DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Verzelfstandiging DVVC kan doorgaan en voorgelegd worden aan de raad

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, september 20, 2017 14:23:35

Na unanieme goedkeuring bestuur en algemene vergadering:

Verzelfstandiging DVVC kan doorgaan

Het college heeft besloten om DVVC, de kleedaccommodatie aan te bieden ,de veldinventaris terug te brengen in de 0-situatie en een vergoeding te verlenen voor enkele grote onderhoudswerkzaamheden in de nabije toekomst. Deze items vormen de hoofdmoot en zijn resultaat van de aanstaande verzelfstandiging van deze voetbalvereniging . Het bestuur en de leden zijn akkoord. Maandagavond 18 september is unaniem gestemd voor verzelfstandiging van DVVC ,tijdens de algemene vergaderin van de club . DVVC wordt eigenaar van de opstallen en veldinventaris op het sportpark waarvan zij gebruik maken. Dit eigenaarschap wil het college vastleggen door een zogenoemd Recht van Opstal. De gemeente blijft wel eigenaar van de grond onder het sportpark en daarmee verantwoordelijk voor onderhoud en renovatie van de velden. DVVC is na de verzelfstandiging zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de vervanging van de opstallen alsmede veldinventaris. De deal is nu dat de voetbalclub 50% korting geniet op de huur van het verzelfstandigde sportpark. Om de verzelfstandiging van de club een goede start te laten maken , zal de gemeente de opstallen en veldinventaris in zogenoemde 0 -status laten brengen . Volgens het college verkeren de kleedruimten van DVVC , die stammen uit 2003, in goede staat .Er zal bij overgave nog wel worden geschilderd en de voor de geplande vervanging van het dak en verwarmingsinstallatie komt de gemeente nog financieel over de brug. De netto kosten voor de overdracht bedragen zo'n € 63.000 .Een en ander werd deze week bekend gemaakt door wethouder Piet Panis tijdens de reguliere persmeeting die twee -maandelijks plaats vindt .Het college legt een voorstel in deze strekking voor aan de raad  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4771

Dongense deelname aan de Stelvio challenge brengt € 11.000 op voor hechte en gezellige scouting Stormvogels

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, augustus 23, 2017 16:49:26

Stormvogels zijn ook Bofkonten !

Dongense deelname aan de Stelvio challenge brengt € 11.000 op voor hechte en gezellige scouting Stormvogels

Dongen, 23 augustus 2017. Dankzij vele sponsoren en de fietsers Ton Okkerman, Joost Gremmen, Mischa Kramer en Marcel Lammers is scouting de Stormvogels in staat spullen te kopen voor hun kampeeractiviteiten. Maar volgens voorzitter Colinda Blous veel meer dan dat. De Stelvio challenge was dit jaar onderdeel van de activiteiten van de Pim Foundation . Deze organisatie is in 2008 opgericht door Hans van Gorp en Ton van der Veer. Beide wielrenners en ondernemers. Ton van der Veer is, samen met zijn vrouw Linda, initiatiefnemer en oprichter van de zorgwoning voor meervoudig gehandicapte kinderen Stichting Pim. Samen met Pieter Riley en Gert Vos vormt Ton het hedendaagse bestuur van de Pim Foundation. Zij waren deze woensdag in Dongen bij het honk van de Stormvogels.


Bianca Haarbosch, penningmeester van scouting de Stormvogels kwam bij toeval in contact met deze stichting en maakte dat wereldkundig bij onder andere TC De Kleppers, waarvan Ton Okkerman penningmeester is. Het geheel kwam aan het rollen met als resultaat dat er werd getraind en gefietst in Bormio , Italië . De berg Bormio–Prato–St. Maria kon zowel lopend als fietsend worden bedwongen en is 23 km lang naar boven met een helling van 7,1%. Vandaag werd het opgehaalde sponsorbedrag overhandigd aan Colinda Blous voorzitter . Onder luid en vrolijk applaus van enkele Stormvogels en ouders kreeg zij vanuit de foundation het zoals ze zelf opmerkte 'ongelooflijke bedrag ' van € 11.000 aangeboden . Proficiat Stormvogels !

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4747

PRESENTATIE HANS PEETERS VOOR NATUURVERENIGING KEN EN GENIET

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, maart 13, 2017 10:46:25

PRESENTATIE HANS PEETERS VOOR NATUURVERENIGING KEN EN GENIET
Op 22 maart a.s. komt Hans Peeters naar Dongen om een beeldpresentatie te verzorgen. Vanavond staan er twee onderwerpen op hetprogramma: ‘Natuur is om de hoek’ en ‘Vogels kijken in de Camargue’. Als oud-Dongenaar en oud-voorzitter van Ken en Geniet is Hans Peeters geen onbekende. Meer dan 25 jaar werkt hij bij Vogelbescherming Nederland als hoofdredacteur van het magazine Vogels. In zijn vrije tijd is hij – hoe kan het anders – vaak in de natuur te vinden. Hij bezocht veel gebieden als schrijver en fotograaf, maar vooral als natuurgenieter.

