DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Uitreiking Nadine Broersen voor derde maal tijdens Sportgala Dongen

SPORTBERICHTENGeplaatst door internetkrant do, juli 13, 2017 12:47:53

Genomineerden Sportgala 2017 bekend

Uitreiking Nadine Broersen voor derde maal tijdens Sportgala Dongen

Dongen, 13 juli 2017. De jury van het Sportgala Dongen heeft deze week een laatste bespreking gehouden waarbij voor alle categorieën de genomineerden voor het komende sportgala zijn geselecteerd. Dit jaar heeft het Sportgala plaats , weer in sporthal 'De Salamander' .Deze dag valt in de Nationale Sportweek. Dit jaar zal tevens en al voor de derde maal de Nadine Broersen- prijs worden uitgereikt aan een 'aanstormend talent'.De prijs zal door Broersen persoonlijk worden uitgereikt. In de Extra categorie jongste jeugd in de leeftijd van de basisschool , worden tijdens het komende sportgala diverse sporters en sportteams in de spotlights gezet. De meest opvallende sportprestatie in deze categorie krijgt een extra waardering uit handen van 'sportwethouder' Piet Panis. Wie dat is of welk team is niet bekend gemaakt. De verrassing is er pas op 15 september als het sportgala plaatsvindt. Er zijn drie scholen genomineerd voor de categorie 'sportiefste school'.


Categorie 13 - 18 jaar

Junioren dames

Laura Talbot (schermen)

Jolijn de Haan (volleybal)

Junioren heren

Phill Pols (atletiek)

Hidde van Veenendaal (wielrennen)

Job van Uitert (autoracen formule 4)

Junioren sportploeg

Liberty MC1 (hockey)

Olympia 60 JO 13-4 (voetbal)

VV Dongen JO17-4 (voetbal)

Categorie 18+

Senioren dames

Bianca Meeuwissen (nunchaku-do)

Esmée de Meulder (twirlen)

Sandra Habets (atletiek)

Senioren heren

Raynor Wortel (highland games)

Gerard van Broekhoven (atletiek)

Frits van der Velden (atletiek)

Senioren sportploeg

Dames 2 HV Dongen (handbal)

Team Atledo Veteranen (Zweedse estafette)

Bas Dongen Dames 1 (tennis)

Categorie Sportiefste school

Heilig Hart School

J.J. Anspachschool

De Vlinderboom  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4718

Survival Dongen is op zoek naar bouwers

SPORTBERICHTENGeplaatst door internetkrant za, april 15, 2017 17:52:39

Survival Dongen is op zoek naar bouwers

Ben jij of ken jij iemand die het bouwteam van de organisatie zou willen versterken? Geef je dan snel op en neem contact op met Koen van Dongen 06 23725444.
De 21e editie van Survival Dongen zal vanaf zaterdag 27 mei opgebouwd worden, waarvan de werkzaamheden tussen 08.00 en 22.00 plaats vinden. Uiteraard word er goed voor je gezorgd en zal het beren gezellig worden. Dat wordt verzekerd door de organisatie . “Survival Dongen de avond run voor volwassenen (vanaf 16 jaar) hebben wij mogen vernieuwen tot: Obstacle Run Brabant “ zegt Koen van Dongen

Deze zal gehouden worden op Dinsdagavond 30 mei vanaf 19.00 uur.
Met spectaculaire hindernissen over een parcours van 3km, wat 2 keer zal worden afgelegd.Durf jij het aan ?Schrijf je dan nu snel in via: obstaclerunbrabant@gmail.com

De prijs voor deze Obstacle Run Brabant bedraagt €10,- p.p. incl consumptie na afloop.
Natuurlijk is het ook mogelijk je hele team in te schijven, vermeld dan alleen even met wie precies je ons parcours gaat trotseren!


De Survival Run zal, zoals de afgelopen 21 jaren, gehouden worden op Woensdagmiddag 31 mei voor de Basisschool kinderen van groep 6, 7 & 8. Hiervoor zijn bij de leerkrachten formulieren te halen om jezelf of met een groep in te schrijven.

Voor kinderen van deze groepen die buiten Dongen op school zitten is er de mogelijkheid om zich in te schrijven via: obstaclerunbrabant@gmail.com

De prijs voor deelname aan Survival Dongen bedraagt € 4,50 p.p.

