DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Gemeente Dongen nu ook bereikbaar via WhatsApp

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, maart 18, 2019 11:55:18

Gemeente Dongen nu ook bereikbaar via WhatsApp

Vanaf maandag 18 maart 2019, is de gemeente Dongen ook bereikbaar via WhatsApp. Zo kunnen inwoners snel contact opnemen op een laagdrempelige manier. WhatsApp is een toevoeging aan de bestaande kanalen als telefoon, e-mail en Facebook messenger. Vragen stellen kan door een Whatsapp-bericht te sturen naar 06 - 22 44 67 19.

Het gebruik van WhatsApp is niet nieuw voor de gemeente Dongen. Bij projecten in de openbare ruimte worden inwoners al op de hoogte gehouden via WhatsApp verzendlijsten. Nu is het dus ook mogelijk om voor algemene vragen een WhatsApp-bericht te versturen. "Veel inwoners maken gebruik van WhatsApp en de gemeente sluit graag aan bij deze manier van communiceren. Zo kunnen inwoners nog eenvoudiger contact met ons opnemen. We vinden het daarnaast belangrijk om onze dienstverlening te blijven uitbreiden en verbeteren", aldus burgemeester Marina Starmans.


Bereikbaarheid

De gemeente Dongen beantwoordt vragen via WhatsApp van maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 17:00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Het is natuurlijk mogelijk om ook buiten deze tijden een bericht te sturen. De eerstvolgende werkdag wordt het bericht beantwoord. Het nummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp, het is dus niet mogelijk om dit nummer te bellen.

Hoe werkt het?

Voeg gemeente Dongen toe als contact met het telefoonnummer 06 - 22 44 67 19. Daarna is het mogelijk om een bericht te sturen via WhatsApp. Deze nieuwe contactmogelijkheid is alleen bedoeld voor het versturen van algemene vragen, tips of feedback. Het sturen van gevoelige informatie zoals BSN-nummers, inkomensgegevens en andere documenten gaat nog steeds per e-mail of per post.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5126

Wat is er allemaal te koop in Dongen? De GIDS VAN DONGEN weet raad!

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, maart 15, 2019 09:56:04

De ondernemers van Dongen hebben ontzettend veel te bieden aan de Dongense consument. Winkels, autobedrijven, verzekeraars, bouwbedrijven, kappers, mode, loodgieters, horeca…noem maar op. Maar weet u al deze bedrijven en dat aanbod wel te vinden?

Wat is er allemaal te koop in Dongen? De GIDS VAN DONGEN weet raad!

MediaPackhuys, het bedrijf achter de populaire website dongen.nieuws.nl en de glossy 200% DONGEN vindt dat het beter kan en komt daarom met een gids waarin alle Dongense bedrijven die zich op de Dongense consument richten, zijn te vinden. Initiatiefnemer Bart van Kerkhof legt uit: “Het volledige aanbod van wat binnen onze gemeentegrenzen te koop is, vind je terug in DE GIDS VAN DONGEN. Deze Gids in A5 formaat is aantrekkelijk vormgegeven en zal over enkele maanden gratis huis aan huis verspreid worden in de gehele gemeente Dongen. Daarnaast is er de online versie binnen de omgeving van de website dongen.nieuws.nl. En het goede nieuws voor ondernemers is, dat een standaardvermelding in deze gids (bedrijfsnaam, straat, huisnummer en plaats) helemaal gratis is. Voor bedrijven die wat meer op willen vallen in deze GIDS VAN DONGEN zijn er diverse mogelijkheden, al vanaf € 49,00 excl BTW.”


Naast alle bedrijvigheid in ons dorp zijn er nog een aantal zaken te vinden in de GIDS VAN DONGEN, zoals een evenementenkalender, toeristische tips en andere wetenswaardigheden. De eerste editie van de GIDS VAN DONGEN verschijnt rond de zomer van dit jaar. “Op deze manier heeft de Dongense consument een handzaam, overzichtelijk en aantrekkelijk vormgegeven gids waarin alles staat wat Dongen te bieden heeft. De komende weken zullen alle ondernemers binnen Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart benaderd worden om de mogelijkheden te bespreken.” aldus Bart.