Natuur is om de Hoek


Natuur is dichterbij dan je denkt en loert vaak om de hoek. Of het nu de pimpelmezen in je nestkast zijn of de scharrelende roodborst in je tuin; overal en altijd valt er te genieten van de natuur. Maar vaak zijn veel dieren je te snel af en zie je ze nog net in een ooghoek wegschieten. Tijdens de presentatie verrassende ontmoetingen met dieren dichtbij huis. Van grutto tot ringslang en van ijsvogel tot vos. Wie zijn ogen open heeft, ziet altijd wat. Samen met natuurfotograaf Jeroen Stel bracht Hans Peeters het boek uit ‘Natuur is om de Hoek’.

Vogels kijken in de Camargue


De Camargue in Zuid-Frankrijk is bij velen bekend van de wilde paarden en flamingo’s. Het uitgestrekte natuurgebied voldoet geheel aan deze verwachting, maar heeft nog veel meer te bieden. Een afwisseling van landschappen met een uitgebreide collectie aan planten en dieren. Van boomkikker tot beverrat en van klaproos tot kuifhyacint. En wat dacht u van: bijeneter, hop en scharrelaar of griel, kleine trap en kleine torenvalk. De een nog kleurrijker dan de ander. Dit is vogels kijken met een hoofdletter V.

Behalve de natuurlijke rijkdommen zijn er nog veel meer zaken aangenaam hier in Zuid-Frankrijk. Denk aan het aantrekkelijke klimaat, pittoreske stadjes en een rijke cultuur op het gebied van eten en drinken. Kortom Genieten! Hans Peeters zijn meest recente boek: ‘Vogels kijken in de Camargue en de Crau’ is net uit.

De voorstelling vindt plaats in de zaal van De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Wilt u eens mee op pad, dat kan, elke 14 dagen is er een natuurtocht, zo gaat men op Zondag 2 april een halve dag naar onze buurgemeente Oosterhout, ze gaan wandelen door de parken van deze plaats, onder leiding van Jan Jansen en Fia Grootzwagers. Jan kent deze parken als zijn broekzak, hij is immers hoofd van de plantsoenendienst geweest en weet er enorm veel van te vertellen, dit op zijn eigen boeiende en humoristische manier.

Vertrek 8.00 uur, opgeven voor dinsdag 28 maart bij; Ad en Lenie Leeggangers, Roeloff van Dalemstaat 50, tel. 0162-313858 of bij: Marie-José van Gestel, Hubertusstraat 9, tel. 0162-322316, of (mobiel) 06-10120230, of via e-mail: mjvangestel.burmanje@home.nl
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4566

Stormvogels zoeken sportievelingen voor een uitdaging

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, maart 01, 2017 21:54:52

Stormvogels zoeken sportievelingen voor een uitdaging

Ben jij een fanatieke fietser of (hard)loper en heb je altijd al een keer de Stelvio willen bedwingen, dan is dit je kans! En je steunt er ook nog eens goede doelen mee die zich inzetten voor het welzijn van gehandicapte en ernstig zieke kinderen. Op 30 juni 2017 wordt in Italië de Stelvio Challenge georganiseerd en Scouting De Stormvogels zoekt deelnemers!


De organisator van de Stelvio Challenge is Stichting Pim. Stichting Pim zet zich in voor het welzijn van gehandicapte en ernstig zieke kinderen. In 2009 is vanuit Stichting Pim de Stelvio Challenge ontstaan om extra geld in te zamelen. Zij menen dat delen, naast het maatschappelijke aspect, ook mentaal sterker maakt. Vandaar dat bij de Stelvio Challenge de keuze is gemaakt om, naast Stichting Pim, meerdere goede doelen te ondersteunen.

Dit jaar is een van die goede doelen Scouting De Stormvogels. Scouting De Stormvogels roept dus alle sportievelingen en maatschappelijk betrokken mensen op om zich in te schrijven voor deze Challenge en om op deze manier geld in te zamelen voor Scouting de Stormvogels.

Tijdens deze Stelvio Challenge mag de Stelvio op verschillende manieren bedwongen worden, fietsend of (hard)lopend. Er zijn verschillende routes en uitdagingen mogelijk; iedereen kent zijn eigen challenge, maar samen gaan we voor het goede doel.

Heb je zin om je uit te dagen of wil je meer informatie? Kijk dan op www.stelviochallenge.nl en laat het ons weten als je interesse hebt via info@scoutingdestormvogels.nl of kijk op onze facebookpagina!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4546

Scouting Laurentius gaat voor groen via crowdfunding!

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, januari 18, 2017 22:52:52

Scouting Laurentius gaat voor groen via crowdfunding!


Scouting Laurentius is een dynamische groep met een prachtig gebouw en terrein. Het terrein is omgeven met groen. We willen zorgen dat de groep naast hun buitenactiviteiten in een groene omgeving, ook binnen in een groen gebouw activiteiten kan organiseren. Een gebouw wat energieneutraal is.

