VERZAMELDE DAGGEDACHTEN

VERZAMELDE DAGGEDACHTEN

DAGGEDACHTEN

De dagelijkse Daggedachten van Pee | Piet Eelants | in de Dongense Internetkrant worden op veler verzoek vanaf oktober 2014 op deze plaats verzameldOp alle teksten in deze bijlage geldt dat bij overname van volledige teksten of gedeelten ervan bronvermelding is gewenst

'The Times They Are a-Changin'

DAGGEDACHTEPosted by pee Tue, March 27, 2018 21:52:11

'The Times They Are a-Changin' aflevering 599

Als je de hele tekst niet kent is de titel misschien al voldoende .Hierboven staat ie. Een hit van Bob Dylan uit 1973. Zelden zijn discussies zo open , maar ook fel geweest als in de tijd waarin we nu leven. Neem de dinsdagavond van 'De Wereld Draait Door' deze keer.Ik zag het en luisterde en had tranen in mijn ogen. De tekst uit het liedje van Dylan stond centraal. Alle nieuwe dingen die beter waren dan wanneer dan ooit, passeerden de revue. De 'Me too' beweging . Het ' Gender ' mogen wezen., de acceptatie van homeseksualiteit van mannelijke en vrouwelijke kunnen .Het aanvaarden van wit en zwart en het verregaande feit van alle meningsuiting in ook alle vrijheid . De nieuwe tijd meneer, de nieuwe tijd mevrouw. Ze zijn goed voor ons en beter dan toen.


De dingen veranderen . We gaan de goede kant uit en we menen het ook nu. Geen gezwets met woorden. Maar de straat op om te eisen dat onze leiders er aan mee doen. Degenen die achter willen blijven doen dat maar in hun eigen tijd. Het is al lang duidelijk en dat moet gewoon gelden voor iedereen. 'The Times They Are a-Changin'. Geen achterbakse politiek maar transparantie en liefst overal. Eerlijkheid ten spijt desnoods. Waar , maar vooral wanneer heb ik dat allemaal meer gehoord. Was dat niet in de jaren 70 ,toen 'Good old Bob' zijn lied schreef en was het niet net na DWDD dat ik in het journaal een telefoongesprek hoorde met de vraag “ Ik heb liever geen Ali of een Fatima in mijn buurt meneer de makelaar en ik wil dit huis toch écht hebben ...” . “daar houden we dan toch gewoon rekening mee mevrouw...”

(c) Piet Eelants 2018  • Comments(0)//daggedachten.dongenhomespot.nl/#post599