Voor een overzicht van de Dongense bedrijven wordt gebruik gemaakt van gegevens van de Kamer van Koophandel. Zij hebben echter van sommige ondernemers geen toestemming gekregen om de basisgegevens te delen. “We hebben zo’n 95% dekking. Als je je een bedrijf hebt dat ingeschreven staat bij de KvK maar je twijfelt er aan of je op de lijst staat voor vermelding in de GIDS VAN DONGEN dan kun je altijd contact opnemen via dongen@nieuws.nl of info@degidsvandongen.nl of telefonisch via 06-36323131.”

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5124

FILM HET LECHDAL TUSSEN FÜSSEN EN ELMEN

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant zo, maart 10, 2019 16:35:43

FILM HET LECHDAL TUSSEN FÜSSEN EN ELMEN

Op woensdag 13 maart krijgt u een film over het Lechdal te zien, die Hanny Oerlemans 5 jaar geleden gemaakt heeft, tijdens haar wandelingen samen met Christ Grootzwagers,de filmavond wordt u aangeboden door Natuurvereniging Ken en Geniet.
De 264 kilometer lange rivier Lech ontspringt op de Formarin Alpe in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, passeert de beroemde wintersportplaats Lech en stroomt vervolgens door Tirol naar het Duitse Beieren. Bij Donauwörth mondt de Lech uit in de Donau. De film gaat over een gedeelte van het Lechdal en de omgeving daarvan, namelijk tussen het Beierse stadje Füssen en het Tiroolse dorp Elmen. We zien hoe de rivierbedding vaak breed uitwaaiert en het water zich in meerdere stromen splitst, om verderop weer samen te komen. Het Naturpark Lechtal is een bijzonder plantenrijk gebied. Er groeien onder andere verschillende soorten gentianen en orchideeën als grote muggenorchis, rood bosvogeltje, vliegenorchis, vogelnestorchis, welriekende nachtorchis en het vrouwenschoentje.

Ook vlinders vliegen er volop: diverse soorten blauwtjes, waaronder het prachtige adonisblauwtje, parelmoervlinders zoals de zilveren maan, knoopkruidparelmoervlinder en keizersmantel, enkele erebiasoorten, het groot geaderd witje enzovoorts.

We bekijken het gebied eerst in de maand juni. We starten net ten zuiden van Füssen, vlakbij de Oostenrijkse grens, bij de Magnustritt, een korte kloof waar de rivier Lech doorheen kolkt. We volgen de rivier stroomopwaarts en passeren de grens. Dan gaan we enkele keren hogerop. Eerst bezoeken we het hoger gelegen Raintal, waar de waterspreeuw langs de beek rondscharrelt. Ook treffen we er een alpensalamander aan. Daarna gaan we vanuit Lechaschau naar de Frauensee, een bergmeertje en nog verder omhoog naar de Costarieskapel. Vervolgens nemen we bij Höfen de kabelbaan omhoog naar de Hahnenkamm. We maken een hoogtewandeling en zien heel veel echte alpenbloemen, zoals de stengelloze gentiaan, de alpenanemoon, de aurikel en de alpenkwastjesbloem. Tevens zien we enkele gemzen, die elkaar achterna jagen. Terug bij de rivier Lech gaan we verder zuidwaarts. Nog een kleine greep uit wat we allemaal tegenkomen aan planten en vlinders: de rotsvlinder, violette vuurvlinder en distelvlinder, de duitse tamarisk, bieslelie, engbloem, sierlijke bremraap en bergcentaurie.

In september beginnen we weer opnieuw met de Hahnenkamm. We zien nu heel andere planten, zoals de blauwe monnikskap, veld- en franjegentiaan en de zilverdistel. We ontmoeten een koppel raven en ook de gemzen zijn weer aanwezig.