Natuurlijk nodigen wij de ouders en familie uit om langs de kanovijver te komen kijken naar hun kroost die deze sportieve uitdaging aan gaan.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4617

19 september beweegdag in Volckaert Dongepark

SPORTBERICHTENGeplaatst door internetkrant vr, september 11, 2015 11:10:04

19 september beweegdag in Volckaert DongeparkDongen, 11 september 2015. Lilian en Evelien van de Centrale Activiteitenbegeleiding, gaat samen met Annette en Birgit van Fysiotherapie Dongepark, Don van Dietetiek Dongepark, SWOD en Joost van Sportschool Arendse zaterdag 19 september een zogenoemde 'Beweegdag' organiseren. Hierbij is iedereen welkom en mag deel komen nemen aan de verschillende beweegvormen die deze dag in de Volckaert worden aangeboden . De dag begint om 10.00 uur met een kop koffie of thee, waarna er een Warming -up verzorgd wordt door Sportschool Arendse. Er zijn verschillende verenigingen gevraagd om mee te doen zoals sjoelen en jeu de boules . Tevens komt 's ochtends Mirjam Meeuwissen Tai Chi lessen geven, ’s middags is Marcha de Boer er met een les Yoga . Voor alle activiteiten geldt overigens vol = vol.
Wat er ook aangeboden wordt in de ochtend, bij goed weer, is een Parcours rondom het Volckaert gebouw met verschillende beweegactiviteiten. De dag gaat richting het einde rond 15.30 uur. met een laatste workshop Beweging / Expressie door Claudia Verlind van Danspas. Iedereen is welkom .

Ter informatie :

Aanwezig:

Lilian van Mierlo: woensdagochtend, donderdag en vrijdag

Saskia de Waal: maandag, dinsdag, donderdag

Anneke van Laarhoven:dinsdagmiddag, woensdag, donderdagmiddag, vrijdagochtend

Evelien van Bavel:maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Anita Haak: dinsdagochtend /- middag, woensdag  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3868

DONGEN IN ACTIE VOOR HET ‘RETT SYNDROOM’!

SPORTBERICHTENGeplaatst door internetkrant di, november 04, 2014 18:32:37

DONGEN IN ACTIE VOOR HET ‘RETT SYNDROOM’!

Het jaarlijkse ‘Spinning voor Rett’ is weer in volle voorbereiding

Een groep enthousiaste vrijwilligers is weer druk bezig met de voorbereidingen voor het weekend van 13 en 14 december. De doelstelling was vanaf het begin al helder: een weekend creëren waarin de lokale sfeer, gezelligheid en heel veel sportiviteit de boventoon bepalen

Alweer voor de 6e keer organiseert Eric de Jong, manager bij ‘Van Gils Sport & Fitness’, een sport- en spinningevenement voor een goed doel. Op zondag 14 december kun je jezelf heerlijk in het zweet werken onder begeleiding van nationale en internationale instructeurs. Deze spinning zal in het teken staan van Nederland – België. Iedere uur staat er een Belgische en een Nederlandse instructeur op het podium die het tegen elkaar opnemen maar ook de deelnemers nemen het tegen elkaar op. Het belooft wederom weer een mooi, gezellig en sportief spektakel te worden. Ook dit jaar verzorgt Marco van loon van 2stage het spectaculaire licht en geluid. Er is die dag ook het ‘Van Gils Sport Budo toernooi’. Tussen 13:00 uur en 16:30 uur vindt er een Judo, Karate en Nunchaku toernooi plaats waar ook toeschouwers van harte welkom zijn. De deelnemers strijden voor mooie prijzen maar zijn zich ook bewust van het goede doel en beseffen dat sporten en een goede gezondheid niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. “We doen het ook voor Lisa” roept een jonge judoka die zicht inschrijft aan de balie.

‘Rett meisje’ Lisa

ogenschijnlijk gezond

De inmiddels zesjarige Lisa Balk werd ogenschijnlijk gezond geboren. Na ongeveer 8 maanden stagneerde haar ontwikkeling echter en begon voor de ouders van Lisa een zoektocht. Lang was onduidelijk waarom zij niet ging kruipen, staan, lopen, pakken, vasthouden en praten. Rond haar 2e verjaardag werd de diagnose ‘Rett syndroom’ vastgesteld. De gemiddelde levensverwachting wordt verwacht boven de 40 jaar te zijn, hoewel dit door het relatief korte bestaan van de diagnose niet met zekerheid bekend is.

