DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij DVVC

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant za, mei 26, 2018 23:00:26

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij DVVC


Vrijdagavond 25mei was de traditionele vrijwilligersavond bij DVVC. Veel genodigden zochten op deze warme broeierige avond hun heil op het terras, totdat ze rond de klok van 21.00uur door voorzitter Carla van Delft even naar binnen werden geroepen.In een korte speech blikte zij terug op het afgelopen voetbaljaar waarin zoveel gebeurd is, maar welke toch vooral te boek zal staan in het teken van de verzelfstandiging waarvoor de leden unaniem gekozen hebben.

Ook een korte blik vooruit op de toekomst en het vele werk dat nog verzet moet worden maar waar we ongetwijfeld met zijn allen, alle leden en vrijwilligers, de schouders zullen onderzetten om het tot een succes te maken.Tijdens de vrijwilligersavond worden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun tomeloze inzet en sommige krijgen nog een extra hart onder de riem zoals de papierploeg. Geen van de mannen is de jongste meer maar ze zetten zich onverminderd in voor het ophalen van het oud papier in de wijk en bij bedrijven. Een deel van hun moest dan ook de volgende dag, zaterdag 26 mei, weer stevig aan de bak. Hulde mannen, en dank jullie wel voor het vele sjouwwerk.Ook de onderhouds- en schoonmaakploeg zijn onmisbaar en dan hebben we het nog niet gehad over de trainers en coaches, zonder hen zouden er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden.


Karel van Eijk

Foto: Carlinde Photo's & More


Mathé de Jong 1e Lid van Verdienste

Foto: Carlinde Photo's & More


Sjef Verkooyen erelid

Foto: Carlinde Photo's & More

Dat je bij DVVC lang blijft ‘hangen’ was ook op deze vrijwilligersavond weer duidelijk. Er waren weer een aantal jubilea te vieren.Marcel Aarden, hij kon helaas niet aanwezig zijn, was deze avond de jongste jubilaris. 25jaar lid van DVVC en er kunnen er nog gemakkelijk 25 bij!Sjef Verkooyen, 25jaar lid, draagt al jaren zorg voor: Algemene zaken. Wat dat inhoudt? Moet er iets vervangen worden, iets gerepareerd, schoongemaakt, ergens een oplossing voor bedacht: vraag Sjef en hij fixt het. Voor zijn lange staat van dienst is hij deze vrijdagavond benoemd tot Erelid.

Karel van Eijk, van Bouwbedrijf Van Eijk, 7 jaar Hoofdsponsor van DVVC, neemt vanavond, gedeeltelijk, afscheid. De hoofdsponsoring stopt maar Karel blijft als VIP-sponsor verbonden aan DVVC. Carla bedankt Karel voor zijn bijdrage en betrokkenheid in de afgelopen jaren en natuurlijk hopen we hem nog vaak te zien op het Sportpark Dongekant.

Een hoge graad van waardering, een unicum, werd vanavond toegekend aan Mathé de Jong. Mathé kwam als 5jarig broekie naar DVVC en is nooit meer weggegaan, nu viert hij zijn 50jarig lidmaatschap. Na zijn actieve spelerstijd is hij belandt in allerlei functies ondermeer in het hoofdbestuur waar hij zich bezig o.a. hield met de website, narrowcasting en sponsoring.

Mathé is het eerste DVVC-lid dat is benoemd tot: Lid van Verdienste.Mathé van Harte Gefeliciteerd.We hopen je nog lang langs de lijn te mogen begroeten en houden je aan je woord dat je, hoewel afscheid genomen van de bestuurstaken, je nog altijd inzetbaar bent voor allerhande voorkomende bezigheden mocht dat nodig zijn.

Mathé; Dank je wel.

Hiermee werd het officiële gedeelte afgesloten en klonken de klanken van de huisdisco De Donkere Wolk weer vrolijk de kantine in en het terras op dat snel weer volstroomde met verkoeling zoekende vrijwilligers. Die kwam mogelijk harder en sneller dan verwacht toen de regenbui los barste. Het kon de vrolijke bende echter niet deren of wegjagen onder de grote parasols zaten ze, goeddeels, droog.En onder het genot van een drankje, knabbeltje en lekkere hapjes was het binnen zowel als buiten, nog uren, goed toeven.

