DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Geslaagde aflevering van Verrassend Dongen Verrassend Dongen treft buitengewone weersomstandigheden

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, mei 21, 2018 16:42:10

Geslaagde aflevering van Verrassend Dongen

Verrassend Dongen treft buitengewone weersomstandigheden

Dongen, 21 mei 2018.Telkens weer knap eigenlijk dat een jaarlijks terugkerend evenement waar de verrassingsfactor belangrijk is en in de naam van het festijn gebakken zit, zoveel mensen op de been kan brengen. De organisatie wist ook dit jaar slijt op het festijn te voorkomen door nieuwe deelnemers toe te voegen aan het feest. Dit jaar waren het vooral de verrassende attracties in het buitengebied richting en in s Gravenmoer ,Klein – Dongen en Dongen – Vaart .Op deze zonnige tweede Pinksterdag trokken vele Dongenaren er op uit om zich te laten verrassen op vooral Dongens culinair gebied. Ruiken ,proeven , je smaakpapillen laten werken met een uniek biertje of écht overheerlijke soep ;het zich laten verrassen door een speciaal voor deze dag samengesteld diner, het kon en kan allemaal in Dongen. Thuis koken hoefde dus niet vandaag. Voor een kleine prijs werden de magen gevuld en kon men zich zelfs hier en daar gratis laven. De deelnemende bedrijven zijn over het algemeen tevreden over de belangstelling vandaag en spraken over grote drukte en veel gezelligheid. Zelfs daar waar je geen mamma's keuken verwachtte werden er linken gelegd naar de maag. Zo was bij De Looierij aandacht voor gelatine – óók een Dongens product – en een bijna onmisbaar ingrediënt in de keuken. Druk en gezellig was het overal, maar 'Opener ' bierbrouwer aan het Veepad en Mijntjes' soep in s Gavenmoer spanden de kroon. Een andere publiekstrekker was traditioneel 'Natuurlijk Tomaat '. Het was goed toeven in de Vlaamsche Schuur ( PersonalTouch Cakes)en de IJzertijdboerderij bood de mensen een ouderwets lekker pruttelige potje van 's mam van vroeger.


STRAKS NOG EEN VIDEOIMPRESSIE


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4934

Opbrengst collecte ZiekenTriduüm 2018

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee do, mei 17, 2018 16:33:39

Opbrengst collecte ZiekenTriduüm 2018

Dit jaar hebben weer vele collectanten gecollecteerd voor ZiekenTriduüm. 2018 is een een jubileumjaar, want dit jaar wordt het ZiekenTriduüm voor de 80-ste keer georganiseerd. De huis aan huis collecte in Dongen heeft plaatsgevonden in de week van 7 t/m 13 mei en de opbrengst dit jaar is € 2.192,60.Op deze plaats wil de organisatie als eerste graag de collectanten bedanken voor hun belangeloze inzet. Voorzitter André Vonk : “ En, uiteraard ook u bedankt, voor uw gulle gaven waardoor het weer mogelijk wordt om het ZiekenTriduüm te organiseren, waarbij 3 dagen ruim 110 ouderen, woonachtig in Dongen en omstreken een programma aangeboden krijgen waarin ruimte is voor religieuze viering, ontmoeting, bezinning, en ontspanning “. Dit jaar wordt het ZiekenTriduüm georganiseerd op dinsdag t/m donderdag, 3, 4 en 5 juli.


Archieffoto DHS

Als u één dag of aan het volledige programma deel wilt nemen, dan verzoeken wij u om u zo snel mogelijk aan te melden bij Mirjam van Kerkhof. Telefoonnummer 06-44125042 of per e-mail: mirjamvankerkhof62@gmail.com.U wordt ’s morgens omstreeks 09.30 uur thuis opgehaald en ’s middags om ca. 16.00 uur weer naar huis gebracht door de chauffeurs die al jarenlang voor u klaarstaan.Wilt u graag een eucharistieviering, of een dienst van woord en gebed bij wonen, dan is dat geen enkel probleem. Het ZiekenTriduüm team verwelkomt u graag tijdens deze dagen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4933

Europaplein wordt stuk fraaier

BIJ ONS IN DE STRAATGeplaatst door pee do, mei 17, 2018 16:06:39

Europaplein wordt stuk fraaier

Foto's : Piet Eelants ( DHS)