Vanaf dat moment hebben Lisa, haar broertje Mathijs en haar ouders dagelijks te maken met de vele gevolgen van Rett. Er zijn in Nederland slechts 250 meisjes met dit syndroom. Een gemuteerd gen zorgt voor onvoldoende rijping van het zenuwstelsel, met name van de hersenstam. De symptomen treden op na een periode van ogenschijnlijk normale ontwikkeling, vanaf een leeftijd van ca. 6 tot 18 maanden. Naast dat er verlies van motorische vaardigheid en communicatie optreedt ontstaan er bij bijna alle meisjes bijkomende problemen zoals ademhalingsproblemen, epilepsie en scoliose (verkromming van de rug). Gelukkig heeft de wetenschap ontdekt dat deze meisjes wel taalbegrip hebben en proberen te communiceren. Lisa en vele andere Rett-meisjes zijn druk aan het oefenen met oogebesturing en PODD-boekjes zodat ze eindelijk kunnen aangeven wanneer ze bijvoorbeeld honger of dorst hebben of wat hun favoriete kleur is. En later misschien waar ze pijn hebben. De software, inhoud van de boekjes maar ook de nodige ondersteuning en begeleiding worden niet vergoed of slechts deels vergoed waardoor de Rett-meisjes de broodnodige extra oefening moeten missen en de ouders niet het maximale uit de hulpmiddelen kunnen halen voor hun dochter. Door het communicatieproject van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging te ondersteunen hopen we dit gat op te vullen. Geef ze een stem!

Dongen in actie!

Iedereen die geïnteresseerd is, op zoek is naar gezelligheid, zijn steentje bij wil dragen, wil komen kijken óf op die spinningfiets wil stappen is van harte welkom op zondag 14 december.

Een speciale oproep voor de bedrijven en winkeliers in Dongen en omgeving. Help ons dit mooie dongense evenement nog mooier te maken en de Rett-meisjes te steunen. Word sponsor van ons evenement! Voor slechts een klein bedrag is uw advertentie of filmpje de hele dag of weekend zichtbaar; u mag meefietsen, bedrijven strijden onderling middels de Polar inspanningsregistratie en nog vele andere extraatjes. Alles is bespreekbaar dus twijfel niet en vraag naar de mogelijkheden bij Eric de Jong; 0162 319 639 of eric@rettmijntoekomst.nl


Deelnemers aan de spinningmarathon dienen zich vooraf wel in te schrijven. Voor meer informatie zie www.rettmijntoekomst.nl of mail naar info@rettmijntoekomst.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3495

Dubbele winst voor Roger Janssen bij open dartstoernooi in café De Valk

SPORTBERICHTENGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT di, oktober 01, 2013 08:51:51

Dubbele winst voor Roger Janssen bij open dartstoernooi in café De Valk

INGEZONDEN VERSLAG

Op zondag 29 september werd het 3e toernooi verspeeld voor de open ranking.Er werd een single en een koppeltoernooi verspeeld.Beide toernooien werden verspeeld in poules.Aansluitend was er ook nog een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Na de poulewedstrijden ging de finale tussen de Belgen Patrick Bulen en Roger Janssen tegen Corné van Mastrigt en Jurgen Evers.Met 5-1 ging de winst naar Patrick en Roger.

v.l.n.r. Roger, Patrick, Jurgen en Corné

v.l.n.r. Guido, Graham,, Dennis en Mick

De finale in de verliezersronde leverde een 4-3 winst op voor onze zuiderburen Guido Haest en Graeme Hall tegen Dennis van Strien en Mick Hoevenaars.De hoogste uitworp ging naar Patrick Bulen met 98 punten.Hierna gingen de singles van start.Patrick Bulen ging naar zijn 2e finale door winst op Jurgen Evers.Ook Roger Janssen werd voor de 2e keer finalist door Corné van Mastrigt te kloppen.In de finale won Roger met 5-2 en pakte de dubbel.

v.l.n.r. Roger, Corné, Jurgen, Patrick en Graham wilde ook op de foto.