Terug langs de Lech treffen we struiken met bessen aan, maar ook nog bloeiende planten, waaronder de parnassia, herfsttijloos, zijdeplantgentiaan en heel veel Duitse gentianen. We komen hier en daar ook al paddenstoelen tegen, zoals in het zijdal Hornbachdal de peervormige stuifzwam.

Graag wil Natuurvereniging Ken en Geniet u uitnodigen om te komen kijken naar deze film; aanvang 20.00 uur in zaal 1, van de Cammeleur en u weet de toegang is gratis, zelfs voor hen die nog geen lid zijn van de natuurvereniging..  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5123

Bijeenkomst 75 jaar vrijheid Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, maart 05, 2019 12:31:30

Woensdag 13 maart, 20.00 uur:

Bijeenkomst 75 jaar vrijheid Dongen

In 2019 vieren Dongen, 's Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart 75 jaar vrijheid. Het bevrijdingsjaar krijgt in alle kernen een prachtige invulling met als hoogtepunt het bevrijdingsweekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november. Op woensdag 13 maart presenteert de projectorganisatie het programma in de Centrale hal van het gemeentehuis (aanvang 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur). Belangstellenden zijn van harte welkom.
Het programma van het bevrijdingsjaar biedt voor ieder wat wils. Van theater tot concert en van een scholenproject tot een tocht met oude voertuigen door alle kernen. Ook wordt gewerkt aan blijvende herinneringen aan dit bijzondere jaar en komen speciale gasten uit binnen- en buitenland 75 jaar vrijheid mee vieren.

Bijeenkomst

Op 13 maart geeft de projectorganisatie een toelichting op het programma. Na de presentatie is er gelegenheid om in een informele sfeer kennis te maken met de trekkers van de werkgroepen, verhalen te delen en nadere ideeën voor het programma uit te wisselen. In verband met de voorbereidingen verneemt de organisatie graag wie er komen. U kunt dit via e-mail doorgeven aan Rob Driessen, voorzitter van de projectgroep: rmfdperspectief@gmail.com

Projectorganisatie

De coördinatie van het bevrijdingsjaar is ondergebracht bij een projectgroep. Deze groep bestaat uit vertegenwoordigers van het Oranje Comité Dongen, Oranjevereniging 's Gravenmoer, de Oranjevereniging Klein Dongen en Vaart, de Vereniging Militaire Veteranen Dongen, de heemkundekringen in Dongen en 's Gravenmoer, het Comité 4 en 5 mei Dongen en gemeente Dongen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5122

Oplossing in het verschiet voor loonderving van de vier werknemers van TUF Recycling BV

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, maart 01, 2019 14:35:15

Personeel Turf Recycling BV voelde zich speelbal in juridisch gevecht tussen betrokken partijen

Oplossing in het verschiet voor loonderving van de vier werknemers van TUF Recycling BV

Dongen, 1 maart 2019. Het was deze week een spannende week voor de vier personeelsleden van TUF Recycling BV. Het personeel van het Dongense bedrijf voelde zich een tijdlang speelbal tussen de bij het drama rond het bedrijf betrokken partijen. Deze krant kwam deze week in contact met een vertegenwoordigster van het 4-koppige personeel van het bedrijf. Er werd aangegeven dat zij vanaf begin december al geen salaris meer hadden ontvangen. Enkele werknemers kwamen daardoor in financiële moeilijkheden. “De situatie is schrijnend“, aldus de woordvoerster tegenover deze krant: ” Eén van de personeelsleden dreigt met zijn gezin uit huis te worden gezet vanwege een huur-betalingsachterstand van zijn woning “. Het gezin woont in Den Haag en heeft te maken met het beleid van de lokale woningcorporatie. Vandaag lijkt het er op dat er een oplossing in de maak is om verdere loonderving van de vier te kunnen voorkomen.