Dongen, 17 mei 2018 .Vandaag was er een klein feestje op het Europaplein. Nadat vorige maand met gezamenlijke inspanning van de buurt ,verenigd in de Vereniging van Eigenaren van de appartementen aan het plein, de grote vaste verhoging voor de Spar-buurtsuper omtoverden in een fraaie vaste plantenbak , bracht groenkwekerij Willem van Strien vers van de pers zo vast 5 fraaie bloembakken van een totaal 10 exemplaren die het eigenlijke saaie plein gaan opvrolijken. Er ging wel het een en ander aan vooraf om tot dit frisse en kleurrijke resultaat te komen. Wethouder van Beek ,die met het overdragen van de bakken aan de VvE een van zijn laatste bestuurstaken vervulde, memoreerde dat de gemeente zowat alle bloembakken in het dorp wegbezuinigende in de crisistijd, maar toch achter deze wat hij noemde ' pilot ' staat.

Niet in de winter

De bakken zijn fraai constateerde hij samen met de aanwezigen. Van Beek zei er op te vertrouwen dat de bewoners hun gedeelte van de 'overeenkomst 'zullen nakomen en zei tevens te hopen dat ' bepaalde passanten' de bakken met rust zullen laten. 'Mogelijkmaker' groenvoorziening in Dongen Addo Geerts liet de wethouder én mevrouw R Vereggen , de vertegenwoordiger van de VvE Europaplein een contract tekenen waarin de wederzijdse verplichtingen en toezeggingen staan beschreven voor zowel de gemeente als de VvE . Zo zorgt de gemeente voor water bij grote droogte in de vaste-plantenbak en moet de huiseigenaren zorgen voor het weghalen van waai- en zwerfvuil en onkruid . Het totaal aan bloemen -en groenvoorzieningen is een proefproject dat ook officieel wordt geëvalueerd. Wethouder Ad van Beek trok nog eenmaal letterlijk de kar door enkele bakken op hun plaatst te zetten. Bij het geheel hoort ook een grote verrijdbare regenton met een paar gieters.. In de winter staan de bakken er niet.

Het filmpje is niet op elk apparaat zichtbaar. Gebruik in dat geval de desktopmodus of de URL van YouTube

De laatste 'klus' van wethouder Ad van Beek


Minister Aalberselaan is weer open voor alle verkeer


Foto : gemeente Dongen

Dongen, 17 mei 2018.De opening van de van de Minister Aalberselaan is een feit . Het is een zeer fraaie straat geworden. Dit is de eerste straat in Dongen met Streetprint. Bij deze techniek lijkt het alsof er straatstenen zijn gelegd, maar het is gewoon asfalt. Ook de trottoirs zijn vernieuwd en parkeerplaatsen en fietsstroken zijn aangelegd. De weg is na vandaag officieel open. Op 19 maart begon de reconstructie van een deel van de Minister Aalberselaan in Dongen. Tussen de Bolkensteeg en de Mgr. Poelsstraat werden de trottoirs vernieuwd, parkeerplaatsen en fietsstroken aangelegd en kreeg de rijbaan een forse opknapbeurt. Voor het asfalt is de keuze gevallen op een zogeheten ‘street print’. Het voordeel is dat er asfalt wordt gelegd, maar dat het net lijkt alsof het straatstenen zijn. Tussen de Bolkensteeg en de Mgr. Schaepmanlaan werd het trottoir aan de oneven kant van de woningen smaller gemaakt zodat hier ruimte ontstaat voor parkeerplaatsen. Dongen is is een ongewone en bijzonder mooie straat rijker Het openen van deze straat was de laatste officiële handeling die Ad van Beek uitvoerde als wethouder van de gemeente Dongen en ook hier was er een gedeelte 'hard labeur' bij ; na het plaatsten van de bloembakken aan het Europaplein vanmiddag versjouwde hij in deze nieuwe straat mede het afsluitingshek open.DANK wethouder!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4932

privacyverklaring DONGENHOMESPOT.NL

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee wo, mei 16, 2018 15:50:14

privacyverklaring

DONGENHOMESPOT.NL


Dongenhomespot.nl gevestigd aan Frans Halsstraat 104 5102 DH te Dongen is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:


https://dongenhomespot.nl / Dongenhomespot.nl Frans Halsstraat 104 5102 DH telefoon 0162317755

Beveiliging

De gehele website met als basisdomein Dongenhomespot waaronder alle katernen en alle onderdelen zoals fotoalbums ,videopagina's , blogs en gelinieerde onderdelen in onze servicepagina zijn beveiligd via het systeem van SSL .Hierdoor zal alle informatie tijdens het internettransport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. Dongenhomespot.nl is voorzien van deze beveiliging en is als zodanig herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk van deze internetkrant en haar onderdelen. Een gebruiker / bezoeker aan deze site kan aan de hand van de SSL Certificaten zien wie de eigenaar van de website is en wie het certificaat heeft afgegeven.