Dennis van Strien won de finale in de verliezersronde met 3-1 van Mick Hoevenaars.De hoogste uitworp ging ook hier naar Patrick Bulen 114 punten.In totaal werd er 11 keer 180 gegooid.Roger Janssen had er 4 stuks, Patrick Bulen 3.Graeme Hall plaatste er 2.1x 180 voor Corné van Mastrigt en Mick Hoevenaars.

De uitslag:

WINNAARSRONDE SINGLE

1. Roger Janssen

2. Patrick Bulen

3. Corné van Mastrigt

Jurgen Evers

------------------------------------------------------------

Zondag 6 oktober dartstoernooi Dongense Ranking in café De Valk

A.s. Zondag 6 oktober wordt in café de valk weer een toernooi verspeeld voor de Dongense ranking.Aan het toernooi mogen alleen Dongenaren en competitiespelers mee doen.Er wordt een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppeltoernooi wordt verspeeld in poules.Beide toernooien kennen een winnaars en verliezersronde.De aanvang van het toernooi is 13.30 uur, tot die tijd kunt u inschrijven.
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3092

Fell Pony dag Dongen 2013

SPORTBERICHTENGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT ma, september 30, 2013 22:10:24

Fell Pony dag Dongen 2013

Op zondag 29 september 2013 vond op een prachtig zonnige nazomerdag de 7e editie van de Fell Pony dag in Dongen plaats. Deze wedstrijd- en spellendag voor Fell Pony’s startte dit jaar al om 9 uur, gezien het overweldigende aantal deelnemers. Vooraf hadden 49 deelnemers vanuit heel Nederland (en zelfs Duitsland!) zichzelf ingeschreven om zich met hun Fell Pony(’s) te bewijzen. Er was een dagvullend programma georganiseerd voor menners en ruiters. Daarnaast waren er nog diverse overige activiteiten op het terrein, zoals een klein strodorp met een aantal stands, een springkussen en (Fell) ponyrijden voor een goed doel.

De ruiters startten de Fell Pony dag traditiegetrouw met een dressuurproef. Daarna konden zij deelnemen aan 5 spelletjes. Bij het eerste spel moesten zij eendjes uit het water vissen. Bij het tweede spel moesten de deelnemers de was binnenhalen, waarna zij bij het derde spel de bomproof-factor van hun Fell konden testen tijdens het ‘schrikparcours’. Daarna waren er nog twee teamspelletjes, bestaande uit een korfbalwedstrijd en een estafetterace. Tijdens dit laatste spel moesten de ruiters zelfs zaklopen met een pony aan de hand.De menners startten eveneens met een dressuurproef. Daarna werden zij Dongen en omgeving ingestuurd voor een wegtraject van 9 kilometer. Tijdens dit wegtraject kregen de deelnemers ook nog fotozoekopdrachten voorgeschoteld. Vervolgens mochten zij hun snelheid en behendigheid testen middels een kegelparcours en drie hindernissen, inclusief waterbak. Als laatste was er voor de menners dit jaar wederom creatief uitgepakt met ‘Spel X’. Middels dit spel ging de combinatie op vakantie en moesten ze al slingerend door parasols, zwembadjes en materiaal om zandkastelen mee te bouwen, vakantiespulletjes ophalen en naar de reiskoffer brengen.

Na deze wedstrijd- en spelonderdelen werd er door een 6-tal meiden van 10 en 11 jaar oud van Stal de Vlietlanden een prachtige kür op muziek gereden. De ruiters waren aangekleed met maskers en lange zwarte gewaden en hun zwarte pony’s met weelderig behang, waren vol met glitters gespoten. Op de klanken van o.a. Twilight en Within Temptation reden zij een prachtige kür. Na deze kür was het nog de beurt aan de snelheidsduivels om mee te doen met de Fell Pony-voetbal competitie. Dit ponyvoetbal blijft een van de favoriete spelletjes om vooral veel lol met je knol te hebben. Na drie zeer spannende rondes is er uiteindelijk een winnend voetbalteam naar voren gekomen.

De dag werd vervolgens onder een stralend zonnetje afgesloten met een loterij en de prijsuitreiking. De organisatie heeft genoten van een prachtige, gezellige en mooie dag met veel sportieve en leuke deelnemers. Via deze weg ook nog hartelijk dank aan alle vrijwilligers, grondeigenaren, sponsoren en uiteraard deelnemers. Hopelijk tot volgend jaar, op de Fell Pony dag Dongen 2014!