Alle vrijwilligers: Hartelijk Dank, zonder jullie géén vereniging!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4939

Scouting Laurentius plaatst extra zonnepanelen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door pee ma, mei 07, 2018 09:55:12

Scouting Laurentius plaatst extra zonnepanelen

Scouting Laurentius heeft zich als doel gesteld om uiteindelijk volledig energie neutraal te zijn . “ We willen dit bereiken door de apparatuur en de verlichting in het gebouw te vervangen door een energiezuinige variant en door zonnepanelen te plaatsen. Afgelopen jaar hebben wij de verwarmingsketel vervangen door één met een energie zuiniger label. Tegelijkertijd waren wij via een crowdfunding geld aan het ophalen om zelf meer energie op te kunnen wekken met extra zonnepanelen. “ dat zegt Joost Driessen van de groep

Op het dak lagen al 8 panelen maar daarmee kon Scouting Laurentius niet genoeg energie opwekken om het voorgenomen doel te bereiken . Uiteindelijk heeft de crowdfunding zo’n 2000 euro opgeleverd . De groep is daar dankbaar voor. Hawedo BV, Trobas Gelatine BV en Heerema Zwijndrecht BV verdienen bovendien een extra vermelding want zeker met hun gulle gift is het doel bereikt .

“Het opgehaalde bedrag hebben we aangevuld en daarmee hebben we 12 panelen kunnen aanschaffen. “ zegt Driessen “ Inmiddels heeft een aantal vrijwilligers deze op het dak geplaatst en aangesloten. Meteen daarna zagen we de opbrengst stijgen. Voor ons mag de zon gaan schijnen “.

Omdat het gebouw van de scouting nu nog niet helemaal energie neutraal is , gaat de groep verder met het aanpakken van de energieverbruikers in het gebouw. Dongenaren kunnen hierbij een steentje bijdragen . Dit is ondanks dat de crowdfunding gestopt is altijd mogelijk. Neem contact op via stichting@descouting.nl of maak uw bijdrage over op de rekening van stichting Scouting Laurentius (NL34RABO0166944688) onder vermelding van “Scouting gaat voor groen”.

Driessen : “Samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze jonge leden in een energie zuinige omgeving kunnen genieten van het scoutingspel. “.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4919

WensAmbulance-Toernooi “Ieder mens heeft een laatste wens”| 40 jaar jeu de Boulesclub Dongen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door pee ma, april 23, 2018 10:32:27

WensAmbulance-Toernooi


“Ieder mens heeft een laatste wens”

Vanwege hun 40-jarig bestaan organiseert Jeu de Boules Club Dongen op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) een groot toernooi voor de eigen leden, maar toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom! De opbrengsten van inschrijfgeld, “wensput” en loterij komen helemaal ten goede aan een GOED DOEL.

Deze keer is gekozen voor “WensAmbulance Brabant”. Deze stichting vervoert mensen uit heel Brabant en aangrenzende regio’s die niet lang meer te leven hebben. En helpt zo hun laatste wens te vervullen: nog één keer het ouderlijk huis zien, naar familie toe. Of die club bezoeken waar U altijd zo graag kwam.Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Omdat ze bijvoorbeeld aan bed gekluisterd zijn en zittend vervoer niet meer mogelijk is.

Gelukkig is er “WensAmbulance Brabant” . Ambulances, bemand door professionele vrijwilligers en uitgerust met comfortabele brancards, brengen terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plaats.Kent U een ernstig zieke met een wens? Hebt Uzelf nog een laatste wens?Blijf er niet mee zitten en dien een wens in!

“WensAmbulanceBrabant” staat 24 uur per dag klaar, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar! (Tel.: 06-13 57 28 83)Gulle giften van sponsors, donateurs, verenigingen en particulieren dragen deze stichting een warm hart toe. Daardoor kan “Wens AmbulanceBrabant” het vervoer steeds GRATIS aanbieden.Jeu de Boules Club Dongen steunt dit doel van ganser harte en hoopt met dit toernooi een steentje bij te dragen aan het streven om “Ieder mens een laatste wens” te bezorgen.Wilt U ook de wens van een terminale patiënt helpen vervullen?