Aan de hand van gesprekken met het personeel was inmiddels duidelijk geworden dat het UWV niet bereid is de achterstallige salarisbetaling voor haar rekening te willen nemen zolang de juridische omstandigheden zich niet wijzigen. Volgens de uitkeringsinstantie kan dat enkel bij een uitgesproken faillissement. TUF Recycling BV is niet failliet verklaard. Een van de vele juridische knooppunten is, dat het banktegoed van het bedrijf is 'bevroren'. De gemeente Dongen heeft via een gerechtelijke procedure een conservatoir beslag laten leggen. Via de deurwaarder kan de gemeente aanspraak maken op dit bedrag mocht in de komende periode blijken dat TUF Recycling BV niet voldoet aan nieuwe financiële verplichtingen jegens de gemeente Dongen die het gevolg zijn van de twee procedures last onder bestuursdwang. TUF Recycling BV moet een groot aantal overtredingen in de bedrijfsvoering voor gestelde deadlines ( 1 februari, 1 april, 1 mei 2019) beëindigen en ook de gevolgen van de grote brand opruimen. Gebeurt dit niet, dan zal de gemeente Dongen hiervoor zorgen en de kosten verhalen op TUF Recycling BV, mogelijk via deurwaarder en conservatoir beslag.

Burgemeester Starmans is door het personeel in januari voor het eerst op de hoogte gebracht van de problemen rondom de loonbetaling. Ook bij de gemeente Dongen heeft het personeel meerdere malen verzocht om financiële ondersteuning. Dit zonder het gewenste resultaat. De advocaat die het personeel van TUF Recycling BV vertegenwoordigt, kreeg van de gemeente Dongen te horen dat zijn verzoek was afgewezen. De gemeente Dongen stelde in deze moeilijke kwestie niet de bevoegde instantie te zijn. “Wij achten salarisbetaling of bevoorrechting van één private partij, te weten uw cliënten, geen publieke taak. Hiervoor bestaat een privaat stelsel van werkgevers en werknemers, met diverse sociale werknemersvoorzieningen”. De gemeente verwees de advocaat en werknemers door naar het UWV. Op basis van betalingsonmacht zou daar een uitkering aangevraagd kunnen worden.

Afgelopen maand (februari) had er een loonvorderingsprocedure plaats bij het kantongerecht Tilburg. Directrice Van Trimpont van TUF Recycling BV heeft daar verklaard dat er sprake is van betalingsonmacht. Het UWV heeft het vonnis van de kantonrechter naast zich neergelegd. Dit was tegen de verwachting van de juridische afdeling van de gemeente, die nadrukkelijk van mening is dat in bepaalde gevallen, zoals deze, het UWV verplicht tot uitbetaling van achterstallig loon.

Delicaat

“De zaak is heel delicaat“, volgens de vertegenwoordigster van het personeel eerder deze week tegenover deze krant : “ Alleen door het aanvragen van faillissement, kan het personeel een uitkering krijgen van het UWV “. Dat is iets wat het personeel eigenlijk niet wil. “Dit zou betekenen dat de Dongense bevolking uiteindelijk de rekening gaat betalen voor het opruimen van de overgebleven kunstgrasvelden”. Overigens is voor dat karwei al een oplossing in de maak ( zie HIER update )

Stroomversnelling

Deze krant staat voor een zo objectief mogelijke berichtgeving. In dat kader en het begrip 'woorden weerwoord', heeft de redactie afgelopen woensdag het voorgenomen te publiceren artikel over de zaak voorgelegd bij de gemeente Dongen. Op diezelfde woensdag(middag) kreeg de gemeente te horen van de advocaat dat de werknemers nog maar één oplossing zagen: het aanvragen van een faillissement van TUF Recycling BV door middel van een spoedprocedure, om op die manier alsnog een uitkering te krijgen van het UWV.Daarna is er direct druk overleg gestart in het gemeentehuis. Niet alleen de juridische afdeling was daarbij betrokken, ook de gemeentesecretaris en burgemeester Starmans. Donderdagmiddag en vrijdagochtend waren er ook nog gesprekken met de advocaat van de personeelsleden van TUF- recycling. Ook de woordvoerster van het TUF – personeel waarmee deze krant sprak, was daarbij deels aanwezig.


