags ook gezellig aan bij de kaartclub in ’t Palet. Uw dag is dan fijn gevuld. U kunt zich tot en met 7 juni aanmelden bij mevrouw W. Laurijsen op 0162–320807 of op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 bij SWOD, Dongepark 1. We vragen u vriendelijk de kosten tegelijk met de aanmelding contant te voldoen.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4950