Steun dan “Wens AmbulanceBrabant” door Uw gift op rekeningnummer
IBAN NL 90 RABO 01206057944 Zij kunnen iemand helaas niet beter maken, maar wel een waardevolle ervaring bezorgen. Geluk zit vaak in kleine dingen…Er wordt op deze speciale dag uiteraard ook gespeeld. Ieder lid mag zijn/haar partner meebrengen om gezellig mee te boulen of gewoon de sfeer te proeven.Ieder team speelt op dit Wens Ambulance Toernooi vier wedstrijden. In de eerste ronde spelen “sterke” en “zwakke” teams gewoon tegen elkaar, maar in de tweede ronde worden de deelnemers geselecteerd op basis van de vorige al dan niet gewonnen/verloren partij en spelen vervolgens nog 3 wedstrijden.Tussen de wedstrijden door is het mogelijk wat meer te weten te komen van het fenomeen “Wensambulance” en een kijkje te nemen in zo’n Wensambulance die op het terrein aanwezig is. Ook zal er gezorgd worden voor een hapje en een drankje. Er valt tenslotte toch wat te vieren: het 40-jarig bestaan van Jeu de Boules Club Dongen.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4910

Dongen goed bedacht door Rabobank en ondersteuners

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant di, november 07, 2017 21:58:21

Dongens verenigingsleven en maatschappelijke instellingen goed bedacht door Rabobank en ondersteuners

In 'de Week van de Coöperatie', van 30 oktober tot 5 november reikten mensen van de Rabobank Tilburg en omstreken de cheques uit van de Rabobank Clubkas Campagne aan 251 verenigingen en stichtingen. In totaal een bedrag van € 200.000. Tilburg en de dorpen die onder dat Rabobank - district horen en waar Dongen ook toe behoort , hebben uitgekeken naar de uitslag en het bedrag wat ze zouden ontvangen . De uitslagen én het geld is binnen met dank aan de Rabobank en de fans en ondersteuners van de diverse Dongense verenigingen en instellingen

Met de campagne wil Rabobank Tilburg en omstreken verenigingen en stichtingen helpen hun doelen te bereiken. De basisgedachte van de Rabobank Clubkas Campagne is dat leden van Rabobank Tilburg en omstreken inspraak hebben op de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank . Die geen aandeelhouders heeft. Verenigingen en stichtingen die bankieren bij de bank zijn uitgenodigd om zich in te schrijven voor de campagne en gaven daar massaal gehoor aan. 251 clubs deden mee. Tussen 3 en 17 oktober brachten 4.414 leden van de bank in totaal 22.070 stemmen uit. De waarde van één stem is na afronding uitgekomen op € 9,05 per stem.