Voorlopige oplossing

De uitkomsten van gesprekken die de afgelopen week op het gemeentehuis zijn gevoerd onder juridische leiding, waren tot vandaag onder embargo. Volgens goed gebruik wordt eerst de gemeenteraad ingelicht over de stand van zaken in dezen. Doel van de besprekingen deze week was volgens de gemeente hoofdzakelijk gericht om de technisch werkloze personeelsleden van TUF recycling weer zo vlug mogelijk aan het werk te helpen, dan wel een uitkering en daarmee verdere loonderving te voorkomen. Er is nu een voorlopige oplossing gevonden.

U.W.V

Vrijdagmiddag is door het college het volgende bericht gestuurd naar de gemeenteraad:

"Vanaf woensdag 27 februari jl. is er contact geweest tussen de raadsman van de werknemers van TUF Recycling BV en gemeente Dongen. Het college is over dit contact geïnformeerd. De 4 werknemers zijn geconfronteerd met achterstallige betalingen van hun salaris en overwogen om bij de rechter faillissement van TUF Recycling B.V. aan te vragen. Deze contacten hebben ertoe geleid, dat vanochtend in samenspraak met de raadsman van de werknemers is vastgesteld, dat het in niemands belang is dat het faillissement van TUF wordt aangevraagd. De raadsman van werknemers geeft aan dat hij, met een onlangs verkregen uitspraak van de kantonrechter in de hand, op zeer korte termijn een vordering zal instellen tot ontbinding van hun arbeidsovereenkomsten. Op die wijze kunnen zij bij het U.W.V. aanspraak maken op sociale voorzieningen ".

Navraag bij de betrokken werknemers van TUF Recycle leert, dat deze akkoord gaan met dit advies. Overigens begeleid van de opmerking en open vraag “waarom personeel in een uitzonderlijke situatie zoals deze, een eigen graf moet graven ten behoeve van een uitkering, namelijk beëindiging arbeidsovereenkomst of faillissement?”

DONGENHOMESPOT.NL
blijft de ontwikkelingen in deze zaak op de voet volgen. P.E.  • Reacties(2)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5119

College stemt in met Regionale Energie en Klimaat Strategie Hart van Brabant

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, februari 26, 2019 16:54:05

College stemt in met Regionale Energie en Klimaat Strategie Hart van Brabant

Dongen, 26 februari 2019. Het Dongense college heeft vandaag ingestemd met het plan van aanpak van de zogenoemde Regionale Energie en Klimaat Strategie Hart van Brabant. Eind december 2018 hebben nationale maatschappelijke organisaties het 'ontwerp Klimaatakkoord' aangeboden aan het kabinet. In het akkoord zijn voorstellen gedaan om tot een reductie van 49% Co2-uitstoot te komen in 2030 (ten opzichte van 1990) en 95% in 2050.Deze doelstellingen zijn vervat in zogeheten klimaattafels. In een raadinformatiebrief is de raad vandaag voorgesteld wat die te halen resultaten inhouden voor Dongen. Dongen participeert hierin in de Regionale Energie Strategie (RES) samen met acht andere Hart van Brabant – gemeenten. Die pakken dit gezamenlijk op.Ook deze RES doet een bod aan het Rijk voor de hoeveelheid duurzame elektriciteit die zij in 2030 gaan realiseren. Daarnaast moeten zij inzichtelijk maken welke warmtebronnen in de regio aanwezig zijn, of deze effectief gemaakt kunnen worden voor 2030 en hoe de warmte in de regio verdeeld moet worden. Ook moet in de (Brabantse) RES worden aangegeven op welke wijze de doelstellingen in de regio worden georganiseerd.