Persoonsgegevens die wij verwerken


Dongenhomespot.nl verwerkt uw persoonsgegevens doordat u zelf gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Dat kan het geval zijn als u bij Dongenhomespot.nl een eigen account hebt en zélf rechtstreeks publiceert en of uw teksten in de krant of de afdelingen daarvan wereldkundig maakt .In nieuws en / of andere artikelen in de krant hanteren wij het algemenen recht van vrije nieuwsgaring met inachtneming van het herroepringrecht en het recht op rectificatie of correctie.Wij zijn een internetkrant die opereert op ideële en niet commerciële basis en zullen derhalve nooit overgaan op facturering, geld vragen en / of anderszins vragen of eisen om wederdiensten als geld of gunsten in ruil ingevolge onze service en diensten

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij in het kader van het kunnen uitvoeren van onze taak als nieuws-brenger / media , mogelijk in onze berichtgeving verwerken , ook en met name op verzoek van belanghebbenden


- Voor- en achternaam
- Geslacht

- Telefoon
- E-mailadres
- Overige persoonsgegevens die u ons actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
- Locatiegegevens
- Gegevens over uw activiteiten op of in relatie van onze website


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken


Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming of goedkeuring persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@dongenhomespot.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken


Dongenhomespot.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voerenU de mogelijkheid te bieden een account aan te maken. Dongenhomespot.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Op verzoek van de belanghebbende worden persoonlijke gegeven die afbreuk doen aan het privacyrecht direct en onherroepelijk verwijderdDelen van persoonsgegevens met derden

Dongenhomespot.nl verkoopt uw gegevens nooit aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Bedrijven die zodoende uw gegevens verwerken in onze opdracht worden geacht te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens.


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken


Dongenhomespot.nl gebruikt alleen technische en functionele cookies en mogelijk analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen


U heeft ten allen tijde het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Dongenhomespot.nl en u heeft het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@dongenhomespot.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u in voorkomens geval een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Dongenhomespot.nl wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons
Hoe wij persoonsgegevens beveiligen


Dongenhomespot.nl neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via info@dongenhomespot.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4931

Casinoavond en Stijlavond 2018

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee wo, mei 16, 2018 10:23:43

Casinoavond 2018


Warm was het erg warm deze editie van de casino avond van het vmbo en de mavo. De dames hadden het makkelijk in hun zomerjurkjes anders was het voor de heren die allemaal strak in het pak zaten. Teamleider Verus twijfelde, hij zou bijna twee uur in zon moeten staan om de leerlingen welkom te heten en eventueel te helpen met uitstappen. Colbertje aan colbertje uit nee toch maar weer aan, het oog wil immers ook wat, dan maar veel water drinken. Dat iedereen het warm had, bleek toen bij de aanvang van het feest al bijna alle tweehonderd bekertjes gebruikt waren. Gelukkig kon organisator meneer Wisse nog snel achthonderd bekertjes regelen.

De intocht bij de Oude Kerk in Dongen was weer zeer feestelijk, met als verrassing een jong bruidspaar dat als eerste arriveerde. Verwarring onder het publiek deze leerlingen kenden ze niet. Het bruidspaar vierde hun trouwfeest in een café precies tegenover de Oude Kerk en kregen zo onverwachts een extra feestelijk onthaal.

Dan plotseling loeiende sirenes, een brandweerauto stopt op de rode loper en zes prachtig geklede dames stappen uit. De brandweermannen gaan aan weerszijden van de rode loper staan met hun schuimblussers en spuiten over en achter de dames langs zonder dat deze nat worden: een zeer feestelijk gebeuren.

In het parkje achter de kerk wordt het ondertussen steeds drukker. Gearriveerde leerlingen en hun ouders zoeken een plekje in de schaduw onder de bomen. Ze zitten op het gras op een van de vele bankjes. Sommige dames vervangen hun 12 cm hoge hakken voor slippers of sneakers.