Hieronder de Dongense uitslag

Atledo. Aantal stemmen:167. Ontvangen :€ 1.512,15
Avondvierdaagse Dongen .Aantal stemmen : 171. Ontvangen :€ 1.548,37
Blues Promotion Dongen. Aantal stemmen: 52 Ontvangen :€ 470,85
Buurtbusvereniging ’s Gravenmoer. Aantal stemmen : 67. Ontvangen :€ 606,67
Buurtvereniging Dongen-West. Aantal stemmen : 44 . Ontvangen :€ 398,41
Buurtvereniging Nooit Gedacht. Aantal stemmen : 16 € 144,88
Buurtwacht. Aantal stemmen : 40. Ontvangen : € 362,19
C.V. Barst Mar Los. Aantal stemmen : 90 . Ontvangen :€ 814,93
C.V de Vaortse Kloekers .Aantal stemmen : 59 . Ontvangen :€ 534,23
De Dongense Dorps Quiz . Aantal stemmen : 135. Ontvangen : € 1.222,40
De Vrije Tijdrekkers. Aantal stemmen : 52. Ontvangen : € 470,85
Dongenice. Aantal stemmen : 208. Ontvangen : € 1.883,40
Dongens Mannen Koor. Aantal stemmen : 95. Ontvangen : € 860,21
Dorpsraad Klein Dongen -Vaart . Aantal stemmen : 95. Ontvangen : € 860,21
Drumfanfare Beatrix . Aantal stemmen : 44. Ontvangen : € 398,41
Edele Hoefjes. Aantal stemmen : 84. Ontvangen : € 760,60
Fotoclub Dongen . Aantal stemmen : 36 . Ontvangen :€ 325,97
Gehandicaptenvereniging Oriëntatie . Aantal stemmen : 153. Ontvangen : € 1.385,39
Gymnastiek vereniging DIA. Aantal stemmen : 34. Ontvangen : € 307,86
Harmonie Aurora. Aantal stemmen : 57. Ontvangen : € 516,12
Harmonie Musis Sacrum . Aantal stemmen : 68. Ontvangen : € 615,73
Heemkundekring Dongen. Aantal stemmen : 93. Ontvangen : € 842,10
KBO Dongen. Aantal stemmen : 134 . Ontvangen :€ 1.213,35
KBO Kring Dongen. Aantal stemmen : 53. Ontvangen : € 479,91
L.R. Prinses Marijke. Aantal stemmen : 8. Ontvangen : € 75,00
Lionsclub Donge Vallei. Aantal stemmen : 36. Ontvangen : € 325,97
Meezingkoor Zin in Zang . Aantal stemmen : 68. Ontvangen : € 615,73
Natuurvereniging Ken en Geniet. Aantal stemmen : 133. Ontvangen : € 1.204,29
Nederpopkoor Zonder Noten. Aantal stemmen : 42. Ontvangen : € 380,30
Ons Hoekske. Aantal stemmen : 69. Ontvangen : € 624,78
Oranje Stichting Klein Dongen Vaart . Aantal stemmen : 79. Ontvangen : € 715,33
Oranjeparkfestival. Aantal stemmen : l169. Ontvangen : € 1.530,26
Popkoor Spirit. Aantal stemmen : 23. Ontvangen : € 208,26
Ronde van Midden Brabant / Ronde van Dongen. Aantal stemmen : 25. Ontvangen : € 226,37
SAKD. Aantal stemmen : 3. Ontvangen : € 75,00
Scouting De Stormvogels. Aantal stemmen : 212. Ontvangen : € 1.919,62
Scouting Laurentius. Aantal stemmen : 93. Ontvangen : € 842,10
Scouting St. Jozef . Aantal stemmen : 126 . Ontvangen :€ 1.140,91
SHD Dongen. Aantal stemmen : 32 . Ontvangen :€ 289,75
Stichting De Peeënstekers . Aantal stemmen : 82. Ontvangen : € 742,49
Stichting Dongense Jeugdraad. Aantal stemmen : 243. Ontvangen : € 2.200,32
Stichting dorpsfeest Klein-Dongen Dongen-vaart. Aantal stemmen : 83. Ontvangen : € 751,55
Stichting gehandicaptenbal Dongen. Aantal stemmen : 83. Ontvangen : € 751,55
Stichting hobby-expo Dongen. Aantal stemmen : 25. Ontvangen : € 226,37
Stichting IJzertijdboerderij. Aantal stemmen : 126. Ontvangen : € 1.140,91
Stichting Parkplezier. Aantal stemmen : 65 . Ontvangen :€ 588,56
SWOD. Aantal stemmen : 134 € 1.213,35
TC De Kleppers. Aantal stemmen : 58. Ontvangen : € 525,18
v.v. Olympia’60. Aantal stemmen : 142. Ontvangen : € 1.285,78
VIDA . Aantal stemmen : 93. Ontvangen : € 842,10
Voetbalvereniging DVVC . Aantal stemmen : 119. Ontvangen : € 1.077,52
VV Dongen . Aantal stemmen :145 . Ontvangen :€ 1.312,95
Wereldwinkel Dongen. Aantal stemmen : 84. Ontvangen : € 760,60
Wijkraad De Beljaart . Aantal stemmen : 19. Ontvangen : € 172,04
X-citement Festival. Aantal stemmen : 65. Ontvangen : € 588,56
Zanggroep Catalpa .Aantal stemmen : 29. Ontvangen : € 262,59
Zonnebloem afdeling Dongen-’s Gravenmoer. Aantal stemmen : 229. Ontvangen : € 2.073,55

De uitslag is onder voorbehoud van schrijffouten. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de tekst en overige inhoud.


Dongens Mannenkoor dankt haar stemmers…


De RABObank Clubactie 2017 is wat het stemmen betreft voorbij! U herinnert zich vast nog wel onze oproep in het Weekblad om het Dongens Mannenkoor te steunen bij deze actie van de RABObank. U kon uw stem uitbrengen op enkele door uzelf uitgekozen verenigingen. U moest dan wel lid zijn van de Rabobank. Doel was door deze stemmen de verenigingen geldelijk te steunen. De RABO-bank had hiervoor totaal € 200.000,-- beschikbaar gesteld.