Regio Hart van Brabant heeft een jaar geleden in de vorm van een pilot al een RES opgesteld. Deze RES geeft reeds veel informatie over de mogelijkheden voor duurzame opwekking in de regio en beantwoordt daarmee al de vraag van het Rijk. De bestuurders in Hart van Brabant hebben de wens uitgesproken om klimaatadaptatievraagstukken toe te voegen aan de RES. Daarom is in onze regio Hart van Brabant sprake van een REKS: een Regionale Energie en Klimaat Strategie.


energiedoelstellingen

De regio Hart van Brabant is aangewezen om de klimaattafels elektriciteit en gebouwde omgeving uit te werken. Het doel van de REKS is met name gericht op het ruimtelijk inpassen van de energietransitie. Het gebied van de regio Hart van Brabant is waardevol door aanwezige natuurgebieden en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor leisure en (agrarische) ondernemers. 'Ook Dongen staat voor de uitdaging om grootschalige energieopwekking mogelijk te maken' zegt het college in de brief aan de raad ”Met maatschappelijke organisaties, inwoners en ondernemers willen we ervoor zorgen dat dit niet ten koste gaat van de landschappelijke kwaliteiten” aldus het college. Namens gemeente Dongen maakt wethouder René Jansen deel uit van de stuurgroep. In de projectgroep en werkgroep 'Energie en Infrastructuur' is Dongen tevens ambtelijk vertegenwoordigd. Alle gemeenten in Hart van Brabant leveren naar rato een financiële bijdrage aan de REKS. Ook betrokken partijen als de provincie en de waterschappen betalen mee. Dongen draagt een bedrag van € 8.500,- bij.

De raad heeft dit onderwerp al ruim behandeld in de opiniërende raadsvergadering van 21 februari en besluit op 14 maart. D66 komt dan met een motie ,om in dit kader er voor te pleiten om het installeren van zonnepanelen buiten de berekeningen van de OZB te houden

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5118

‘t Halve Zolenlijntje organiseert benefietdiner voor de Roparun

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, februari 25, 2019 10:29:39

‘t Halve Zolenlijntje organiseert benefietdiner voor de Roparun

Op zaterdagavond 30 maart organiseert het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje een diner voor 40 gasten. Heerlijk dineren op een bijzondere locatie. De opbrengst hiervan is helemaal voor het goede doel. De twee voorgaande jaren organiseerde het team het diner op het Dongense Cambreur College. De keuken wordt daar momenteel verbouwd en daarom zijn de Roparunners dan ook heel blij dat ze te gast mogen zijn bij het Oosterhoutse Hanze College.Win-win

Vier hobbykoks zijn bereid gevonden om een exclusief vijfgangenmenu samen te stellen. Zij gaan dit bereiden in de volledig uitgeruste keuken van het Hanze College, Bouwlingstraat 74 in Oosterhout. Het diner zal opgediend worden in het restaurant van het Hanze College. De vorige edities waren een doorslaand succes. Heerlijk eten, fantastische sfeer en een mooie opbrengst voor de Roparun.

Het actieve Roparunteam is blij met de win-win situatie. De gasten hebben een fantastische avond en krijgen zeker waar voor hun geld. Tegelijkertijd is er een mooie opbrengst voor het goede doel dankzij de inzet van velen.

Mooi doel

Palliatieve zorg voor kankerpatiënten is het hoofddoel van de Roparun. ( roparun.nl). Kwaliteit van leven geven aan mensen die het heel zwaar hebben is natuurlijk niet alleen met geld te bewerkstelligen. Maar er is wel geld voor nodig. Het team doet op 8, 9 en 10 juni weer mee aan de Roparun, de 534 km lange estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het team laat zich op allerlei manieren sponsoren om het goede doel te steunen.

Naast dit benefietdiner organiseert het team bijvoorbeeld sponsorlopen op scholen en zoekt bedrijvensponsoring. Ook helpt ’t Halve Zolenlijntje bij evenementen als de Oosterhoutse Cross for the Crocus, de Kaaienloop en het Dongense Oranjeparkfestival.

Er is nog plaats

Bij deze bedankt ’t Halve Zolenlijntje de koks en het Hanze College voor hun belangeloze medewerking aan dit diner. Er zijn nog een paar stoelen vrij. Wie zich nog snel opgeeft is ook verzekerd van een heerlijke avond op 30 maart. Meer informatie over dit team kunt vinden op www.halvezolenlijntje.nl .  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post5117