Een idyllisch plaatje, al die feestelijke en vrolijke mensen tussen al dat groen naast de ruïne van de Oude Kerk onder een strakblauwe lucht.

Na het vertrek van familie en vrienden kan het feest beginnen. De opzwepende muziek zorgt voor een volle dansvloer en de croupiers achter de roulette- en blackjacktafels hebben het druk.

Docenten zorgen weer voor heerlijke hapjes en drankjes zodat niemand iets te kort komt. Het is een heerlijke avond op een prachtige locatie.

Nu zijn ondertussen de examens begonnen en de leerlingen hard aan het blokken. We wensen ze allemaal veel succes.

Wat gebeurt er eigenlijk met al die mooie jurken en kostuums? Blijven die de rest van hun leven in de kast hangen? Dat hoeft niet dames en heren, de diploma-uitreiking lijkt ons een prachtige gelegenheid om die jurken en kostuums weer eens aan te trekken, gewoon doen jongens en meisjes, dames en heren!


Stijlavond 2018

Een prachtige woensdagavond, een blauwe lucht en stralende gasten. Dit was de gala-avond voor de havo- en vwo-leerlingen. Het duo Michelle Gagliardi en Bas Brouwers stelden de examenkandidaten aan het toegestroomde publiek voor. In prachtige oldtimers dan wel in gloednieuwe Tesla’s arriveerden de examenleerlingen. De locatie bij de Oude Kerk is mooi, maar het plaveisel maakte het voor de hooggehakte dames niet altijd even gemakkelijk om sierlijk over de rode loper te schrijden. Er was dit jaar veel zorg besteed aan bij elkaar passende kleding en accessoires: Een rode jurk van de dame met een passende strik of das bij de heer, of drie dames in eenzelfde kleur blauw met net ieder een iets ander model jurk. Ook aan mooi ingevlochten haar, smaakvolle make-up, een bij de jurk passende clutch was gedacht.

Een viertal fotografen deden hun uiterste best om ieder stelletje zo mooi mogelijk vast te leggen. De foto’s zijn te bewonderen op diverse sites.

Na de soepel verlopende intocht was er een uitgebreid fotomoment in de tuin van de kerk, waar menige trotse moeder met zoon of dochter een herinnering voor later liet maken.

Nog voor het feest in de kerk begon waren de eerste highheels al verruild voor sneakers of blote voeten.

De CIA had de organisatie van de avond prima voor elkaar. De sfeer was uitstekend, maar de afterparty lonkte. Rond 22.00 uur begonnen de eerste leerlingen al aanstalten te maken om naar het volgende adres te vertrekken. Daar is het ook vast heel gezellig geweest.

Diezelfde dames en heren zitten nu in spijkerbroek en T-shirt ingespannen te werken aan hun examens. We hopen dat ze allemaal dit feestelijke gevoel opnieuw mogen beleven op de dag van de uitslag. We wensen ze succes, concentratie en een beetje geluk.


Foto: Kaj Moerenhout

H I E R vind je het fotoalbum dat de krant maakte van deze avond

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4930

Cambreur College :Afscheidsceremonie India-uitwisseling 2018

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee wo, mei 16, 2018 10:04:55

Afscheidsceremonie India-uitwisseling 2018

Als je een week lang heel intensief met iemand omgaat leer je de ander heel goed kennen. Dat hebben onze deelnemers aan de India-uitwisseling ervaren. De tranen vloeiden dan ook rijkelijk zondagmiddag bij Natuurlijk Tomaat in Klein Dongen. Gelukkig was het geen trieste bedoening, maar het besef dat het tijd was om afscheid te nemen hakte er wel in, ook bij de ouders, die zonder uitzondering zeer positief waren over de hele uitwisseling.Onder het genot van een drankje werd er geluisterd naar de speeches, er werden vragen gesteld over hoe het nu verder gaat, er wordt al reikhalzend naar het bezoek in het najaar uitgekeken en er werden vooral heel veel positieve ervaringen gedeeld.