Ook het Dongens Mannenkoor schreef in. En met succes! Dank zij vele stemmers kon Dhr. C. Brok, lid van de Ledenraad van de RABObank, op maandag 30 oktober een cheque overhandigen van maar liefst € 860,21! Wij zijn hier enorm blij mee! Vooral ook omdat het steeds moeilijker wordt voldoende financiën bijeen te brengen om onze activiteiten uit te voeren. Daarom alle mensen die ons via hun stem(men) gesteund hebben: hartelijk dank!

P.S. Wilt u lid worden van ons koor? Kom gerust eens kijken en luisteren op onze repetitieavond: iedere woensdag om 20.00 uur bij de Gouden Leeuw.

  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4810

Verzelfstandiging DVVC kan doorgaan en voorgelegd worden aan de raad

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, september 20, 2017 14:23:35

Na unanieme goedkeuring bestuur en algemene vergadering:

Verzelfstandiging DVVC kan doorgaan

Het college heeft besloten om DVVC, de kleedaccommodatie aan te bieden ,de veldinventaris terug te brengen in de 0-situatie en een vergoeding te verlenen voor enkele grote onderhoudswerkzaamheden in de nabije toekomst. Deze items vormen de hoofdmoot en zijn resultaat van de aanstaande verzelfstandiging van deze voetbalvereniging . Het bestuur en de leden zijn akkoord. Maandagavond 18 september is unaniem gestemd voor verzelfstandiging van DVVC ,tijdens de algemene vergaderin van de club . DVVC wordt eigenaar van de opstallen en veldinventaris op het sportpark waarvan zij gebruik maken. Dit eigenaarschap wil het college vastleggen door een zogenoemd Recht van Opstal. De gemeente blijft wel eigenaar van de grond onder het sportpark en daarmee verantwoordelijk voor onderhoud en renovatie van de velden. DVVC is na de verzelfstandiging zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de vervanging van de opstallen alsmede veldinventaris. De deal is nu dat de voetbalclub 50% korting geniet op de huur van het verzelfstandigde sportpark. Om de verzelfstandiging van de club een goede start te laten maken , zal de gemeente de opstallen en veldinventaris in zogenoemde 0 -status laten brengen . Volgens het college verkeren de kleedruimten van DVVC , die stammen uit 2003, in goede staat .Er zal bij overgave nog wel worden geschilderd en de voor de geplande vervanging van het dak en verwarmingsinstallatie komt de gemeente nog financieel over de brug. De netto kosten voor de overdracht bedragen zo'n € 63.000 .Een en ander werd deze week bekend gemaakt door wethouder Piet Panis tijdens de reguliere persmeeting die twee -maandelijks plaats vindt .Het college legt een voorstel in deze strekking voor aan de raad  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4771

Dongense deelname aan de Stelvio challenge brengt € 11.000 op voor hechte en gezellige scouting Stormvogels

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, augustus 23, 2017 16:49:26

Stormvogels zijn ook Bofkonten !

Dongense deelname aan de Stelvio challenge brengt € 11.000 op voor hechte en gezellige scouting Stormvogels

Dongen, 23 augustus 2017. Dankzij vele sponsoren en de fietsers Ton Okkerman, Joost Gremmen, Mischa Kramer en Marcel Lammers is scouting de Stormvogels in staat spullen te kopen voor hun kampeeractiviteiten. Maar volgens voorzitter Colinda Blous veel meer dan dat. De Stelvio challenge was dit jaar onderdeel van de activiteiten van de Pim Foundation . Deze organisatie is in 2008 opgericht door Hans van Gorp en Ton van der Veer. Beide wielrenners en ondernemers. Ton van der Veer is, samen met zijn vrouw Linda, initiatiefnemer en oprichter van de zorgwoning voor meervoudig gehandicapte kinderen Stichting Pim. Samen met Pieter Riley en Gert Vos vormt Ton het hedendaagse bestuur van de Pim Foundation. Zij waren deze woensdag in Dongen bij het honk van de Stormvogels.


