VERZAMELDE DAGGEDACHTEN

VERZAMELDE DAGGEDACHTEN

DAGGEDACHTEN

De dagelijkse Daggedachten van Pee | Piet Eelants | in de Dongense Internetkrant worden op veler verzoek vanaf oktober 2014 op deze plaats verzameldOp alle teksten in deze bijlage geldt dat bij overname van volledige teksten of gedeelten ervan bronvermelding is gewenst

Minstens tien procent (595)

DAGGEDACHTEPosted by pee Sun, February 25, 2018 10:13:51

Minstens tien procent (595)


Velen verwonderen zich telkens weer, dat als verkiezingen naderen je in enen heel veel politieke activiteit rond je oren krijgt. Ook de ogen worden de kost gegeven. Het advies 'leg je oren te luisteren 'en geef je ogen de kost ' is even overbodig. Tientallen zie je plotseling in gelijkgekleurde kleding het Looiersplein belopen . Ze krijgen er op een zeker ogenblik duidelijke allemaal last van : tekenen van vermoeidheid in de ogen naargelang de derde woensdag van de maand maart vordert . Ik geeft het ze te doen. Het is voorwaar geen sinecure om de campagne succesvol te laten zijn. De resultaten tellen. Jouw stem. Daar gaat het om. Serieus nu, het gaat wél ergens over. Dit jaar wordt door de gemeente ,de plaatselijke pers én de politieke partijen extra aandacht besteed aan het bevorderend van te gáán stemmen. De onafhankelijk media in ons dorp hebben plotseling een opdracht. Zo voelen ze dat. Hoeveel van de – aan – de – kant – mensen – zijn bereid verantwoording te nemen om tenslotte dat potlood ter hand te nemen en hun stem uit te brengen op dié partij die wil gaan doen wat die partij ook daadwerkelijk belooft heeft. Apathisch toekijken heeft geen zin. Het stemhokje betreden wel. Laat het zo zijn. 49% van de Dongenaren ging in 2014 stemmen . Dat percentage moet minstens met 10 % omhoog. De bezoekcijfers voor de verkiezingsspecial in deze krant zijn zo vast opvallend hoog. Dat geeft de stemmer moed. Niet klagen ,niet zagen .Doe gewoon een poging om Dongen aantrekkelijker te maken naar jouw idee. Doe het samen. Dán, ben je een Dongenaar ! Zo.


Piet Eelants (c) 2018  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.