Myrthe, Nienke en Daphne hadden een speech geschreven en met z’n drietjes, want alleen is het zo eng, gaven ze een speech die zo mooi is dat ik hem integraal heb overgenomen.
Dear exchange students or may we already say friends to you? I think I can speak on behalf of everyone when we say we would never have wanted to miss this exchange with you of our lives. There hasn’t only been created friendships for live, but we have learned a lot as well from this week and we got a taste from your culture. We saw the differences between us, but also the similarities. Even though we are very different on the basis of many things, many of us had common interests, which made the difference between us a bit smaller.

Sometimes we had maybe difficult conversations with each other, or frustrations towards each other, because we were tired. But we also enjoyed it with you, guys, and we had a lot of fun together. You, Indian students, were very kind and polite to us and the host family. We had a great time together and have got a lot of experiences, while we have experienced a lot with you. We learned a lot from you, and your culture as well. This is a memory for live, we will never forget!

Dear all, we are going to miss you for the next half year and we can’t wait until the moment that we see each other again, but of course this time in India. We keep contact, but it will be different. We are very happy we got the chance to participate in this exchange programme and meet you, as Indian students. We are going to miss you all very much!

Thank you very much for making this lovely time in The Netherlands possible!’

Een van de Indialeerlingen gaf ook een speech waarin iedereen hartelijk bedankt werd, zij deed het alleen en moest ter plekke nog wat verzinnen maar dat deed ze verdienstelijk. We merken dat de Indiase leerlingen hierin vaak al wat zelfverzekerder zijn en hopen dat onze leerlingen hier wat van oppikken. Dat gezegd zijnde heeft er een echte uitwisseling plaats gevonden waar beide partijen actief aan bijgedragen hebben en wat geleerd hebben. Wij van de organisatie zijn apetrots.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4929

'Nieuwe kans voor natuur in Duiventoren en het Blik en de leefbaarheid'

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, mei 15, 2018 16:43:11

Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik is blij met uitstel plannen nieuwe weg N629.

'Nieuwe kans voor natuur in Duiventoren en het Blik en de leefbaarheid'

De behandeling van het Provinciaal inpassingsplan (PIP) N629 in Provinciale Staten die was voorzien op 15 of 29 juni, wordt uitgesteld tot op zijn vroegst direct na de zomervakantie. De aanleiding is dat er nader advies gevraagd is aan de Commissie m.e.r. Volgens René Roovers, voorzitter van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik blijkt uit een voorlopig advies van 19 april dat de Commissie m.e.r veel vragen en kritiek had op de Milieu Effectrapportage van de provincie. Die kritiek was volgens Roovers mede gebaseerd op de zienswijzen waaronder die van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik, de BMF en Milieuvereniging Oosterhout. De provincie kreeg het verwijt het belangrijke Nee-tenzij principe - mag de weg wel aangelegd worden door de natuur? - niet goed te hebben onderbouwd.


Ook bleek dat er kritiek was op de gebrekkige compensatieplannen voor de verloren gaande natuur en vond de commissie dat er onvoldoende zorg was voor het verbeteren van de leefbaarheid van West I en de bewoners langs de oude Heistraat. In reactie op deze kritiek werd er door de provincie een aanvullend rapport geschreven dat nu opnieuw voor beoordeling voorgelegd is aan de Commissie m.e.r . Het nieuwe advies van Commissie m.e.r. komt in de week van 11 juni uit.

Dat betekent dat Gedeputeerde Staten afgelopen maandag niet kon overgaan tot het vaststellen van het Inpassingsplan N629 en van de reactienota op de zienswijzen. Daardoor was de planning met agendering in juni in de Provinciale Staten niet meer mogelijk. Een woordvoerder van de provincie liet weten wel te proberen om na 11 juni de reactienota af te maken en vast te stellen zodat die verstuurd kan worden aan de grote groep indieners. 'Anders duurt dat wel erg lang ', zo vindt men.

De Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik is blij met dit uitstel.Voorzitter René Roovers: “We zijn blij dat onze kritiek dat er voorbij gegaan wordt aan de belangen van de natuur door de commissie m.e.r serieus genomen is. Dit biedt een kans voor de natuur en leefbaarheid. Hierdoor krijgen we meer tijd om de definitieve reactienota en inpassingsplan te bestuderen en om overleg te plannen met de fracties in Provinciale Staten en kunnen we ook onze leden daarbij betrekken. Ook kan nu een rapport van de TU Delft dat op 15 juni uitkomt in de besluitvorming betrokken worden. We denken dat ook daar weer nieuwe feiten over de te verwachten verkeersstromen naar voren komen’.  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4928