Bianca Haarbosch, penningmeester van scouting de Stormvogels kwam bij toeval in contact met deze stichting en maakte dat wereldkundig bij onder andere TC De Kleppers, waarvan Ton Okkerman penningmeester is. Het geheel kwam aan het rollen met als resultaat dat er werd getraind en gefietst in Bormio , Italië . De berg Bormio–Prato–St. Maria kon zowel lopend als fietsend worden bedwongen en is 23 km lang naar boven met een helling van 7,1%. Vandaag werd het opgehaalde sponsorbedrag overhandigd aan Colinda Blous voorzitter . Onder luid en vrolijk applaus van enkele Stormvogels en ouders kreeg zij vanuit de foundation het zoals ze zelf opmerkte 'ongelooflijke bedrag ' van € 11.000 aangeboden . Proficiat Stormvogels !

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4747

PRESENTATIE HANS PEETERS VOOR NATUURVERENIGING KEN EN GENIET

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, maart 13, 2017 10:46:25

PRESENTATIE HANS PEETERS VOOR NATUURVERENIGING KEN EN GENIET
Op 22 maart a.s. komt Hans Peeters naar Dongen om een beeldpresentatie te verzorgen. Vanavond staan er twee onderwerpen op hetprogramma: ‘Natuur is om de hoek’ en ‘Vogels kijken in de Camargue’. Als oud-Dongenaar en oud-voorzitter van Ken en Geniet is Hans Peeters geen onbekende. Meer dan 25 jaar werkt hij bij Vogelbescherming Nederland als hoofdredacteur van het magazine Vogels. In zijn vrije tijd is hij – hoe kan het anders – vaak in de natuur te vinden. Hij bezocht veel gebieden als schrijver en fotograaf, maar vooral als natuurgenieter.

Natuur is om de Hoek


Natuur is dichterbij dan je denkt en loert vaak om de hoek. Of het nu de pimpelmezen in je nestkast zijn of de scharrelende roodborst in je tuin; overal en altijd valt er te genieten van de natuur. Maar vaak zijn veel dieren je te snel af en zie je ze nog net in een ooghoek wegschieten. Tijdens de presentatie verrassende ontmoetingen met dieren dichtbij huis. Van grutto tot ringslang en van ijsvogel tot vos. Wie zijn ogen open heeft, ziet altijd wat. Samen met natuurfotograaf Jeroen Stel bracht Hans Peeters het boek uit ‘Natuur is om de Hoek’.

Vogels kijken in de Camargue


De Camargue in Zuid-Frankrijk is bij velen bekend van de wilde paarden en flamingo’s. Het uitgestrekte natuurgebied voldoet geheel aan deze verwachting, maar heeft nog veel meer te bieden. Een afwisseling van landschappen met een uitgebreide collectie aan planten en dieren. Van boomkikker tot beverrat en van klaproos tot kuifhyacint. En wat dacht u van: bijeneter, hop en scharrelaar of griel, kleine trap en kleine torenvalk. De een nog kleurrijker dan de ander. Dit is vogels kijken met een hoofdletter V.

Behalve de natuurlijke rijkdommen zijn er nog veel meer zaken aangenaam hier in Zuid-Frankrijk. Denk aan het aantrekkelijke klimaat, pittoreske stadjes en een rijke cultuur op het gebied van eten en drinken. Kortom Genieten! Hans Peeters zijn meest recente boek: ‘Vogels kijken in de Camargue en de Crau’ is net uit.

De voorstelling vindt plaats in de zaal van De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Wilt u eens mee op pad, dat kan, elke 14 dagen is er een natuurtocht, zo gaat men op Zondag 2 april een halve dag naar onze buurgemeente Oosterhout, ze gaan wandelen door de parken van deze plaats, onder leiding van Jan Jansen en Fia Grootzwagers. Jan kent deze parken als zijn broekzak, hij is immers hoofd van de plantsoenendienst geweest en weet er enorm veel van te vertellen, dit op zijn eigen boeiende en humoristische manier.

Vertrek 8.00 uur, opgeven voor dinsdag 28 maart bij; Ad en Lenie Leeggangers, Roeloff van Dalemstaat 50, tel. 0162-313858 of bij: Marie-José van Gestel, Hubertusstraat 9, tel. 0162-322316, of (mobiel) 06-10120230, of via e-mail: mjvangestel.burmanje@home.nl
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4566