Winnaars enkelspannen:

1: Richard van Dommelen met Lowlands Gwen

2: Eugene Mulling met Diablo

3: Joyce de Hoogh met Leopold Lion v/d Biestaete Hoeve

Winnaars meerspannen:

1: Perry en Helmi Hendriks met Sam & Scott

2: Van Zon met King & Leroy de Knip

3: Hein en Jos Clement met hun klavertje drie Miep, Saar en Teun

Winnaar spel X:

Perry en Helmi Hendriks

Winnaars dressuur ruiters:

1: Lisa de Zeeuw met Dene Devotion

2: Nynke van der Horn met Wellbrow Tommy

3: Lucia Tiben met Drybarrows Hank

Winnaars spellen ruiters:

1: Andrea de Hoop met Oscar

2: Fenna Bronwasser met Loeka van de Bosrand

3: Lisette Bruijnzeels met Lucia S. van de Olde Maten

Winnaars ponyvoetbalcompetitie

Amber Croese, Anne-Britt Posma en Jessica Hagenaar  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3091

Dongen vergeet te scoren en geeft Nuenen de mogelijkheden

SPORTBERICHTENGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT ma, september 30, 2013 14:06:00

Dongen vergeet te scoren en geeft Nuenen de mogelijkheden

Ingezonden verslag


Oomens Fotografie

Dongen, 30 september 2013 De voetbalwetten zijn hard. Maak jezelf de opgelegde kansen niet af dan doet de tegenstander dat wel. Terwijl Dongen de mogelijkheid krijgt om tot tweemaal toe op voorsprong te komen, gooit thuisploeg Nuenen met twee vlijmscherpe uitvallen de wedstrijd op slot. Na deze 3-1 achterstand was Dongen niet meer bij machte om iets aan deze stand te doen. Dongen moest het in Nuenen doen zonder centrale verdediger Mitchell van der Stappen. Hij meldde zich voor de wedstrijd ziek af. Voor hem kwam Mathieu Kops die samen met Jaap van der Waarden het centrale verdedigingsblok vormde. Paul van Zon begon op de wisselbank waardoor Daan Poelmans zijn positie als linksachter in ging nemen. Floris Wouters begon op de rechtsachter positie. De drie tenoren van Dongen, Fatih Kamaci. Revy Rosalia en Stijn Biemans, werden op het middenveld geposteerd. De aanval was weer het vertrouwde trio: Remon Koenen, Sander de Bont en Robbert Mutzers.

Al snel in de wedstrijd werd de thuisploeg aan een voorsprong geholpen. Doelman Timen Beijes ging net iets te ver door met de bal weer in het spel te brengen. Beijes schoot de bal tegen de jagende spits Joep van Maasakkers, waardoor het voor hem een koud kunstje was de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. 1-0 binnen de tien minuten. Dongen moest de mouwen op gaan stropen en trok het spel naar zich toe. Hierdoor ontstonden er een aantal mogelijkheden. Het was weer Rosalia die uit een vrije trap van Stijn Biemans kort voor rust de gelijkmaker binnenkopte. Dongen pakte na ruist de draad weer op waardoor er zelfs mogelijkheden ontstonden om op voorsprong te komen. De eerste mogelijkheid werd gecreëerd door Mutzers. Zijn voorzet werd door ‘Bontje’ tegen de paal geschoten. Kort hierna was het Remon Koenen die net voorlangs schoot. Tussen de 54e en 63e minuut trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Twee messcherpe uitvallen werden doeltreffend afgerond. Eerst was het Van Maasakker (2-1) waarna Jaafar Aafouallah doelman Timen Beijes vertwijfeld achter liet voor de 3-1. Het inbrengen van de wissels aan Dongenzijde (Paul van Zon voor Jaap van der Waarden, Mounir Maamar voor Robbert Mutzers en de debuterende Bob Brooijmans voor Daan Poelmans) konden aan de stand niets veranderen. Zondag komt Deurne op bezoek. Een tegenstander die in de onderste regionen huist. Na twee verloren wedstrijden, waarin de tegenstanders in een troon naar de zege werden gedragen, wordt het tijd dat de punten in Dongen blijven.


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3089