Dit willen we bereiken door op het dak extra zonnepanelen te leggen. Hiervoor is Scouting Laurentius een crowdfunding actie gestart via https://scoutinglaurentius.steunscouting.nl Wij willen u vragen Scouting Laurentius te helpen om energieneutraal te worden. Dit kunt u doen door naar de website https://scoutinglaurentius.steunscouting.nl te gaan en een donatie over te maken.

Wij hebben als doel om 6500,- euro binnen te halen voor de zomer. Heeft u een groen hart, bent u voorstander van energieneutraliteit of hebt u iets met scouting, geef dan een donatie. Alle bedragen zijn welkom. Voor bedrijven hebben we ook een tegenprestatie. Wilt u hier meer informatie over stuur, dan een mail naar joost@descouting.nl

Al zo vast bedankt namens Scouting Laurentius Dongen.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4474

VV-Dongen blijft vooralsnog op kunstgras spelen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, november 28, 2016 16:55:01

VV-Dongen blijft vooralsnog op kunstgras spelen

Dongen, 28 november 2016, De gemeente Dongen en de plaatselijke voetbalverenbig vvDongen hebben vandaag overleg gehad over 'hoe verder te handelen ' bij het spelen op kustgras. Aanleiding daarvoor was het opnieuw in het nieuws komen , dit weekend , van mogelijke gezondheidsrisico's bij het spelen op met rubberkorrels bestrooide voetbalvelden .Tijdens het gesprek is hierover de allerlaatste informatie uitgewisseld

De gemeente heeft vandaag wederom contact gezocht met de GGD.Daaruit kwam de conclusie dat de actuele berichtgeving in de media, voor de GGD géén aanleiding is om het beleid rond dit item aan te passen. Volgens de gemeente houdt de GGD vast aan het standpunt dat er op kunstgrasvelden gewoon gespeeld kan worden. Daarbij wordt wel geadviseerd dezelfde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen zoals vorige maand bekend gemaakt . Dat houdt in dat douchen na spelen op kunstgras wordt aangeraden en schoenen buiten dienen uitgeklopt te worden .Voetbalbond KNVB ondersteunt dit beleid. VVDongen en de gemeente houden zich dus nu aan deze richtlijnen in ieder geval in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM, waartoe de minister opdracht heeft gegeven. Deze resultaten worden medio december verwacht.


Onderzoek veld
V
andaag is op het kunstgrasveld van VV Dongen bovendien een onderzoek ter plaatse verricht. ( SBR-check) .Daartoe werd al eerder besloten . Op 6 verschillende plaatsen is een monster genomen van korrels. In totaal betreft het 500 gram rubbergranulaat. Deze korrels worden de komende tijd in het laboratorium nader onderzocht.Normaal gesproken volgt na 6 tot 8 weken de uitkomst, maar gemeente en VV Dongen dringen aan op een sneller resultaat.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4412

VERSCHEURENDE LIEFDE IN BROOKLYN

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door internetkrant wo, november 02, 2016 09:17:08

Maandag 14 november vertoont Cinemaclub Dongen de film “Brooklyn” in het theater De Volckaert.

Het is de jaren ’50 en de laatste Ierse immigratiegolf naar Amerika is op gang gekomen. Zo ook het Ierse plattelandsmeisje Ellis, opgegroeid in een conservatief dorpje, waar ze samenwoont met haar eenzame zus en moeder. Ze krijgt de kans om naar New York te gaan en een nieuw leven op te bouwen. Eenmaal op de boot naar het nieuwe continent, verliest zij haar gevoel van thuis en belandt ze in een tweestrijd tussen het kansrijke Amerika en haar erfgoed in Ierland, gepersonifieerd door de twee potentiële levenspartners Tony Fiorello en Jim Farrell.

‘It’s so great to talk to someone who doesn’t know my auntie’, zegt Eilis wanneer ze op de boot een metgezel tegenkomt. Het is het begin van een interne strijd tussen twee gedachtes: die van haar intieme Ierse thuis en haar nieuwe New Yorkse dromen. Het verhaal wordt op een heel subtiele manier verteld in Brooklyn, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Colm Tóibín. De film slaagt er uitstekend in de heimwee van Eilis en de hoop van veel Ieren op een beter leven bloot te leggen. Bijvoorbeeld de scène waarin Eilis een kerstdiner opdient voor de Ierse immigranten die de wijk Brooklyn bouwden: timmerlui, tunnelgravers en andere bouwvakkers die allemaal ademloos luisteren wanneer er een prachtig Gaelic lied wordt voorgedragen.

Het is dat soort scènes dat Brooklyn zo goed maakt. Het is een zeer ingetogen, haast ouderwetse film met een mooi verhaal waarbij geen ‘vijand’ of gevaar nodig is. Het enige conflict is de interne strijd die Eilis voelt. Uitstekende acteerprestaties maar ook met een cinematografie, set design en kostuumdesign die een geloofwaardig New York uit de jaren vijftig laten zien.

Brooklyn is een verfrissende film met een tijdloos verhaal en juist daarin is Brooklyn bijzonder.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop

€ 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4385